Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Η αποκάλυψη της αλήθειας για τον «Ειδικό Συνεργάτη και Ειδικό Σύμβουλο των 100.000 Ευρώ

του Σωτήρη Σωτηρόπουλου,δημότη Αρχ. Ολυμπίας

Η αποκάλυψη της αλήθειας για τον «Ειδικό Συνεργάτη και Ειδικό Σύμβουλο των 100.000 Ευρώ ετησίως» χαρακτηρίστηκε «δημοσιογραφική αγυρτεία και αήθεια», απειλήθηκαν μηνύσεις από τον Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας και επέφεραν αιδήμονα σιωπή στην πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ!….
Πλην, η Νέμεσις είναι επί θύραις με νέες αποκαλύψεις.
Κύριοι εκπρόσωποι του Τύπου
            Το θέμα είναι γνωστό και αναμφισβήτητο (επειδή έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη του ΥΠΕΣ «Διαύγεια») και πήρε δημοσιότητα από άκρου εις άκρον της Ελλάδος, λόγω της συμβολής κάποιων πορτάλ της Ηλείας που σέβονται τον εαυτό τους και τους αναγνώστες τους και βεβαίως λόγω της «συνειρμικής» συσχέτισης με την απίθανη κλοπή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
            Βεβαίως ο αργυρώνητος κακέκτυπος «μπερλουσκονικός» Τύπος της Ηλείας τήρησε αιδήμονα σιωπή, όπως πάντα. Και ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας θωρακισμένος πίσω από την αρχική έξωθεν καλήν μαρτυρία (και από μας), θύμα όμως των στενών περί αυτόν φαιοπράσινης αντίληψης «Συμβούλων» του, πάνω στον πανικό του με έωλα και αντιφατικά στοιχεία (που δυστυχώς γιαυτόν διαψεύδονται από τις Αποφάσεις του που ο ίδιος έχει αναρτήσει στη «Διαύγεια»), απείλησε θεούς και δαίμονες με μηνύσεις τους αποκαλύψαντες και διαδώσαντες την πρωτοφανή για  τη εποχή ενέργεια, αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη.  Μάλιστα   χρησιμοποίησε  και κάποια θλιβερά ηλεκτρονικά μέσα για την εκτόξευση ύβρεων για «δημοσιογραφική αγυρτία και αήθεια»!!!.

            Από την πλευρά μας, ως ενεργοί πολίτες της Ηλείας και δημότες Αρχ. Ολυμπίας στείλαμε τις απόψεις μας με τεκμηριωμένα στοιχεία και ντοκουμέντα σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δυστυχώς δεν μας έκαναν την τιμή της (έστω περιληπτικής) παρουσίασης των θέσεών μας, πλην δύο τολμηρών συμπολιτών της αέναης δράσης και της κοινωνικής προσφοράς («ΚΑΡΔΑΜΑΣ» και «ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ»). Δεν πειράζει, αρκεί που το θέμα αναδείχτηκε σε πανελλαδική κλίμακα και μάλιστα με τον δέοντα σχολιασμό.
            Στο τριήμερο αυτό του Καρνάβαλου όλοι μας απελευθερωνόμαστε για λίγο από την οδύνη και την καταχνιά της τροϊκανής λαίλαπας. Πλήν, σε λίγο έρχεται η Νέμεσις. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μετά τις πατροπαράδοτες γιορτές, τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι νέες αποκαλύψεις (με στοιχεία από αναρτήσεις στη «ΔΑΥΓΕΙΑ») που ο διασκεδαστικός «μασκαράς» καρνάβαλος θα φαντάζει μηδαμινός και νάνος μπροστά στον αυτοδιοικητικό της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας.
Εν αναμονή λοιπόν…
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Δημότης Αρχ. Ολυμπίας
(ιατρός, εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»  sotxsot@gmail.com)
 
 
 
ακολουθουν ρεπορταζ και κειμενα που δημοσιευτηκαν.Τα συμπεράσματα ανήκουν στον καθένα αναγνώστη:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Δαπάνη 100.000 ευρώ για ειδικούς συμβούλους


Την ώρα που όλοι οι μισθοί ψαλιδίζονται αδιακρίτως ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας προκαλεί αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια. Πρόκειται για την
απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 100.000 ευρώ για το έτος 2012, προκειμένου να πληρωθούν ο ειδικός συνεργάτης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.
Το ποσό που ακούγεται υπερβολικό (και είναι σε χαλεπούς καιρούς) διαμορφώνεται ως  εξής: 80.000 ευρώ για τις τακτικές αποδοχές με βασικό μισθό, δώρα εορτών γενικά και τακτικά επιδόματα και 20.000 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό δεν αφορά μόνο για τους δύο συμβούλους που εργάζονται σήμερα στο δήμο, αλλά και έναν τρίτο που πρόκειται να προσληφθεί. Ακόμα και έτσι να είναι με μια απλή διαίρεση του ποσού δια του τρία και επί μέρους για 14 μισθούς (που έχουν χαθεί στο δημόσιο τομέα τα δώρα και έχουν περικοπεί οι μισθοί), ο μέσος μηνιαίος μισθός ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Την ίδια ώρα μην ξεχνάμε πως ο βασικός μισθός με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πέφτει κάτω από τα πεντακόσια ευρώ. Δεν θα κρίνουμε το νόμιμο της υπόθεσης, δεν είμαστε οι αρμόδιοι, αλλά θα σταθούμε στο ηθικό. Και σίγουρα πέρα από υπερβολικό ακούγεται και προκλητικό την ώρα που όλοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα, τέτοιες δαπάνες να φτάνουν τόσο ψηλά.
Τα παραπάνω κάνουν το γύρω της Ελλάδας αφού πέρα από τοπικά blog όπου ξεκίνησε το θέμα (http://nemoutablogspotcom.blogspot.com), έχει γίνει θέμα και σε άλλα πολύ πιο μακρινά όπωςhttp://trikalagr.blogspot.com, αλλά και στη συνέχεια μέσα από την ανάρτηση του ilialive.gr μεγάλα ενημερωτικά πόρταλ και τηλεοπτικούς σταθμούς, που γενικότερα σχολιάζουν ότι στην Αρχαία Ολυμπία (ως προς τον τόπο) δεν υπήρχαν χρήματα για πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας στο μουσείο αλλά υπάρχουν για ειδικούς συμβούλους.
Νεότερη ενημέρωση "Λεφτά υπάρχουν..." στον προϋπολογισμό
Σε βραδινή επικοινωνία με το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά μας ανέφερε πως επρόκειτο περί λάθους και πως τη Δευτέρα θα απαντήσει συγκεκριμένα στο θέμα. Σε δεύτερη επικοινωνία τόνισε πως πρόκειται για την πρόβλεψη του προϋπολογισμού, αν χρειαστεί να προσληφθούν ειδικοί σύμβουλοι. Ήδη υπάρχουν στο δήμο σύμφωνα με δηλώσεις του δύο, είναι πιθανό να προσληφθεί ένας τρίτος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον κανονισμό του Καλλικράτη ο αριθμός των συμβούλων συμβαδίζει με αυτό των έμμισθων αντιδημάρχων.
Όπως και να έχει το ποσό των 100.000 ευρώ για προσλήψεις από το "παράθυρο" σε μια εποχή όπου οι περικοπές έχουν γίνει "σημαία" στο κράτος, είναι μια πρόκληση για την κοινωνία...
Πάντως η διατύπωση στο έγγραφο του δήμου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια κάνει λόγο για ειδικό συνεργάτη και ειδικό σύμβουλο, που παραπέμπει σε δύο θέσεις και όχι σε πληθυντικό αριθμό αυτών.
Το έγγραφο ήρθε στη δημοσιότητα την ώρα που το υπουργείο Πολιτισμού λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να προστατέψει επαρκώς τους θησαυρούς της Αρχαίας Ολυμπίας και 100.000 ευρώ είναι διαθέσιμα στο δήμο για ειδικούς συβούλους. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι ακόμα και αν δεν εμπλέκεται ο ένας φορέας με τον άλλο. Η κοινωνία βλέπει το δημόσιο χρήμα να μην πηγαίνει εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και αντιδρά...
ilialive.gr
 
--------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Οι "ορεινοί" προειδοποιούν με αποκαλύψεις για το θέμα των ειδικών συμβούλων της Αρχ. Ολυμπίας


Επιστρέφουν στο θέμα των ειδικών συμβούλων και συνεργατών Αρχ. Ολυμπίας ο εκ Λαμπείας ορμώμενος ιατρός Σωτήρης Σωτηρόπουλος αλλά και ο εκ Νεμούτας καταγώμενος εκδότης
του περιοδικού Οροπέδιο Δημήτρης Κανελλόπουος, προειδοποιώντας για νέες αποκαλύψεις στο θέμα των ειδικών συνεργατών και συμβούλων. Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε την ενημέρωσή τους την οποία και δημοσιεύουμε, ενώ αναμένουμε την άποψη - απάντηση του δημάρχου για αυτή την "διένεξη" που λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Σ. Σωτηρόπουλος
Η αποκάλυψη της αλήθειας για τον «Ειδικό Συνεργάτη και Ειδικό Σύμβουλο των 100.000 Ευρώ ετησίως» χαρακτηρίστηκε «δημοσιογραφική αγυρτεία και αήθεια», απειλήθηκαν μηνύσεις από τον Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας και επέφεραν αιδήμονα σιωπή στην πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ!….
Πλην, η Νέμεσις είναι επί θύραις με νέες αποκαλύψεις.

Κύριοι εκπρόσωποι του Τύπου
Το θέμα είναι γνωστό και αναμφισβήτητο (επειδή έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη του ΥΠΕΣ «Διαύγεια») και πήρε δημοσιότητα από άκρου εις άκρον της Ελλάδος, λόγω της συμβολής κάποιων πορτάλ της Ηλείας που σέβονται τον εαυτό τους και τους αναγνώστες τους και βεβαίως λόγω της «συνειρμικής» συσχέτισης με την απίθανη κλοπή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
Βεβαίως ο αργυρώνητος κακέκτυπος «μπερλουσκονικός» Τύπος της Ηλείας τήρησε αιδήμονα σιωπή, όπως πάντα. Και ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας θωρακισμένος πίσω από την αρχική έξωθεν καλήν μαρτυρία (και από μας), θύμα όμως των στενών περί αυτόν  φαιοπράσινης αντίληψης «Συμβούλων» του, πάνω στον πανικό του με έωλα και αντιφατικά στοιχεία (που δυστυχώς γιαυτόν διαψεύδονται από τις Αποφάσεις του που ο ίδιος έχει αναρτήσει στη «Διαύγεια»), απείλησε θεούς και δαίμονες με μηνύσεις τους αποκαλύψαντες και διαδώσαντες την πρωτοφανή για  τη εποχή ενέργεια, αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη. Μάλιστα χρησιμοποίησε  και κάποια θλιβερά ηλεκτρονικά μέσα για την εκτόξευση ύβρεων για «δημοσιογραφική αγυρτία και αήθεια»!!!.
Από την πλευρά μας, ως ενεργοί πολίτες της Ηλείας και δημότες Αρχ. Ολυμπίας στείλαμε τις απόψεις μας με τεκμηριωμένα στοιχεία και ντοκουμέντα σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δυστυχώς δεν μας έκαναν την τιμή της (έστω περιληπτικής) παρουσίασης των θέσεών μας, πλην δύο τολμηρών συμπολιτών της αέναης δράσης και της κοινωνικής προσφοράς («ΚΑΡΔΑΜΑΣ» και «ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ»). Δεν πειράζει, αρκεί που το θέμα αναδείχτηκε σε πανελλαδική κλίμακα και μάλιστα με τον δέοντα σχολιασμό.
Στο τριήμερο αυτό του Καρνάβαλου όλοι μας απελευθερωνόμαστε για λίγο από την οδύνη και την καταχνιά της τροϊκανής λαίλαπας. Πλήν, σε λίγο έρχεται η Νέμεσις. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μετά τις πατροπαράδοτες γιορτές, τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι νέες αποκαλύψεις (με στοιχεία από αναρτήσεις στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ») που ο διασκεδαστικός «μασκαράς» καρνάβαλος θα φαντάζει μηδαμινός και νάνος μπροστά στον αυτοδιοικητικό της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας.
Εν αναμονή λοιπόν…
Δ. Κανελλόπουλος
"Λό­γῳ ἐ­κτά­κτου ἀ­να­χω­ρή­σε­ώς μας ἀ­πὸ τὴν Ἀ­θή­να γιὰ τὸ τρι­ή­με­ρο τῆς Ἀ­πο­κριᾶς - θὰ ἐπισκεφθοῦμε καὶ τὴν Ὀλυμπία - ἐ­νη­με­ρώ­νου­με τοὺς ἐ­πι­σκέ­πτες τοῦ blog ὅ­τι τὴν Τρί­τη 28 Φε­βρου­α­ρί­ου θὰ δη­μο­σι­εύ­σου­με ὅ­λα τὰ στοι­χεῖ­α ποὺ ἐκ­θέ­τουν τὸν Δῆ­μο Ὀ­λυμ­πί­ας γιὰ ἄλ­λη μιὰ φο­ρά. Μὴν ψά­χνε­τε κύ­ρι­ε ἐκ­πρό­σω­πε τύ­που νὰ μά­θε­τε ποι­ός μᾶς πλη­ρο­φο­ρεῖ. Πάρ­τε τη­λέ­φω­νο νὰ σᾶς τὸ ποῦ­με καὶ διὰ ζώ­σης. Μὴν κου­ρά­ζε­στε. Θὰ σᾶς ξε­κου­ρά­σου­με μί­α καὶ κα­λή. Με­λε­τῆ­στε κ. ἐκ­πρό­σω­πε αὐ­τὰ ποὺ δη­μο­σι­εύ­ει ὁ Δῆ­μος στὸ πρό­γραμ­μα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ἂν βέ­βαι­α μπο­ρεῖ­τε νὰ κα­τα­λά­βε­τε αὐ­τὰ ποὺ κα­νο­νι­κὰ ἔ­πρε­πε ἐ­σεῖς νὰ συν­τάσ­σε­τε.
Καλὰ Κούλουμα σὲ ὅλους"

Δεν υπάρχουν σχόλια: