Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Κίνημα Ενάντια Στο Μνημόνιο

Δελτίο τύπου 25-03-2012
Καταγγέλλουμε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
·        Εκτός από το οικτρό θέαμα των σιδερένιων  κάγκελων, βιώσαμε και την παρουσία ολόκληρης διμοιρίας των ΜΑΤ, που επιστρατεύτηκε για να επιβάλλει την τάξη.
·        Υπήρξε αρχικά  ωμή παρέμβαση αξιωματούχου της αστυνομίας, ο οποίος προσπάθησε με «πολιτισμένο» τρόπο να μας απειλήσει ότι θα υπάρξουν συλλήψεις, κάτι που, όπως μας είπε, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για όσους είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αργότερα άλλος αξιωματούχος μας «ενημέρωσε» ότι για τα γεγονότα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, είχαν ξεχάσει να κάνουν δικογραφία. Δηλαδή, εδώ ο «ποιητής» άφηνε  να εννοηθεί ότι τώρα δε θα τους ξεφύγει τίποτα.
·        Εμποδίστηκαν τα μέλη το Κινήματος και της ΕΛΜΕ να προχωρήσουν προς το χώρο της παρέλασης με την παράταξη της διμοιρίας των ΜΑΤ στο δρόμο της Πατρών.
·        Μετά από τη σχετική ένταση που δημιουργήθηκε, όλοι οι συγκεντρωμένοι αποφασίσαμε με ειρηνική διάθεση,  να αφήσουμε τα πανό, τα πλακάτ και τις ντουντούκες και να μεταβούμε ο καθένας μας ξεχωριστά προς το χώρο της παρέλασης. Τότε ,όμως, ζήσαμε την παράνοια μιας «φοβικής» αστυνομίας, η οποία επιλεκτικά δεν επέτρεπε στον καθένα από εμάς να προχωρήσει. Και λέμε επιλεκτικά, γιατί σε κάποιους άλλους πολίτες, που τους φαίνονταν «καλοί άνθρωποι» , επέτρεπαν τη διέλευση. Δεν μπορούσαμε ,πλέον, ως απλοί πολίτες, να περπατάμε στους δρόμους της πόλης μας.
·        Στη συνέχεια κινούμενοι ομαδικά, για το φόβο των συλλήψεων, και προσπαθώντας να απεγκλωβιστούμε από το συγκεκριμένο χώρο, έκπληκτοι  είδαμε την «αεικίνητη» διμοιρία των ΜΑΤ και τους αστυνομικούς με τις μηχανές να μας συνοδεύουν γύρω-γύρω στα στενά της πόλης. Το είδαμε και αυτό!
Είναι ξεκάθαρο ότι η εξουσία έχει τη διάθεση να μετατρέψει την Ελληνική Αστυνομία, από όργανο προστασίας του πολίτη, σε «στρατό κατοχής» που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των τοκογλύφων δανειστών. Επαφίεται ,πλέον, και στην αξιοπρέπεια των ίδιων των αστυνομικών, εάν θα αποδεχθούν  ένα τέτοιο ρόλο.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η σημερινή αδίστακτη επέμβαση της αστυνομίας, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, δεν πτοεί τον αγώνα  μας. Συνεχίζουμε με  περισσότερη οργή και αποφασιστικότητα.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ξαναέρθουν η Δημοκρατία και η Ελευθερία στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: