Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Στάσου μύγδαλα !

Είναι διάχυτος ο προβληματισμός στην κοινωνία για το τι πρέπει να γίνει , τι πρέπει να αλλάξουμε , τι πολιτικές να ακολουθήσουμε για να βγούμε από την κρίση  και εφόσον ο δικομματισμός τα έκανε όπως τα έκανε, ήρθε η ώρα ένα τμήμα της κοινωνίας να αρχίσει να κοιτά προς αριστερά για να δει φως.
Βέβαια τα παπαγαλάκια του συστήματος κατατάσσουν την αριστερά στη σφαίρα της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων και το χώρο του δικομματισμού στη σφαίρα της υψηλής διανόησης,  του πατριωτισμού, της ευθύνης και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Εάν όλοι όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν  αριστερά κείμενα και δεν έπαιρναν το Βήμα , το Έθνος , τα Νέα , τις φυλλάδες της δεξιάς και δεν έβλεπαν MEGA, δε θα ψήφιζαν αυτούς που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή! Σίγουρα το σύστημα έταζε φαΐ και η γνωστή νεοελληνική φράση: «έφαγαν αλλά έκαναν και έργα» είναι δείγμα του ραγιαδισμού του έθνους! Oπότε, να πώς δημιουργείται η συλλογική ευθύνη που τόσο εύστοχα έθεσε ο Πάγκαλος  με το ανεπανάληπτο: «μαζί τα φάγαμε!» Αλλά επειδή πια το σύστημα δεν τάζει άλλο φαΐ και τα αποθέματα σώνονται, ήρθε η ώρα του βίαιου ξυπνήματος από το λήθαργο!
Τι έλεγε λοιπόν η αριστερά τόσα χρόνια και κανείς δεν την άκουγε; Μα και βέβαια ότι λέει και τώρα,  μόνο που τώρα κάποιοι αρχίζουν και διαβάζουν κάποιες θέσεις της. Η αριστερά λοιπόν ήταν ενάντια στην οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, επειδή είχε τη διορατικότητα να βλέπει το όλο εγχείρημα αίολο και λειψό. Έλεγε και λέει ότι το νόμισμα είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομικής πολιτικής και όταν αυτόν τον παραχωρείς, δεν μπορείς να ασκήσεις πολιτική. Εφόσον η Ευρώπη δεν κατάφερε να γίνει ενιαίος πολιτικός φορέας ομοσπονδιακού τύπου(όπως οι ΗΠΑ), πώς ήταν δυνατό να έχει κοινό νόμισμα; Τα λέγαμε τότε και οι νεοέλληνες μας έλεγαν οπισθοδρομικούς. Τους τα λέμε και σήμερα και τρομάζουν. Είναι τόσο τρομακτική η αλήθεια τελικά; Ασκούσαμε κριτική στα θαλασσοδάνεια  που δίνονταν στο κρατικοδίαιτο και παρασιτικό ελληνικό κεφάλαιο . Τότε μας έλεγαν ότι δε θέλαμε την οικονομική ανάπτυξη. Τώρα όμως ανακαλύπτεται ότι όλες οι βιομηχανίες έκλεισαν και ότι  «λεφτά υπάρχουν», αλλά είναι στην Ελβετία. Λέγαμε στους νοικοκυραίους να μη δανείζονται:  «όχι στη ζωή με δόσεις, και να αγοράζεις μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη σου». Το σύστημα τι σου έλεγε; «Ανάπτυξη και καλοζωία σημαίνει δόσεις και οι τράπεζες πίσω από τις δόσεις και η αφαίμαξη συνεχίζεται». Η αριστερά έλεγε: «ότι το χρηματιστήριο ήταν φούσκα εεε;;; το θυμάται κανείς; Όχι στο πλιάτσικο του κράτους , σεβασμό στις δημόσιες υπηρεσίες, όχι στους διορισμούς του κομματικού στρατού, όχι στις ανεξέλεγκτες δαπάνες , στις μίζες!» Τα άκουγε κανείς ; Κάθε άλλο,  είχαμε φτάσει και στο σημείο να λέμε ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το σύμπαν, για να λειτουργήσει σωστά το κράτος και άλλα τέτοια χαριτωμένα . Τώρα τι κάνουμε συνέλληνες; Τώρα το πονάμε το τρενάκι  που χάσαμε; την υγεία που ξεπουλιέται; το νοσοκομείο που χτίστηκε στο βούρκο ; τους δρόμους που δε γίνονται και χιλιάδες άλλα; Τι έλεγε η αριστερά για όλα αυτά; Αυτά που λέει και τώρα ρε «ξεφτίλες!»: Ότι το δημόσιο είναι ιερό και δε είναι για ξεκοκάλισμα. θυμάται κανείς τους ολυμπιακούς αγώνες;;; Εμείς τότε λέγαμε ότι είναι αδιανόητο να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο άλμα προς τον γκρεμό  και ως άλλοι Παΐσιοι είχαμε δει το έργο, αλλά πού!! Μεγάλες ιδέες σας τάιζαν. «Θα γίνεται Ευρωπαίοι αστοί» σας έλεγαν και εσείς τους ψηφίζατε! Όταν σας λέγαμε για μείωση στρατιωτικών δαπανών , ότι δεν είναι δυνατό να είμαστε στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στις αγορές άχρηστων όπλων για λογαριασμό του ΝΑΤΟ , όταν δε φουσκώναμε από υπερηφάνεια, αλλά κλαίγαμε, όταν μαθαίναμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις του σύγχρονου άξονα, μας λέγατε: «ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Τούρκους!» Πάρτε τώρα υποβρύχια που γέρνουν , μετανάστες από τις χώρες που καταστρέφει ο πόλεμος ( στον οποίο η Ελλάδα συμβάλλει τα μέγιστα )   και ταϊστείτε με εθνική υπερηφάνεια!
Είμαστε ενάντια στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου, στο νεοφιλελευθερισμό, στην εξάρτηση της οικονομίας από τις διεθνείς χρηματαγορές και την ασυδοσία των τραπεζών. Ήμασταν και είμαστε υπέρ του προστατευτισμού!   Λέγαμε και λέμε: «ότι δεν μπορείς να έχεις ανταγωνιστικά προϊόντα χωρίς έλεγχο της τιμής». «Φάτε λαχανάκι Βρυξελών , πατάτα Αιγύπτου και καλή μας όρεξη!» και ελάτε με την εφαρμογή του Μνημονίου 2 να ανταγωνιστούμε  τους Σκοπιανούς εργάτες με 300 ευρώ μηνιάτικο.
Βέβαια ο Έλληνας σκέπτεται σαν το μικρό παιδί και του αρέσει να χαίρεται  με μεγάλες ιδέες,  ας  είναι και  φούσκες,  του αρέσει να γεμίζει  το στομάχι με το μάτι και όχι με το μυαλό, σαν το μαλλί της γριάς που μας έπαιρναν, όταν ήμασταν μικρά! Πράσινη ανάπτυξη , πετρέλαια στο Ιόνιο , εκατομμύρια τουριστών στα κρουαζερόπλοια . Ποιος θα τα εκμεταλλευθεί όλα αυτά; Εσείς ή αυτοί;  Ξηλώνετε τις καλλιέργειες από την ηλειακή γη, για να τη γεμίσετε φωτοβολταϊκά!  Πόσα ακόμα θύματα;;;; Η αριστερά λέει: «συμμετοχή της κοινωνίας στα κοινά». Εσείς πάλι νομίζετε ότι συμμετέχετε  κάθε 4 χρόνια, όταν ψηφίζετε.  Μόνο που το μουντιάλ είναι κάθε 4 χρόνια και αυτό ακόμα έχει και προκριματικούς. Εσείς πιστεύετε ότι κάποιοι άλλοι θα βγάζουν «το φίδι από την τρύπα».
Είμαστε ενάντια στο μνημόνιο και στην τρόικα. θεωρούμε ακατάλληλο τον Παπαδήμο , τον Παπαντρέου , το Σαμαρά , τον Καρατζαφέρη να διαπραγματεύονται τις τύχες της χώρας . Η αριστερά λέει ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να  συνάψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τους Ιταλούς , Ισπανούς, Πορτογάλους , Γάλλους και Γερμανούς  εργαζόμενους και όλοι μαζί να ζητάμε την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων που βουλιάζουν την Ευρώπη στην ύφεση. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς μνημόνια λιτότητας και εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό δημοκρατικό έλεγχο . Εθνικοποίηση τραπεζών. Μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο στη βάση των αναγκών της κοινωνίας. Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών της υγείας , της παιδείας, και της κοινωνικής ασφάλισης. Υπεράσπιση της δημοκρατίας. Λαϊκή κυριαρχία , ανεξαρτησία.
Αλλά χίλια συγγνώμη που σας έβγαλα από το λήθαργο, και μην ξεχάσετε να δείτε Πρετεντέρη το βράδυ!      
Καληνύχτα και καλή τύχη!

ex pasokus-pasokus

Δεν υπάρχουν σχόλια: