Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΗ


Πέρασε ένας χρόνος από την πρώτη συγκέντρωση των αγανακτισμένων, στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Συγκεντρώσεις που επαναλαμβάνονταν καθημερινά για 40 περίπου μέρες. Ήταν μια πρωτοφανή κινηματική εμπειρία, που δεν είχε προηγούμενο της. Στον Πύργο στην πλατεία Ιατρίδη, βιώσαμε κάτι ανάλογο:
  • Την καθημερινή παρουσία σημαντικού κόσμου, που ερχόταν στην πλατεία για να ενημερωθεί και να οργανωθεί. Πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις, όπου με στοιχεία αυτοργάνωσης καθορίζονταν καθημερινά πρωτότυπες κινηματικές δράσεις.
  • Οργανώθηκαν μεγαλειώδεις διαδηλώσεις-συναυλίες στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
  • Στάλθηκαν εξώδικα στους Ηλείους βουλευτές, για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
  • Έγινε συμβολική πορεία στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Σε αυτόν τον τόπο, που αποτελεί ένα οικουμενικό σύμβολο διατρανώσαμε στα επίδοξα διεθνή αφεντικά μας το «ΝΟ SALE».
  • Με παρέμβαση μας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύργου αποτρέψαμε την επιβολή παρκόμετρων στην πόλη μας. Αναδείξαμε έτσι ένα άλλο κινηματικό δρόμο ενάντια στα μνημόνια. Γιατί πολλές από τις μνημονικές διατάξεις βρίσκουν σάρκα και οστά μέσα συγκεκριμένες αποφάσεις των δήμων, όπως η παράδοση της δημοτικής παρουσίας, η ιδιωτικοποίηση του νερού, η επιβολή τροφείων κ.α. Τέτοιου είδους «δούρειους ίππους» είναι στο χέρι μας να τους εξουδετερώσουμε.
  • Ενσαρκώσαμε τις παροτρύνσεις μας για κοινωνικό αποκλεισμό των δοσίλογων μνημονιακών βουλευτών, με την ειρηνική διαμαρτυρία έναντι του βουλευτή Τ. Αντωνακόπουλου. Κάναμε σαφές ότι δεν είναι δυνατόν, να κυκλοφορούν ανάμεσα μας αμέριμνα, όσοι μας προδώσαν. Έχουμε την αξιοπρέπεια των θυμάτων, που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν ανέχονται να συνυπάρχουν με τους θύτες τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Το κινηματικό φαινόμενο των αγανακτισμένων φάνηκε ότι έσβησε, κάπου εκεί στα μέσα του Ιουλίου. Δεν είναι όμως έτσι. Σημαντικό μέρος από αυτό το αγωνιστικό δίκτυο συσπειρώθηκε και επανασύστησε «ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΝΟΝΙΟ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Με αυτή τη μορφή συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
  • Οργανώνουμε την αντίδραση απέναντι στα χαράτσια. Στην υπόθεση με το χαράτσι της ΔΕΗ ήμασταν έτοιμοι. Πραγματοποιήσαμε ομαδικές προσφυγές στο πρωτοδικείο του Πύργου και κάποιες είχαν και επιτυχή έκβαση. Γενικότερα όμως καταφέραμε να μη κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι, επειδή δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι. Προβήκαμε μάλιστα και σε επανασύνδεση ρεύματος, όπου υπήρχε εξόφθαλμη αδυναμία πληρωμής ακόμη και του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Ήμασταν παρόντες και συνδιοργανωτές σε όλα τα μεγάλα κινηματικά γεγονότα του νομού μας. Στην μεγαλειώδη απεργία του Οκτωβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων στην πόλη μας. Στην επιτυχή παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Στην διαμαρτυρία για την ψήφιση του 2ου μνημονίου το Φεβρουάριο. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Και γενικότερα είμαστε παρόντες σε όλες τις απεργίες δίπλα σε αγωνιστικά σωματεία και το συντονισμό των σωματείων.
Όλοι αυτοί αγώνες δεν πήγαν χαμένοι. Μπορεί τα μνημόνια να ψηφίστηκαν, όμως ήδη η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, έδειξε ότι ο λαός δεν έχει καμφθεί. Απονομιμοποιήθηκαν όλα τα μνημόνια και οι εκπρόσωποι τους. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική τυπική κατάργηση των μνημονικών πολιτικών.Για εμάς το μόνο υπαρκτό δίλλημα είναι:
«ή με το μνημόνιο ή με το λαό».
ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: