Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Επιτέλους! Ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα στην Ηλεία(;),Τέρμα στην ανεργία(;)

Προεκλογικά παιχνίδια τα καλά νέα για τη πολύπαθη Ηλεία ;

Χρόνια τώρα, ο νομός μας βιώνει την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, και την υποβάθμιση από τους τοπικούς άρχοντες και την πολιτική ηγεσία. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο βρίσκεται στην πρώτη  θέση από το τέλος της λίστας ανάπτυξης όλης της Ελλάδας. Εδώ και ένα χρόνο έχουν σταματήσει ΟΛΑ τα «μεγάλα» έργα, το λιμεναρχείο μας άφησε, τα μουσεία μας είναι ξέφραγα αμπέλια, και η Ανδραβίδα δεν φιλοξενεί ακόμα πολιτικά αεροπλάνα. Γενικώς, επικρατεί μια εικόνα σήψης και εγκατάλειψης.
 Παρ’όλα αυτά, τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες μας δίνουν ελπίδες ότι κάτι αλλάζει. Τι εννοούμε. Τελευταίοι ψίθυροι από πολιτικούς παράγοντες των κομμάτων εξουσίας του νομού, λένε ότι έχει ήδη σχηματιστεί αρραγές μέτωπο διεκδίκησης των συμφερόντων του νομού,από τους περισσότερους βουλευτές του νομού και μερικών δημάρχων. Συγκεκριμένα, λέγεται  με βεβαιότητα ότι «κλείδωσαν» την έγκριση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του νομού. Αρχικά, μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις 3 εβδομάδων με 4 υπουργούς (Οικονομίας, Ανάπτυξης, Γεωργίας και Ενέργειας) κατάφεραν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ενωμένοι και βάζοντας το συμφέρον της Ηλείας πάνω από το κομματικό, να αποσπάσουν έγγραφες δεσμεύσεις για μια σειρά ζητημάτων. Μάλιστα την περασμένη παρασκευή, μετά την επιτυχία τους ,οι βουλευτές μας δείπνησαν για την επιτυχία αυτή σε γνωστό εστιατόριο του
Κολωνακίου. Μεγάλο ερωτηματικό είναι το γιατί αργούν να το ανακοινώσουν. Πάντως, οι παροικούντες τα βουλευτικά τους γραφεία στη βουλή, μιλάνε για τα γεγονότα με στοιχεία, και μάλιστα γίνεται λόγος τα ακόλουθα έργα. Ξεκίνημα της Ολυμπίας Οδού τον επόμενο μήνα, και δημιουργία 1783 θέσεις στα εργοτάξια, δίχως να υπολογίζουμε την εσωτερική κίνηση μικροεργολάβων και κατασκευαστών του νομού, και συναφών επαγγελμάτων που εκτιμώνται σε άλλες 3210 θέσεις. Δεύτερον. Κατάκολο. Δημιουργία μίνι διαμετακομιστικού σταθμού και βασικών εγκαταστάσεων υποδοχής τουριστών ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ανάπλαση της κοινότητας Κατάκολου με αρχιτεκτονικά κριτήρια παραδοσιακού οικισμού, με εκτιμώμενες 370 νέες θέσεις. Παρόμοια μέτρα αποφασίστηκαν και για την αρχαία Ολυμπία, με αναπλάσεις, ανάπτυξη εναλλακτικών δραστηριοτήτων, μουσειακές υποδομές και διεκδίκηση ετήσιας τέλεσης κλασσικών ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Όλα αυτά για να μπορούν να υποστηριχτούν, θα μετατραπεί το αεροδρόμιο του Αράξου θα αναπτυχθεί επιπλέον (δυστυχώς ξεχνάμε την Ανδραβίδα) και θα συνδεθεί με την Ηλεία με σύγχρονο Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο/υπερταχεία που θα κάνει το Πάτρα Πύργος-Αρχ. Ολυμπία σε 42 λεπτά, με μόνο 2 ενδιάμεσες στάσεις, Άραξο και Αμαλιάδα . Αυτά είναι τα αποφασισμένα τελεσίδικα. Εκκρεμούν να αποφασιστούν ζητήματα για την γεωργία και την κτηνοτροφία στο νομό με κατασκευή 5 δημοτικών συνεταιρισμών για μεταποίηση και εξαγωγή τοπικών βιολογικών προϊόντων, τοπικά εγγειοβελτιωτικά έργα, πολιτιστικές κυψέλες σε Αμαλιάδα- Πύργο- Ολύμπια, και αδειοδότηση 5 τουριστικών μονάδων μαμούθ, οι 2 αμερικανικών συμφερόντων, μια Καταριανών, και 2 κυπριακών. Όλα αυτά τα έργα εκτιμάται προσεγγιστικά ότι θα δημιουργήσουν άλλες 43.250 θέσεις εργασίας. Αν και τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο ακόμα για αυτό το δεύτερο πακέτο, θεωρείται βέβαιο  ότι μέχρι την Κυριακή των εκλογών θα ανακοινωθεί το μεγαλύτερο μέρος των παραπάνω.
 Προφανώς, κρατάνε τα καλά νέα εν είδη κρυφού χαρτιού, εν όψει εκλογών,αν και με μισόλογα και δηλώσεις  κάποιων βουλευτών στα ψιλά 2 αθηναϊκών εφημερίδων το επιβεβαιώνουν. Πιθανόν να θέλουν να εκμεταλλευτούν τις παραπάνω αποφάσεις, όσο γίνεται πιο κοντά προς την ημέρα των εκλογών, ώστε οι ψηφοφόροι να τους τιμήσουν με την ψήφο τους ,και να ξεχάσουν τα χαράτσια τα μνημόνια και την φτώχεια. Άλλο ένα μικροκομματικό παιχνίδι; Ίσως.
πηγή: ileiakaneotera.net


καλή πρωταπριλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: