Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Ο σοβαροφανής Φώτης στην Ηλεία ή αλλιώς...Αντί χειραψιών και ασπασμών


 Καλώς ορίσατε κύριε Κουβέλη στην Ηλειακή γή, που ωστόσο έχει κάποιους που δεν ξεχνούν τόσο εύκολα.  Δυστυχώς , αν και μας παρουσιάζετε σαν σοβαρότητα, τη σοβαροφάνεια σας, δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κλείσουμε τα μάτια στις πολιτικές κωλοτούμπες που κάνετε και είναι εφάμιλλες εκείνων του αστείου και ακροδεξιού σαλτιμπάγκου Καρατζαφέρη.

Πρώτα απ’όλα, τον ευχαριστούμε γιατί ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει το λαό, τονίζοντας ότι "Ναι μεν δεν συμφωνεί με το Μνημόνο, αλλά έχει ψηφιστεί και είναι δεσμευτικό"! Μάλιστα ήταν τόσο σαφής στην συνέντευξή του στην "Καθημερινή" που τόνισε ότι "Όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα συνιστούν ένα δεσμευτικό πλαίσιο και δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης υπάρχει μόνο σε επιμέρους ρυθμίσεις"! δικαιώνοντας βέβαια απόλυτα όλους όσους τον χαρακτηρίζουν "χρυσή εφεδρεία" του Μνημονίου. Μάλιστα πετάει και γέφυρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι "Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες υπό προϋποθέσεις"!

Από την αρχή ο Φ.Κουβέλης φλερτάριζε έντονα με το ΠΑΣΟΚ και όταν αυτό άρχισε να καταρρέει και η ΔΗΜΑΡ να αποτελεί "την πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ", απέκοψε τελείως τις γέφυρες.Τώρα μπαίνει και αυτός στο κλαμπ του Μνημονίου δηλώνοντας ότι "Έχω πει με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όσα έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση και τα οποία έχουν ψηφιστεί με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία στη Βουλή, διαμορφώνουν ούτως ή άλλως, δεσμευτικό πλαίσιο για τη χωρά"....Μάλιστα λέει ότι "Αυτά τα έχω ξαναπεί"!
Και βέβαια παίζει και το χαρτί του "πολιτικού ρεαλισμού": "Στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού αντιλαμβάνομαι ότι μια συνολική διαπραγμάτευση έχει εξαιρετικού μεγάλες δυσκολίες. Αλλά δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης είναι δυνατό να υπάρξουν".

Ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι "στο ενδεχόμενο που η χώρα δεν θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι προφανές ότι εμείς δεν θα δηλώσουμε επίσης αδιάφοροι για την ακυβερνησία της χώρας".Μα, αλίμονο, γι αυτό σας ετοιμάζει η διαπλοκή και οι ξένοι:
Για να μπείτε στην κυβέρνηση και να στηρίξετε με τις ψήφους των αφελών μια νέα κυβέρνηση μνημονιακών. Τυχαία όλος ο μηχανισμός σας έχει στελεχωθεί από στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη;Έτσι εξηγείται πως η η Τρόικα και το οικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα επέτρεψαν τη διενέργεια εκλογών. Έχει την ΔΗΜΑΡ "στο τσεπάκι" της...Βέβαια, θέτει και "προϋποθέσεις" (εδώ, γελάμε!): "Η μία προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία. Δηλαδή, ένα πρόγραμμα το οποίο θα δείχνει και θα αποτυπώνει το περιεχόμενο μιας πολιτικής που είναι δυνατό να βγάζει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες να μετατρέπουν σε ένα καθημερινά ωφέλιμο, δημοκρατικό αποτέλεσμα την προγραμματική συμφωνία. Και το τρίτο στοιχείο είναι συνάρτηση το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Δηλαδή, τι δύναμη θα θελήσει να δώσει ο ελληνικός λαός στη Δημοκρατική Αριστερά" τονίζει ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ.Φώτης συνεχίζει να μας λέει ότι : «οι ένοχοι μας κουνούν το δάχτυλο και μας εγκαλούν» και ότι «με τις συγγνώμες και με τις ρητορικές κορώνες δεν ξεγράφονται τα πεπραγμένα τους. Ακούμε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που συνέβαλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους να μιλούν και πάλι για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Από το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, περάσαμε τώρα στον διακηρυγμένο στόχο για την επαναθεμελίωση του σοσιαλισμού. Πώς πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, όταν το Μνημόνιο 2 και η δανειακή Σύμβαση που μόλις υπέγραψαν, περιγράφουν με ακρίβεια όλα τα επόμενα βήματα; Όταν ήδη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο συζήτησαν περικοπές ύψους 11 δισ. ευρώ που θα γίνουν τον Ιούνιο;».

Βέβαια όλα αυτά δεν τον εμπόδισαν να κάνει και την παρακάτω βαρυσήμαντη δήλωση:
«Δεν θα γίνουμε ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ ούτε θα λειτουργήσουμε με το σύνδρομο του σκαντζόχοιρου» μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θέμα μετεγγραφών βουλευτών στο κόμμα του και τόνισε ότι «ουδείς εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συνεργασία με τη ΔΗ.ΜΑΡ» επίσης επισήμανε ότι δεν θα τους πλησιάσει ο ίδιος.
«Εμείς θέλουμε να συγκροτήσουμε τον ευρύτερο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι έρχεται στο κόμμα και ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της δεξιάς. Εάν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία τότε είναι πιθανό να διαμορφώσουμε ένα καλό ποσοστό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Και επειδή, η σοβαρότητα και η φερεγγυότητα του κυρ Φώτη και της ΔΗΜΑΡ,είναι εγγενή χαρακτηριστικά τους,η κεντρικη επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να στεγάσει 5 διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ,εν ενεργεία βουλευτές,και συγκεκριμένα όπως μας ενημερώνει ρεπορτάζ του tvxs.gr: «Την εισήγηση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη για την διεύρυνση του κόμματος με την ένταξη των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη, Γιώργου Παπαμανώλη και Οδυσσέα Βουδούρη, υιοθέτησε αργά χθες το βράδυ της Τρίτης, με ευρεία πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.  Η ένταξη των προαναφερθέντων στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες Νωρίτερα, την πολιτική διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εισηγήθηκε στην ΚΕ να κάνει δεκτή την εισήγησή του, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία με τις δυνάμεις αυτές προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Στην εισήγησή του, ο κ. Κουβέλης έθεσε το κόμμα του σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των εκλογών, οι οποίες, όπως είπε, πιθανότατα θα γίνουν την 29η Απριλίου και υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και καιρό είναι έτοιμη με όλες τις δυνάμεις της, με σταθερό συμπαραστάτη την ίδια την κοινωνία, για να δώσει τη μάχη των εκλογών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Θα δώσουμε την εκλογική μάχη πάντοτε με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, προς την κοινωνία, από τη δική μας θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες» επισήμανε ο κ. Κουβέλης».


Αφου επιλέξατε κ.Φώτη να πάθετε πολιτικό αλτσχάιμερ, είμαστε εδώ να σας θυμίζουμε κάποια πράγματα.
Περαστικά και με τις υγείες σας.

Κ.Γ.


Πηγές:
http://www.newpost.gr
http://www.protothema.gr
http://www.e-go.gr
http://www.greekmoney.gr/
www.defencenet.gr
www.dimokratikiaristera.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: