Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

τελευταία ενημέρωση για τις δράσεις του ΔΕΝ ΠΗΡΩΝΩ ΧΑΡΑΤΣΙΑ στον Πύργο

Αιφνιδιαστικά εκδικάστηκαν σήμερα στο Πρωτοδικείο Ηλείας, οι αιτήσεις πολιτών και μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της
διακοπής ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα.
Όπως ανέφεραν τα μέλη του κινήματος η υπόθεση αφορά σε 105 αιτήσεις και η σημερινή εξέλιξη άφησε περιθώρια αισιοδοξίας στους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Στηρίζονται στο γεγονός ότι από τη ΔΟΥ δεν εστάλη η σχετική λίστα των δηλούντων αδυναμίας καταβολής του Ειδικού Τέλους λόγω κοινωνικών συνθηκών.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Κυριάκος Μπίστας, «οι αιτήσεις είναι αντιπροσωπευτικές ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν, με εισόδημα 200 – 300 ευρώ το μήνα, ανέργων, πολυτέκνων μέχρι 12 παιδιά, είναι ένα δείγμα που η Δικαιοσύνη θα λάβει σοβαρά υπόψη και θα είναι πραγματικά στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη για προστασία σήμερα».
Ο Γιώργος Δούνιας καυτηρίασε την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, υποστηρίζοντας πως «οι υπάλληλοι της Εφορίας έστελναν τους ανθρώπους που ήθελαν να καταθέσουν αίτηση αδυναμίας πληρωμής, στη δικηγόρο του «Κινήματος» δηλώνοντας αναρμόδιοι για το θέμα. Και η ΔΕΗ μετά αρνήθηκε να πάρει τις προσφυγές που είχαμε κάνει». Κάλεσαν δε τους πολίτες την Δευτέρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, στις εννέα το πρωί για να πληροφορηθούν την απόφαση του δικαστηρίου.(ilialive.gr)Επιπλέον,το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΧΑΡΑΤΣΙΑ προχώρησε σε διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ Πύργου, την Πέμπτη 19/01/2012.Ακολουθεί το κείμενο που επιδώθηκε:

Πέρασε  μια εβδομάδα από τη λήξη της διορίας των 80 ημερών που είχε δώσει η διορισμένη κυβέρνηση. Ήδη, πριν τη λήξη της διορίας, είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας, ώστε να τρομάξουν το λαό και να πάει στα ταμεία να καταθέσει και ψυχή και υστέρημα . Από τη Δευτέρα, με δημοσιεύματα στα αθηναϊκά και τοπικά Μ.Μ.Ε.,  διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις για διακοπές ρεύματος όσων αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι, ενώ είχαν πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος.  Όμως, η πρακτική του εκβιασμού πια δεν περνά στην κοινωνία. Δεν θα τους αφήσουμε να ποδοπατούν με τέτοιους τρόπους την αξιοπρέπειά μας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πίεσης, που βροντοφώναξε «ΟΧΙ» στον  ανήθικο εκβιασμό,  η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε. Τα χιλιάδες νοικοκυριά που δεν πλήρωσαν το χαράτσι  και οι καθημερινές ουρές στην εφορία κόσμου, που αιτείται εξαίρεσή του από τη φοροεπιδρομή, δείχνουν το δρόμο!  Με τη χθεσινή κινητοποίηση  στη ΔΕΗ, θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στα μέλη του σωματείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ότι είμαστε μαζί τους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους. Να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον Ηλειακό λαό, ότι δεν είναι μόνος του και ότι μαζί θα παλέψουμε ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα. Επίσης, ζητήσαμε εγγράφως από τη ΔΕΗ να μας κοινοποιήσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει  με τον  εργολάβο για τις διακοπές ρεύματος. Για μας, όποιος βγάζει το ψωμί του κόβοντας το ρεύμα του κόσμου,  είναι ανεπιθύμητος στον τόπο μας!  Συνεχίζουμε τον αγώνα και προτείνουμε :
•    Να μην πληρώσει κανείς τη δεύτερη  δόση του 2011 και όσες ακολουθούν.
•    Δημιουργία ομάδων περιφρούρησης στις γειτονιές του Πύργου, ώστε να αποτραπεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης.
•    Επανασύνδεση του ρεύματος από συγκροτημένες γι’ αυτό το σκοπό ομάδες του κινήματος.
•    Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά ,  γιατί το πρόβλημά σου είναι και πρόβλημα του γείτονα!
•    Συνέλευση του κινήματος για συντονισμό δράσεων, την ερχόμενη εβδομάδα . 

Πολιτικός αγώνας για να διώξουμε τη  συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ,  ΝΔ και ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, που ξεπουλούν τα πάντα στα ντόπια και ξένα συμφέροντα!
Όχι στην ανεργία και στα μεροκάματα πείνας!
Ακόμα υπάρχει ελπίδα  για αξιοπρεπή ζωή, αρκεί να το πιστέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: