Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

εκδήλωση για αλληλέγγυο και εναλλακτικό εμπόριο στον Πύργο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα, 9 Απριλίου και ώρα 7:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου εκδήλωση για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής κύριος Σταθάκης Γιώργος.
Ο κύριος Σταθάκης έχει σπουδάσει οικονομικά σε Αθήνα και Newcastle. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ (Harvard Univercity, city Univercity of New York)  και έχει εκδώσει  πλήθος βιβλίων. Τώρα είναι αντιπρύτανης και καθηγητής στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο καθηγητής Σταθάκης μελετά τα τελευταία χρόνια την ανταλλακτική οικονομία, η οποία θα μας είναι από πολύ χρήσιμη έως απαραίτητη στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφού η φιλοσοφία της βασίζεται στην απευθείας ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των μελών των τοπικών δικτύων. Στις ανταλλαγές δε μεσολαβεί χρήμα, αλλά το εικονικό κοινωνικό νόμισμα που θεσπίζει η ίδια η ομάδα. (Φασούλι, Καερέτι, Οβολός κτλ). Με το νόμισμα αυτό, κάθε μέλος μπορεί να προσφέρει και να αγοράσει οτιδήποτε μέσα στο δίκτυο.
Ο κύριος Σταθάκης θα μας μεταφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και εμπειρίες.

Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση, γιατί η αλληλέγγυα οικονομία αποτελεί μια αναγκαιότητα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και μια παρηγοριά για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται άμεσα από την κρίση.

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανταλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου στην Ηλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: