Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

θα αφήσουμε αυτούς που μας κατάντησαν να μας εκβιάζουν ακόμα;


Aπό την πρωτοχρονιά ζούμε μια εμετική περί τη "δραχμή" κινδυνολογία που εξαπόλυσαν απρόκλητοι και χωρίς αντίλογο ούτε καν αντίπαλο (ή μήπως υπάρχει;) ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος, σειρά από κυβερνητικά στελέχη με προεξάρχουσα την Α. Διαμαντοπούλου ως που φτάσαμε και στη super "ευρωπαία" Μ. Δαμανάκη!
Ο Γ. Προβόπουλος, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε όριο σε υστερική τρομολαγνεία και το μόνο που δεν μας είπε, αν και το υπονόησε, είναι ότι εφόσον πάμε στη δραχμή "θα φτάσουμε να  μας πάρουν και τις γυναίκες μας".

Η ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
Ο φόβος, που, σε βαθμό υστερίας, παρουσιάζουν οι προπαγανδιστές ότι στην περίπτωση εθνικού νομίσματος και της αναγκαίας υποτίμησης του, η χώρα θα κατακλυστεί από όσους, εν μέσω κρίσης, έβγαλαν τα ευρώ τους έξω, για να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χώρα, είναι αστείος και βαθύτατα υποκριτικός.
Και είναι υποκριτικός γιατί τον προβάλλουν ακριβώς αυτοί που επέτρεψαν ανενόχλητα στους «πλούσιους» και στο μαύρο χρήμα να βγουν, εν μέσω κρίσης, από τη χώρα, αλλά και όταν τα έβγαλαν, αρνούνταν και αρνούνται τον παραμικρό έλεγχο για την προέλευση αυτών των ποσών, παρότι κατέχουν, κατά ομολογία τους, όλες τις σχετικές λίστες, στις οποίες, σε περίοπτη θέση βρίσκονται πασίγνωστοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της «αγίας οικογένειας» τους!
Και είναι αστείος διότι, όπως προείπαμε, η μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα θα συνοδευτεί με αυστηρό έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, πρώτα απ’ όλα αυτών που έχουν κερδοσκοπική κατεύθυνση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όσοι έσπευσαν, εν μέσω κρίσης, να βγάλουν τα εκατομμύρια τους έξω (δεν μιλάμε για μικροποσά), θα πιαστούν πραγματικά στη φάκα, γιατί δεν θα μπορέσουν ποτέ να «χαρούν» αυτά τα παγωμένα χρήματα και θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να ανακαλυφθούν από τις δραστήριες ελληνικές προσπάθειες και να υποστούν βαρύτατες κυρώσεις, εκτός και αν μεταναστεύσουν (αυτοί και όχι μαζικά η ελληνική νεολαία!)!
Αντίθετα, είναι τώρα, μέσα στο ευρώ, που υποθηκεύεται και εκποιείται η χώρα και τώρα είναι που τα «κοράκια» του εξωτερικού εξαγοράζουν «μπιρ – παρά» τα εθνικά «φιλέτα», τη δημόσια περιουσία, αλλά και εξαιρετικά ιδιωτικά ακίνητα.
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!
Να υπογραμμιστεί εδώ ότι, όταν μιλάμε για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν εννοούμε μια έξοδο για να συνεχιστούν απλά οι ίδιες ή παρόμοιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο πλαίσιο του καπιταλισμού.
Άλλωστε, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αν και θεωρητικά δυνατό, ποτέ δεν θα την διανοηθούν αστικές πολιτικές δυνάμεις, που έχουν μάθει ανέκαθεν να στηρίζονται στην «ξένη» προστασία.
Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ και τον ολοκληρωτισμό της από μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση, που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα!
Η δική μας θέση δεν είναι να βγούμε από το ευρώ για να συνεχιστούν οι ίδιες καταστρεπτικές, πελατειακές, διαπλεκόμενες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η άποψη μας είναι έξω από την ευρωζώνη, ως συστατικό και αφετηρία μιας μεγάλης ιστορικής ανατροπής και ρήξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος σε μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα!
Και για μια τέτοια κατεύθυνση, η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η έξοδος από το ευρώ αποτελούν κομβικά σημεία ανάσας και αναντικατάστατα εργαλεία χάραξης μιας νέας πολιτικής και μιας νέας πορείας.
Το νόμισμα και η νομισματική πολιτική δεν είναι δευτερεύοντα ή και ταξικά ουδέτερα «εργαλεία», αλλά συνιστούν την καρδιά ενός οικονομικού μοντέλου. Γι’ αυτό, άλλωστε, στηρίζουν με τέτοιο πάθος οι κυρίαρχοι κύκλοι το ευρώ και το ρόλο του, ως το νευρικό σύστημα ολόκληρης της λειτουργίας της Γερμανικής ΕΕ των πολυεθνικών και των τραπεζών!
Απόσπασμα από άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη το οποίο θα το βρείτε ολόκληρο στο iskra
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: