ποιοί είμαστε

Λίγα λόγια για το Blog..

Το Alternative Media Movement Ηλείας γεννήθηκε από την ανάγκη να εκφραστούμε για τα ζητήματα που αφορούν το νομό μας στα κοινωνικά, εργασιακά και οικολογικά θέματα, αλλά και σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης έκφρασης. Είναι ένας χώρος ελεύθερης και δημόσιας έκφρασης , συζήτησης και προβληματισμού που σκοπό έχει τη δημιουργία κινηματικών διεργασιών και την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα.

Iδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η κρίση των καιρών μας έχει περιβάλλει και έχει οδηγήσει στην όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και την τοποθέτηση κοινωνικών ομάδων, από την θέση του δημιουργού, στην θέση του νεόπτωχου και του αποκλεισμένου.

Το σπάσιμο της φούσκας του “κοινωνικού κράτους”, του “κράτους δικαίου”, έβγαλε το προσωπείο του νεοφιλελευθερισμού δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο, με την δημιουργία χιλιάδων νέων ανέργων και την αδυναμία των κρατούντων να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, για την οικονομική και οικολογική ανασυγκρότηση των δοκιμαζόμενων-πυρόπληκτων νομών.
Με πρόφαση της κρίση γίνεται μια γενικευμένη και απροκάλυπτη επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα.
Με πρόσχημα την ασφάλεια μεθοδεύουν την συστολή των ελευθεριών, με την προσπάθεια παρακολούθησης των συνομιλιών, των κινητών τηλεφώνων και του ιντερνετ. Φοβούμενοι τις κοινωνικές αντιστάσεις, που γεννά η ίδια τους η πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα, χρησιμοποιούν όλα τους τα μέσα :κάμερες,τρομονόμος, επανενεργοποίηση χουντικών νόμων!

Μπροστά σε αυτή τη χρονική συγκυρία το αίτημα για μια άλλη κοινωνική οικονομία είναι επίκαιρη όσο ποτέ, μέσα από την αυτοδιαχείριση , την δημιουργία ανοιχτών συνελεύσεων, με αμεσοδημοκρατικές δομές στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα, και την προώθηση κινηματικών διαδικασιών. Απώτερος στόχος, να αντικρίσουμε ένα αύριο με ιδέες και λύσεις που γεννιούνται από τα σπλάχνα της
κοινωνίας και δεν έρχονται από τα πάνω,ούτε από αυτόκλητους σωτήρες, αλλά από εμάς τους ίδιους...

Να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!!!