Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Κουρούτα Αμαλιάδας: Μαζική δηλητηρίαση σκύλων από ασυνείδητους


http://ilialive.gr/
foles1foles3foles2
Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει πλέον το φαινόμενο της δηλητηρίασης σκύλων στην περιοχή της Κουρούτας και της Μαραθιάς. Το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκαν τέσσερα
δηλητηριασμένα σκυλιά εκ των οποίων τα τρία υπέκυψαν στα ισχυρά δηλητήρια που κάποιος άγνωστος - πιθανότατα κάτοικος της περιοχής πέταξε σε διάφορα σημεία, γύρω από το Δημοτικό Κάμπινγκ. Στην κάμερα του ilialive.gr οι καταγγέλλοντες αναφέρουν πως το φαινόμενο δεν είναι νέο, αλλά επαναλαμβάνεται ευρύτερα στην περιοχή και πιθανότατα ο δράστης ή οι δράστες χρησιμοποιούν ισχυρό φυτοφάρμακο, που εξοντώνει μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα σκυλιά. Μετά την καταγγελία που δεχθήκαμε, στην περιοχή του Δημοτικού Κάμπινγκ της Κουρούτας,  εντοπίσαμε τουλάχιστον δύο νεκρά φαρμακωμένα σκυλιά.
Στο σημείο μετά από ενημέρωση που υπήρξε από φιλόζωους εθελοντές, έφτασε κλιμάκιο της ΜΚΟ Rommel που εξέτασε τα ζώα και ερεύνησε το χώρο για τον πιθανό εντοπισμό είτε άλλων θυμάτων είτε υπολειμμάτων του δηλητηρίου.
Ο πρόεδρος της ΜΚΟ Rommel Ηρακλής Ματρόζος σε δηλώσεις του στάθηκε στα περιστατικά και στον αγώνα που δόθηκε για να γλιτώσει μια θηλυκιά σκυλίτσα με τα δύο κουτάβια της. Ακόμα στην αναγκαιότητα να εντοπιστούν οι δράστες γενικότερα των κακοποιήσεων ζώων που συμβαίνουν στην Ηλεία και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Ακόμα μίλησε ο εργαζόμενος στο κάμπινγκ ο Δημήτρης Ανδριόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους που σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα βλέπει την εξέλιξη του φαινομένου, όπου όπως ανέφερε εκτείνεται σε όλη την Κουρούτα και τη Μαραθιά.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: