Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!!!!!!!

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2 ) στη Βουλή.Εμείς σαν Αγανακτισμένοι Πολίτες Πύργου αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της χώρας.Ετσι καλούμε όλους τους πολίτες της Ηλείας να δηλώσουν συμμετοχή στο λεωφορείο που βάζουμε την Τετάρτη στις 8 το πρωί απο πλ. Ιατρίδη για να συμμετέχουμε στην περικύκλωση της Βουλής.Να σημειώσουμε πως θα ανέβουμε μαζί με την Αμαλάδα (Εμπορικό Σύλλογο,Εργατικά Σωματεία) και το κόστος θα είναι συμβολικό, αφού το έχει καλύψει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλάδας,δηλ. δινουμε οσο θελουμε.Η επιστροφή θα γίνει το βράδυ (αυθημερόν).
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 1000000ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!!!!!!!!!

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Αναβλήθηκε η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ του δημοτικού συμβουλίου ΠύργουΔεκάδες Αγανακτισμένοι πολίτες του Πύργου μαζί με μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, συμμετείχαν σε εκδήλωση ειρηνικής διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης, το απόγευμα της Παρασκευής. Σκοπός τους ήταν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην οικονομική πολιτική του Δήμου Πύργου, καθώς επίσης και στο θέμα της επιβολής ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη (που είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί για λήψη απόφασης στη συγκεκριμένη συνεδρίαση).
Όπως επεσήμαναν μεταξύ άλλων, "στην ουσία, η διοίκηση του Δήμου ενοικιάζει το δημόσιο χώρο με στόχο την επιβολή ακόμα ενός δυσβάσταχτου χαρατσιού στους δημότες. Το σύστημα που σκοπεύουν να επιβάλλουν από τη μία επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους και εργαζόμενους που κατέχουν αυτοκίνητο και από την άλλη αντί να λύνει, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στάθμευσης.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ!!!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!!!
Να μην υπογραφει η συμβαση για τη στάθμευση!
Να καταδικάσει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο το μνημόνιο,που εξαθλιώνει τους πολίτες και οδηγεί στο ξεπούλημα της χώρας.
Ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, χωρίς να απαντήσει, εισηγήθηκε την αναβολή της συνεδρίασης και της συζήτησης του θέματος, ενώ οι συγκεντρωμένοι πολίτες αντέδρασαν με συνθήματα,όπως ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73... Η ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ,
Αξίζει να τονιστεί ότι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε μόνο η παράταξη Παρασκευόπουλου,καθώς οι άλλες τρεις παρατάξεις: "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ", "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΚΑΙ "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" απείχαν από τη συνεδρίαση διαφωνώντας με τα σχέδια του Δημάρχου।
Πηγή βίντεο:www.i-agenda.gr

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

Την παρασκευή 24/6 στις 7.30 μ.μ. Έχει προγραμματιστεί κι άλλη μια συνεδρίαση ντροπής του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Θέλουν να ψηφίσουν την παράδοση της πόλης σε μια εταιρεία ...ελεγχόμενης στάθμευσης... Η οποία έχει ήδη εκδιωχτεί από τους δήμους Ναυπάκτου, Τρικάλων, Καρδίτσας και Ηγουμενίτσας!!!...

Ο δήμαρχος Πύργου είχε πάντα μια μεγάλη απέχθεια προς τη φτώχεια!
Αρχικά έκλεισε πέρυσι το κολυμβητήριο κι έμειναν τα παιδάκια ξεκρέμαστα...
Έβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου... Πετώντας στον καιάδα τα παιδιά των ανέργων και των φτωχών....
Και τώρα νέο χαράτσι:
ελεγχόμενη στάθμευση σε εταιρεία που εκδιώχτηκε ήδη από 4 άλλους δήμους της χώρας...

Αυτή τη φορά οι αγανακτισμένοι πολίτες πύργου θα αποκλείσουν το δημαρχείο αποτρέποντας την είσοδο των δημοτικών συμβούλων το απόγευμα της παρασκευής 24/6 για να απαιτήσουν από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο:

1. Να καταγγείλουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που βρίσκεται για ψήφιση στη βουλή, γιατί θα ολοκληρώσει την εξαθλίωση των ελλήνων και
2. Να σταματήσει να λειτουργεί ο δήμος Πύργου σαν λογιστήριο!!!

Όχι άλλα χαράτσια!!!
Να μην υπογραφεί η σύμβαση για τη στάθμευση!!!
Να καταργηθούν τα τροφεία!!!
Τα κοινωνικά αγαθά δεν εκτιμώνται λογιστικά!!!

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Είσαι με μας ή με τους άλλους;

Υπάρχει ένας αστικός μύθος από αυτούς που αγαπάν τα μικρά παιδιά και οι μωροί ενήλικες ότι κάποιοι κακοί τους κορόιδεψαν τους εξαπάτησαν και τους έκλεψαν την ψήφο και το βιος! Αυτή η εύκολη άποψη μας απαλλάσσει αβασάνιστα από τον κόπο να θυμηθούμε μήπως φταίμε και εμείς που την καλλιεργήσαμε! Ίσως να φταίμε όταν κουνούσαμε υπερήφανα τα πλαστικά σημαιάκια των ολυμπιακών αγώνων του 2004 και υποθηκεύαμε την χώρα σε αβάσταχτα δάνεια!

Όταν τρέχαμε πίσω από κάθε βλαχοδήμαρχο για να μας διορίσει το παιδί ή ακόμα χειροτέρα να μας ρίξει άσφαλτο και να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο! Όταν ψωνίζαμε με πλαστικό χρήμα και εξαγοράζαμε με κουπόνια την ζωή των τηλεοπτικών παραμυθιών , όταν χλευάζαμε ως γραφικό τον εργάτη που έχανε το μεροκάματο του για να κατεβεί σε πορείες μήπως και προλάβει τα καταστροφικά για την κοινωνία μέτρα που για χρόνια έπαιρναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την σιωπηρή συγκατάθεσή μας!

Ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ ότι ο μετανάστης παππούς σου έφυγε από τον τόπο του γιατί η καπιταλιστική κρίση του μεσοπολέμου οδήγησε στο μεγαλύτερο μακελειό της παγκόσμιας ιστορίας .Και όπως τότε έτσι και σήμερα χιλιάδες συνάνθρωποι σου μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή γιατί τους κυνηγά ο οικονομικός πόλεμος των ισχυρών της γης ( δηλαδή των G8 και των οικονομικών πατρώνων τους ) .

Χαίρομαι που ο κόσμος επιτέλους σηκώθηκε από τους καναπέδες του και άρχισε δειλά δειλά να γυρίζει στο κεφάλι του την ιδέα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ζωή του και ότι και αυτός θα πρέπει να πάρει μια θέση σε όσα γίνονται γύρω του!

Η θέση που θα πάρει θα τον συνοδέψει για αρκετά χρόνια!

Το ερώτημα απλό:

Να δώσει την σιωπηρή συγκατάθεση του στο μεσοπρόθεσμο , αγκαλιάζοντας δηλαδή τον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης και της Ε.Ε. και αναγνωρίζοντας το ως την μόνη λύση για την σωτηρία της χώρας!

Ή να πει όχι στον εκβιασμό!

Το όχι βέβαια έχει κόστος! Γιατί θα πρέπει να διαλέξει και στρατόπεδο και να ξεκαθαρίσει μέσα του κάποια απλά αλλά σημαντικά θέματα!

Θα είναι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ε.Ε., των ντόπιων και ξένων αφεντικών και των κομμάτων που έμπρακτα στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα δηλαδή ( ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ,ΛΑΟΣ , εξωκοινοβουλευτική , νεοφιλελεύθερη, ξενοφοβική , πατριδοκάπιλη άκρα ΔΕΞΙΑ) . Ή θα είναι με το κίνημα που θέτει το ζήτημα ξεκάθαρα : Η κρίση δεν είναι παθογένεια του συστήματος , το καπιταλιστικό σύστημα γεννά την κρίση.

Τα συμπεράσματα δικά σας και η κουβέντα συνεχίζεται!!!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι

Το μέτρο της «ελεγχόμενης στάθμευσης», με το οποίο ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε πεδίο εμπορευματοποίησης, θα κουβεντιαστεί την Παρασκευή 24/06 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύργου.

Στην ουσία, η διοίκηση του Δήμου ενοικιάζει το δημόσιο χώρο με στόχο την επιβολή ακόμα ενός δυσβάσταχτου χαρατσιού στους δημότες.

Το σύστημα που σκοπεύουν να επιβάλλουν από τη μία επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους και εργαζόμενους που κατέχουν αυτοκίνητο και από την άλλη αντί να λύνει, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στάθμευσης.

Καλούμε τα μέλη του συνδικάτου, τους ανέργους και τους εργαζόμενους με την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσουμε να μην εφαρμοστεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς μόνο νέα προβλήματα θα προκαλέσει.

Κανένας δημόσιος χώρος δεν μπορεί να μετατρέπεται, ούτε μέσω ιδιώτη ούτε απ' το δήμο απευθείας, σε ενοικιαζόμενο χώρο στάθμευσης.

Και οι δρόμοι είναι χώροι δημόσιοι.

Όχι στην επί πληρωμή ελεγχόμενη στάθμευση.

Όχι στο νέο χαράτσι.

Όλοι στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 24/06 στις 7.00 μ.μ. να καταγγείλουμε την πολιτική που μας φορτώνει βάρη.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ

Ενα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημόνιου, όλα έχουν ξεκαθαρίσει. Είναι πολλοί, όμως, εκείνοι που προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, να κρύψουν την αλήθεια, να σπείρουν σύγχυση, να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό.
Είναι οι ίδιοι που από τότε που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων και νέων βγήκαν διαμαρτυρόμενοι στις πλατείες των πόλεων, άρχισαν ένα πρωτοφανές γλείψιμο, σε μια προσπάθεια αισχρής χειραγώγησης και αγωνιστικού ευνουχισμού αυτού του ρεύματος.

Πακέτο τρία σε ένα
Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο από την ψήφιση του Μνημόνιου έχει φανεί καθαρά ότι δεν πρόκειται για μια συγκυριακή πολιτική, με στόχο «να ξεπεράσει η χώρα την κρίση», αλλά για μια μόνιμη πολιτική. Το Μνημόνιο έχει τη μορφή κινούμενης άμμου. Μόλις περάσει ένα πακέτο μέτρων, ετοιμάζονται τα επόμενα.
Το κρατικό χρέος δεν είναι παρά ένα εργαλείο για την επιβολή ενός «μνημόνιου διαρκείας», που αποτελεί ένα πακέτο τρία σε ένα.
Να ποιοι είναι οι στόχοι του:
1 Να εξασφαλίζουν οι πιστωτές, δηλαδή το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων τους. Νέα δάνεια, με πιο τοκογλυφικούς όρους, συνάπτονται για να αποπληρώνονται τα παλιά και όχι για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση και όλος ο συρφετός των πληρωμένων κονδυλοφόρων του κεφαλαίου.
2 Να προωθείται η «κινεζοποίηση» της ελληνικής εργατικής τάξης. Καμιά δημοσιονομική επίπτωση δεν έχουν οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα. Κι όμως, μέσα σε ένα χρόνο ανατράπηκαν κατακτήσεις δεκαετιών. Κατακτήσεις για τις οποίες πάλεψαν σκληρά ολόκληρες γενεές εργατών, πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Ασύδοτοι οι καπιταλιστές, με όπλο τους την απειλή της απόλυσης, εφαρμόζουν με το μαστίγιο το δικό τους νόμο. Ερχεται μετά η κυβέρνηση και κάνει νόμο του κράτους το νόμο των καπιταλιστών. Κι αυτοί δεν αρκούνται σ’ αυτά που τους δίνει ο νόμος, αλλά με την ίδια απειλή εφαρμόζουν και πάλι το δικό τους νόμο, τον οποίο ξανακάνει νόμο του κράτους η κυβέρνηση. Σ’ αυτή την πολιτική δεν υπάρχει τέλος. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, μέχρι να διαμορφώσουν ασιατικές συνθήκες εργασίας και πληρωμής των εργαζόμενων, για να εξασφαλίσουν την ύψιστη κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο εργαζόμενος άνθρωπος αντιμετωπίζεται σαν «πράγμα».
3 Να ξεπουληθεί η κρατική περιουσία στις εξευτελιστικές τιμές που έχει διαμορφώσει η κρίση. Ξένοι και ντόπιοι «επενδυτές» ετοιμάζονται να ορμήσουν για το μεγάλο πλιάτσικο. Θα χτυπήσουν τα «φιλέτα», είτε πρόκειται για κρατικές επιχειρήσεις είτε πρόκειται για ακίνητα και γη. Και θα τα πάρουν «μπιρ παρά», θέτοντας σαν όρο το «ξεφόρτωμα» των επιχειρήσεων από προσωπικό και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Αρμονική πολιτική διαχείριση

Ποιος είπε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί; Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει συναίνεση επί της ουσίας; Συναίνεση δεν σημαίνει να συμφωνούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, γιατί τότε καταργείται το κοινοβουλευτικό σύστημα. Συναίνεση σημαίνει να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, με τον κάθε πόλο του να ασκεί με υπευθυνότητα τα καθήκοντά του. Η κυβέρνηση τα δικά της, η ποικιλόχρωμη αντιπολίτευση τα δικά της, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία τα δικά της.

Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να κυβερνά, να παίρνει τις εντολές του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και να τις κάνει νόμους, υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, εγκυκλίους εφαρμογής. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να συγκρατεί τα κύματα της λαϊκής οργής, να φλυαρεί, να εκτονώνει, να εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και τη σταθερότητα του συστήματος.

Δείτε τη ΝΔ! Από τη γενικόλογη «αντι-μνημονιακή» ρητορική πέρασε στις «δημιουργικές προτάσεις». Ναι στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, ναι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ναι στις απολύσεις στο δημόσιο κ.λπ. κ.λπ. Και ποια είναι η… διαφωνία της; Ζητά χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για το κεφάλαιο! Ο Σαμαράς ακολουθεί την τακτική του «ώριμου φρούτου». Περιμένει την απόλυτη φθορά της κυβέρνησης, χωρίς να βιάζεται για εκλογές. Αφήνει το ΠΑΣΟΚ να τα κάνει όλα, για να έρθει μετά στην εξουσία και να πει ότι παρέλαβε «καμένη γη» και ότι είναι αναγκασμένος «να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας».

Δείτε τα κόμματα της καθεστωτικής αριστεράς! Πολύ λάδι στο τηγάνι κι από τηγανίτα τίποτα. Σέρνονται πίσω από τις 24ωρες απεργίες της ΓΣΕΕ. Οργανώνουν πορείες-λιτανείες. Καταγγέλλουν κάθε μαχητική εκδήλωση εργαζόμενων και νέων. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα «κουκιά». Λες και αν βγάλουν περισσότερους βουλευτές στην επόμενη Βουλή, θ’ αλλάξει τίποτα.

Δείτε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία! Εχει ξεπουλήσει τα πάντα εδώ και χρόνια. Εχει γίνει εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου, το οποίο έχει αναγορεύσει σε «κοινωνικό εταίρο» της. Εχει ξεπουλήσει ακόμα και το κατώτερο μεροκάματο. Μόνο της μέλημα είναι ν’ αλυσοδέσει τους εργαζόμενους σε μια αδιέξοδη και αναποτελεσματική τακτική, η οποία σωρεύει ήττες και σκορπίζει απογοήτευση και αποστράτευση.

Δείτε τη στρατιά των διανοούμενων! Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Από ανοιχτούς νεοφιλελεύθερους, που στηρίζουν την πολιτική κυβέρνησης-τρόικας, μέχρι διάφορους σπουδαιοφανείς σαλτιμπάγκους, που υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει ένας άλλος καπιταλισμός, με ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς την τοκογλυφία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, χωρίς την «κινεζοποίηση», με ευτυχισμένους εργάτες και εξίσου ευτυχισμένα αφεντικά.

Ολοι αυτοί μαζί, αντάμα με άλλους μηχανισμούς του συστήματος (ΜΜΕ, Εκκλησία, Πανεπιστήμιο κ.λπ.), διεκπεραιώνουν μια αρμονική πολιτική διαχείριση του συστήματος και μια αρμονική διαχείριση της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της. Ο κάθε πόλος συμπληρώνει τους άλλους και όλοι μαζί εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και τη μακροημέρευση του καπιταλιστικού συστήματος.

Το σύστημα και όχι οι διαχειριστές του

Οταν ξέσπασε η παγκόσμια κρίση, μας είπαν ότι γι’ αυτή έφταιγαν κάποιοι αχόρταγοι τραπεζίτες, τα golden boys όπως έλεγαν. Τρία χρόνια από τότε, τα golden boys ζουν και βασιλεύουν και απειλούν ολόκληρα κράτη. Γιατί τα golden boys δεν είναι κάτι μοχθηροί τύποι, σαν αυτούς που δείχνει στις ταινίες του το Χόλιγουντ. Είναι οι διαχειριστές του χρηματιστικού κεφαλαίου. Η κρίση δεν είναι παρά μια αγιάτρευτη πληγή του ίδιου του καπιταλισμού.

Οταν η κρίση χτύπησε τον ελληνικό καπιταλισμό, μας είπαν ότι έφταιγε ο Καραμανλής και οι επιτελείς του. «Λεφτά υπάρχουν» κραύγαζε ο Παπανδρέου, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Μόλις πήρε την εξουσία, τα λεφτά… εξαφανίστηκαν και στη θέση τους ήρθαν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ, με τη μορφή οικονομικών κατακτητών. Για την κρίση δεν φταίει η πολιτική του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά ο ελληνικός καπιταλισμός με τη θέση του στο διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας.

Γι’ αυτό και η έξοδος από την κρίση δεν είναι θέμα «μίγματος πολιτικής». Οσο θα κυριαρχούν οι καπιταλιστικές σχέσεις στην παραγωγή, η κρίση θ’ αποτελεί μια ευκαιρία για τους καπιταλιστές. Μια ευκαιρία για να ξεζουμίζουν τοκογλυφικά τους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους της χώρας, μια ευκαιρία για να εγκαθιδρύουν εφιαλτικές συνθήκες εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.

Ας πάψουμε, λοιπόν, να χτυπάμε το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε όλοι επιβάτες του ίδιου σκάφους. Οτι δεν έχουμε την ίδια πατρίδα. Αλλη πατρίδα έχουν τ’ αφεντικά και άλλοι οι εργάτες. Η δική τους πατρίδα στηρίζεται στην υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων, στη μεγάλη ανεργία, στη φτώχεια και τη δυστυχία των πολλών. Η δική μας πατρίδα δεν μπορεί να οικοδομηθεί παρά μόνο πάνω στα ερείπια της δικής τους. Και θα ‘ναι μια πατρίδα λεύτερη, χωρίς αφεντικά και δούλους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Οχι κάτω από ξένες σημαίες

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, με τις επιθέσεις να έρχονται κατά κύματα και να μην έχουν σταματημό, με το πολιτικό σύστημα να παίζει τα παιχνίδια του και την εργατοπατερία να παίζει τα δικά της, με τα δικαιώματα να χάνονται το ένα μετά το άλλο, με την ανεργία να σαρώνει και με την εργασία να έχει μετατραπεί σε δουλεία, ένα μεγάλο κενό χάσκει. Το κενό πολιτικής έκφρασης των εργαζόμενων.

Συνηθίσαμε να πορευόμαστε κάτω από ξένες σημαίες. Κάτω από σημαίες λαοπλάνων και δημαγωγών, κάτω από σημαίες ψευτοαριστερών κομμάτων, κάτω από σημαίες εργατοπατέρων. Και να το αποτέλεσμα. Από ήττα σε ήττα, μέχρι την τελευταία ήττα που ακόμα δεν έχει έρθει.

Τώρα μαζευόμαστε στις πλατείες, τους βρίζουμε και τους μουτζώνουμε όλους μαζί. Δίκαιη η οργή, δίκαιες οι αντιδράσεις, καλοδεχούμενο το κατέβασμα στο δρόμο. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Και μετά τι; Μετά πάλι κάτω από ξένες σημαίες; Μετά απογοητευμένοι και αποστρατευμένοι, κλεισμένοι στην ατομική μιζέρια;
Γι’ αυτό εμείς λέμε: Ενάντια σε προστάτες κι εκπροσώπους, σφίξε το χέρι του συντρόφου σου, οργάνωσε πολιτικά την τάξη σου. Εμείς δεν πρόκειται να χαϊδέψουμε αυτιά, υποκλινόμενοι σε πλάνες του συρμού. Δεν μας ενδιαφέρει να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά, να μαζέψουμε ψήφους. Γι’ αυτό φωνάζουμε και θα εξακολουθήσουμε να φωνάζουμε, ότι σήμερα –πιο επιτακτικά από χτες– προβάλλει η αδήριτη ανάγκη για την πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης. Για να πάψουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι να άγονται και να φέρονται από απατεώνες πολιτικούς, από αγύρτες διανοούμενους, από τα ΜΜΕ του κεφαλαίου.

Αν θέλουμε να βάλλουμε φραγμό στις κατά κύματα επιθέσεις του κεφαλαίου, αν θέλουμε να σταματήσουμε την «κινεζοποίηση», αν θέλουμε να ξανακατακτήσουμε αυτά που μας άρπαξαν, αν θέλουμε το όραμα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση να ξαναζεστάνει τις καρδιές μας και να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη μας, πρέπει να οργανωθούμε πολιτικά. Να ξανασηκώσουμε τη δική μας σημαία, τη σημαία της ανεξάρτητης πολιτικής οργάνωσης των εργατών.
3.6.2011

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Δράση στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ολυμπίας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE)

Σας προβάλουμε μερικές φωτογραφίες από την κινητοποίηση των αγανακτισμένων πολιτών του νομού μας από την δράση στην Αρχαία Ολυμπία .

Πηγή βίντεο:i-agenda.gr

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Δράση στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ολυμπίας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE)


Κυριακή, 19 Ιουνίου ·  Σημείο συνάντησης στον ΟΣΕ Πύργου 10:15 το πρωί


Μετά την απόφαση της συνέλευσης καλούμε όλους τους "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" πολίτες Πύργου και Αμαλιάδας καθώς και όλους τους Πολίτες του Νομού, να έλθουν μαζί μας αυτή την Κυριακή το πρωί στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ για να σηκώσουμε ένα πανό στον αρχαιολογικό χώρο που θα γράφει ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE), για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο γενικό ξεπούλημα της χώρας μας.

Η μετακίνηση θα γίνει με τραίνο στις 11.00 από τον Πύργο και η επιστροφή στις 13.00 από Αρχ. Ολυμπία.

Στο τραίνο θα σηκώσουμε πάλι το πανό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ για να διαδηλώσουμε επίσης την αντίθεσή μας στην απαξίωση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ κι έτσι "στολισμένο" θα φτάσουμε στην Αρχαία Ολυμπία για τη δράση στον αρχαιολογικό χώρο.

το κείμενο του καλέσματος: 
Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης:
Η κοινωνία ορθώνει το ανάστημα της απέναντι στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ. και οι οικονομικά ισχυροί.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση που γεννά το σύστημά τους πρέπει να την πληρώσουν οι λαοί και για αυτό καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης σε φτώχεια, ανεργία, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες.Βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους,καταλύουν το κοινωνικό κράτος και απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία που ο λαός απέκτησε με θυσίες ενώ δεν διστάζουν να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο και το περιβάλλον του τόπου προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η γη της Ηλείας δεν αποτελεί εξαίρεση στα σχέδιά τους.Το αντίθετο μάλιστα, ενώ για χρόνια υποβαθμίστηκε, έμεινε στο περιθώριο της ανάπτυξης, κάηκε, καταπατήθηκε, τώρα μας ζητάν να θυσιάσουμε ό,τι απέμεινε.Κανένας πυλώνας του κοινωνικού κράτους δεν έχει μείνει όρθιος:
σχολεία κλείνουν, νοσοκομεία υπολειτουργούν,οι κοινωνικές παροχές αποτελούν είδος προς εξαφάνιση,η ανεργία φουντώνει ενώ και από το φυσικό περιβάλλον θα θυσιαστούν λίμνες, παραλίες, δάση και τα οικοσυστήματα που έχουν απομείνει.

Οι αγανακτισμένοι της Ηλείας, έπειτα από ένα μήνα παραμονής στις πλατείες με πολύμορφους αγώνες, αποφασίσαμε να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης και εκεί που γεννήθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων.Η γη που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες,τη συνάντηση και την αδελφοσύνη των λαών, τον αξιοπρεπή αγώνα για ιδανικά,για ένα κλαδί ελιάς,για την αφοσίωση στο ευ αγωνίζεσθε και
για την παγκόσμια ειρήνη, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ και μεταδίδει τη φλόγα του αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η πλατεία θα συνεχίσει να αντιστέκεται, να πλάθει συνειδήσεις, να διδάσκει πως τα ατομικά προβλήματα έχουν συλλογικές λύσεις και πως εκεί που θα γκρεμιστούν οι μονόδρομοι θα ορθωθούν: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;Συμπληρώνουμε 3 εβδομάδες συνεχούς αγωνιστικής παρουσίας στην πλατεία Ιατρίδη (και 3 Κυριακές στην κεντρική πλατεία Πύργου), όπως και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλες τις Ελληνικές πόλεις.
Προχωράμε με τη σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε!

"Ποτέ μην αμφιβάλλετε ότι, μια μικρή ομάδα σκεπτόμενων αφοσιωμένων πολιτών μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Στην πραγματικότητα είναι το μόνο σχήμα που το έχει κάνει ποτέ!...", έλεγε η Αμερικανίδα αννθρωπολόγος Μάργκαρετ Μίντ και την πιστέψαμε!...

Αυτό που έχει εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη πανελλήνια αλλά κι εμάς τους ίδιους, είναι η ευφορία, η χαρά και η ελπίδα που κυριαρχεί στις συγκεντρώσεις, στις συνελεύσεις και στις δράσεις μας!

Επειδή ξεκίνησα μια νύχτα μέσω facebook με τον Πυργιώτη φοιτητή του ΤΕΙ Παύλο Μ. την κινητοποίηση στον Πύργο, παρά τα ενθαρυντικά μηνύματα, νοιώθω την ανάγκη, να εξηγήσω μερικά πράγματα για να γίνει περισσότερο γνωστό το πως λειτουργούμε:

Πρώτα-πρώτα δεν υπάρχουν οργανωτές!

Ογανωτές είμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε στη λαική συνέλευση και στις δράσεις.

Είμαστε πολίτες, όπως όλοι εσείς.

Απλά εμείς αφήσαμε πρώτοι τον καναπέ μας και γίναμε και διαδηλωτές, όπως θα γίνετε κι εσείς!...
Είμαστε μόνο εθελοντές...

Αν σας απογοητεύει κάτι θα χαρούμε να μας ενισχύσετε με την παρουσία σας, την ιδέα σας και τη συμμετοχή σας στη λήψη των αποφάσεων και στη δράση μας.

Ανάμεσά μας υπάρχουν άνεργοι αλλά και εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες και αγρότες και νοικοκυρές, που μετά από τα εξοντωτικά ωράρια της καθημερινότητάς μας και το τρέξιμο στις επαγγελματικές και προσωπικές μας υποχρεώσεις, αφιερώνουμε και 4-8 ώρες καθημερινά σ' αυτή την ιδέα, με στόχο το "κοινό καλό".

Γιατί καταλάβαμε ότι το "ατομικό καλό" είναι μόνο μια ψηφίδα στο ψηφιδωτό του "κοινού καλού".

Συζητάμε, διαβάζουμε, γράφουμε, αλληλοενημερωνόμαστε, αποφασίζουμε, κάνουμε πράξη τις αποφάσεις μας, που αυτοχρηματοδοτούμε με ελεύθερη συνεισφορά από όποιον θέλει -κάθε φορά που θα χρειαστούν χρήματα.

ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ:

Δεν υπάρχουν οργανωτές, υπάρχουν ΜΟΝΟ εθελοντές!

Δεν πάμε στην πλατεία σα "δημόσιοι υπάλληλοι" για να μας κατακρίνει για όσα δεν καταφέραμε ο κάθε πολίτης, που δε συμμετέχει με τη δράση του και αγνοεί ότι είμαστε απλά εθελοντές...

Αν έχετε κάποιο θέμα μπορείτε να καταθέσετε πρόταση για ψήφιση στη λαική συνέλευση κι αν θέλετε ελάτε να γραφτείτε σε κάποια εθελοντική ομάδα που είναι πάντα ανοιχτές για νέα μέλη και που παίρνουν τις αποφάσεις τους αμεσοδημοκρατικά.

Αν δεν το κάνετε αυτό κι απλά κρίνετε θα σας θεωρήσω άτομο διασπαστικό, άτομο που ξέρει μόνο να κατηγορεί ή άτομο που απλά του αρέσει να κάθεται μπροστά σε μία οθόνη και να κρίνει χωρίς πρώτα να έχει ψάξει να βοηθήσει...

Μην κοιτάς τί κάνουν οι άλλοι για εσένα αλλά να κοιτάξεις τί κάνεις εσύ για να γίνουμε όλοι καλύτεροι...

Πολλοί μικροαστοί "προλεταριοποιούνται", γίνονται εργάτες (και ΑΝ τα καταφέρουν κιόλας, καθώς είναι πλέον προφανές ότι το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα δε χρειάζεται σήμερα όλους τους εργάτες, και άρα για να επιβιώσει, θα αφήσει πολλούς εργάτες άνεργους να ψοφήσουν από την πείνα). Πώς θα συμπεριφερθούν αυτοί οι άνθρωποι, απέναντι σε μια κατάσταση που δεν την περίμεναν "ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα";

«Είμαι 60, δουλεύω για 1,5 € το κομμάτι»
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΟΥΡΙΕΡ

«Ημουν επιχειρηματίας. Είχα καταστήματα καλλυντικών, έκανα χονδρική και λιανική πώληση. Ανοιξαν δίπλα μου πολυκαταστήματα. Κι έπεσα έξω. Στράφηκα προσωρινά σε μια μικρή εταιρεία κούριερ. Και σήμερα εκεί δουλεύω, προσπαθώντας να συγκεντρώσω τα ένσημα για τη σύνταξη, ενώ ζω με το φόβο ότι θα κλείσει και αυτή η εταιρεία».

Ο 58χρονος Γιάννης Κοκοράκης αναγκάστηκε να εργάζεται ως κούριερ όταν έκλεισε την επιχείρησή του. Σήμερα προσπαθεί να γλιτώσει την απόλυση, για να συγκεντρώσει τα αναγκαία ένσημα για τη σύνταξη. Τους τελευταίους τρεις μήνες εργάζεται απλήρωτος, παίρνοντας «έναντι» κάποια μικρά ποσά. Λέει ότι πολλοί είναι αυτοί που προσπαθώντας να ζήσουν την οικογένειά τους ψάχνουν δουλειά ως ντιλίβερι ή κούριερ σε μεγάλες ηλικίες. Ηδη, το 40% των εργαζομένων πάνω από 40 ετών που δουλεύουν ως κούριερ και ντιλίβερι, το κάνουν «για να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας, για τα ένσημα».

Λέει ότι «ειδικά κάποιοι που έκλεισαν τα καταστήματά τους, έρχονται με ακριβά αυτοκίνητα και ζητάνε δουλειά με το κομμάτι. Παίρνοντας πέντε δέματα να τα παραδώσουν σε πελάτες για να βγάλουν 1,20 ή 1,50 ευρώ το ένα. Δουλεύουν ανασφάλιστοι, κάνουν μαύρη εργασία για δέκα ευρώ μεροκάματο, ποντάροντας στο φιλοδώρημα. Αλλά έχω ενάμιση χρόνο να δω πουρμπουάρ. Παραδίδω σε πελάτη δέμα αξίας 29 ευρώ και περιμένει στην πόρτα να πάρει το ένα ευρώ ρέστα».

Αρκετοί συνάδελφοί του είναι πρώην επιχειρηματίες, λογιστές και αρκετοί απολυμένοι. Σε ηλικίες από 40 έως 60 ετών, ορισμένες φορές και μεγαλύτεροι. Λέει ότι εκατοντάδες ζητούν προσωρινή δουλειά με το κομμάτι. Οσα δέματα παραδώσουν για τόσα θα πληρωθούν.

Λίγοι κατάφεραν να προσληφθούν ως μισθωτοί, όπως ο ίδιος. Κι αυτοί αντιμετωπίζουν «φοβερή πίεση. Φορτωμένος κάθε μέρα με τριάντα δρομολόγια για παραδόσεις και παραλαβές. Δουλεύω όπως κι ένας 18χρονος. Είμαι στο αεροδρόμιο κι έπρεπε ήδη να είχα παραδώσει στην παραλιακή. Δεν βγαίνει με τίποτα. Για τους μεγαλύτερους δεν υπάρχει συγχώρεση κι έλεος. Κι έχεις ν' αντιμετωπίσεις την ανασφάλεια αν θα έχεις τη δουλειά σου. Γιατί οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται την κρίση και δεν σε πληρώνουν. Κι άλλοι δεν μπορούν να πληρώσουν, γιατί δεν έχουν».

«Είμαστε καταδικασμένοι»

Ο Παναγιώτης Μουλουδάκης έκλεισε τα 60. Είναι ζωγράφος που δούλευε σε εταιρεία κούριερ και απολύθηκε: «Εννέα άτομα στο δρόμο. Πάνω από έναν χρόνο δούλευα χωρίς να πληρωθώ, αφήνοντας τους λογαριασμούς απλήρωτους. Τα προβλήματα επιβίωσης οδήγησαν και σε ψυχολογικά προβλήματα. Εχω μια κόρη 20 ετών, άνεργη. Η εταιρεία σήμερα έκανε πτώχευση. Μακάρι να μπορούσα να δουλέψω άλλα δέκα χρόνια. Δεν βρίσκω δουλειά».

Λέει ακόμα: «Για ν' αντέξω τις συνθήκες δουλειάς γυμναζόμουν, δεν πίνω και δεν καπνίζω. Ερχόμουν αντιμέτωπος με τις καιρικές συνθήκες. Τις βροχές και τον καύσωνα. Είναι πολύς ο κόσμος που ψάχνει για δουλειά μετά τα 50. Ολοι είναι οικογενειάρχες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Πρέπει να συντηρήσεις την οικογένεια. Και όταν η γυναίκα σου δεν βρίσκει δουλειά...». Λέει ότι «ψάχνω καθημερινά τις μικρές αγγελίες. Αλλά αφού δεν βρίσκει δουλειά η κόρη μου, που είναι είκοσι χρονώ, εμείς είμαστε καταδικασμένοι».

«Ξαφνικά, εμφανίζεται μεγάλη προσέλευση στον κλάδο των Ταχυμεταφορών. Ερχονται άνθρωποι κοντά στα 60 που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν απασχοληθεί στο επάγγελμα. Είναι συνταξιούχοι και άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους. Ολοι τους οικογενειάρχες. Κι ας είναι πολύ δύσκολο για έναν 60άρη να είναι όλη την ημέρα πάνω στο μηχανάκι. Ετσι, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οξύνθηκε η ανεργία στον κλάδο. Διότι ο κόσμος στρέφεται σε οποιαδήποτε δουλειά», εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου ταχυμεταφορών (ΣΕΤΕΑ) Κώστας Στάμου.

Προσθέτει ότι οι εταιρείες επιλέγουν εργαζομένους κάτω των 24 ετών, που εργάζονται με 570 ευρώ: «Τηλεφωνεί συνάδελφος 31 ετών και του απαντούν πως είναι μεγάλος». Προσθέτει ότι «όσοι έχουν οικογένεια προσπαθούν μάταια να βρουν δεύτερη εργασία ως ντιλίβερι για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους»: Οι δυο-τρεις μεγάλες εταιρείες του κλάδου πληρώνουν μισθούς 700 ευρώ. Στις υπόλοιπες δεν τηρούνται οι συμβάσεις εργασίας.

Ως παράδειγμα αναφέρει ότι «πήγαμε σε πιτσαρία που άνοιξε. Μέσα σε μιάμιση ώρα υπήρχαν 300 αιτήσεις. Σε πέντε λεπτά, αφού κυκλοφορήσει μία αγγελία, σου απαντούν "κλείσαμε". Ηδη στον κλάδο, το 2010, χάθηκε το 16,5% των θέσεων εργασίας, δηλαδή πανελλαδικά 3.500 άνεργοι. Γι αυτό δουλεύουμε και πέραν του οκταώρου, χωρίς να πάρουμε υπερωρίες».
αναδημοσήευση απο indymedia

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ !

Μεγάλη συμμετοχή είχε η σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Ιατρίδη.Απο τις 11.00 άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος, απεργοί, μαθητές, συνταξιούχοι και απλός κόσμος που ήθελε να διαμαρτηρηθεί.Στην πλατεία είχε στηθεί μικροφωνική που έπαιζε μουσική, και παράλληλα γινόταν ενημέρωση για το τί συμβαίνει στο Σύνταγμα.Στις 12.00 έκλεισαν και τα καταστήματα της πόλης, και πολλοί έμποροι κατέφθασαν στην συγκέντρωση.Εκείνη την ώρα γέμισε η πλατεία και απο εκεί γύρω στα 700 άτομα ξεκινήσαμε πορεία.Η πορεία ήταν δυναμική και με μεγάλο παλμό, φωνάξαμε συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο,την τρόϊκα, και την κυβέρνηση.Περάσαμε απο όλα τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών (αλλα έλειπαν όλοι) και τοιχοκολήσαμε το εξώδικό μας στις κλειδωμένες πόρτες τους.
Την επόμενη φορά ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!

11 το Πρωί στην Πλατεία Ιατρίδηγια να διαδηλώσουμε ειρηνικά και να βροντοφωνάξουμε:

Να μην περάσει ο εκβιασμός: Ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ή χρεοκοπία
Δε θα σταματήσουμε μέχρι να το πάρουν πίσω
Θα επιδώσουμε με πορεία εξώδικη πράξη στα γραφεία των έξι βουλευτών Ηλείας στον Πύργο, για να μην ψηφήσουν το νέο μνημόνιο.

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων

Το ήξερες ότι;;;
Αν η φορολογία του κεφαλαίου στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο μόνο την τελευταία δεκαετία θα είχαμε δημόσια έσοδα πάνω από 100 δις. (110 δις ήταν το δάνειο από την τρόικα)

• Από το 2008 μέχρι σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει, με διάφορες μορφές, 108 δις από τα δημόσια χρήματα.

• Το 2004 εργαζόμενοι και φυσικά πρόσωπα πλήρωσαν φόρο 5,6 δις. Το 2008 πλήρωσαν 11 δις. Το 2004 Ανώνυμες Εταιρίες και νομικά πρόσωπα πλήρωσαν φόρους 4,8 δις. Το 2008 πλήρωσαν 4,7 δις.

• Το ελληνικό χρέος έχει ακουμπήσει το 120% ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1993. Από τότε μέχρι το 2008 το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε 60%. Το χρέος όμως δεν μειώθηκε γιατί η φορολογία των επιχειρήσεων έπεσε από το 45% στο 20%.

• Για το 2009 μόνο η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε έσοδα σχεδόν 1,5 δις. Πλήρωσε φόρο 19,5 εκατ., ποσό μικρότερο από το άθροισμα του φόρου των εργαζομένων της επιχείρησης.

• Η COCA COLA 3Ε με έσοδα για το 2009 6,5 δις, πλήρωσε φόρο 77 εκατ.

• Το Ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, απολαμβάνει 58 φοροαπαλλαγές. Αποδίδουν φόρο μόνο 12 εκατ. Την στιγμή που από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών υπάρχουν έσοδα 50 εκατ.

Λεφτά υπάρχουν. Το χρέος είναι η άλλη όψη των κερδών που τόσα χρόνια είχανε. Η κρίση είναι για αυτούς μια ευκαιρία να κερδίσουν ακόμα περισσότερα σε βάρος των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στον φυσικό πλούτο, ακριβώς όπως έγινε και κατά την διάρκεια της ανάπτυξης. Εμείς απαντάμε: Nα μειωθούν τα κέρδη τους όχι τα δικαιώματα μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

diktyo-episfaleias.blogspot.com

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Του εδρεύοντος στον Πύργο Ηλείας, Κινήματος των Αγανακτισμένων Πολιτών Πύργου Ηλείας.

ΚΑΤΑ Των Βουλευτών του Ν. Ηλείας :Παναγιώτη Γ. Αντωνακοπούλου, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου
Παναγιώτη Π. Δημητρουλοπούλου, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 11).
Μιχαήλ Ι. Κατρίνη, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 28).
Γεωργίου Δ. Κοντογιάννη, κατοίκου Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 4).
Ιωάννη Δ. Κουτσούκου, κατοίκου Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 11) και
Κωνσταντίνου Γ. Τζαβάρα, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Λετρίνων 12).

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Κοινοποιούμενη προς : τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Κύριοι Βουλευτές,
Έχει παρέλθει ήδη ένα έτος από την ψήφιση από την Ελληνική Βουλή, του περίφημου μνημονίου και εμείς, μόλις πριν από λίγους μήνες λάβαμε γνώση, δυστυχώς όχι από εσάς, τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές, λάβαμε γνώση ότι, με το μνημόνιο, ως δανειακή σύμβαση : Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας. Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπογείων και υποθαλασσίων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κλπ), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων, θα δύναται να λάβει χώρα εις όφελος της δανειακής σύμβασης και προς εκπλήρωση των παρεπόμενων και αναληφθέντων προς αυτήν υποχρεώσεων και, ως εκ τούτου μόνο με την συγκατάθεση της Τρόϊκα (Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.).
Βάσει αυτής της δανειακής σύμβασης, που υπεγράφη, αν δεν καταβληθεί έγκαιρα μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό.
Τυχόν δικαστική διένεξη, που θα προκύψει (με πολίτες πχ), θα επιλύεται με βάση το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας : «Η παρούσα Σύμβαση Εκχώρησης και οποιεσδήποτε εξωσυμβατικές υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτήν ή συνδέονται με αυτήν, διέπονται από το αγγλικό δίκαιο».
Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν δύναται, χωρίς την συναίνεση των δανειστών της, να συνάψει οιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση, με τρίτη χώρα ή οργανισμό. Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και, το προϊόν της αξιοποίησης, θα είναι δεσμευμένη περιουσία. Με την προαναφερόμενη δανειακή σύμβαση, «ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία, που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την ανωτέρω σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας, όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και, όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή και κατά των περιουσιακών στοιχείων του».
Με όλα τα ανωτέρω, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι, η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές μας, οι οποίοι και δύνανται να την μεταβιβάσουν σε τρίτους. Εσείς κ. Βουλευτές ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ; Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική Κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, όπερ και εσείς δεν πράξατε. Ερωτάσθε : Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε ; Επειδή θεωρούμε ότι, στις κρίσιμες και ιστορικές τούτες στιγμές, οι Έλληνες Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της εντεταλμένης αποστολής των, ως αντιπροσώπων των Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν τοιουτοτρόπως και όχι, ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματός των ή και ξένων συμφερόντων. Επειδή, κατά την παρ. 2 περ. α΄ του άρθρου 134 παρ. 1 του ΠΚ, τιμωρείται για εσχάτη προδοσία, όποιος με τα μέσα της βίας ή της απειλής ή με σφετερισμό της ιδιότητας του δράστη, ως οργάνου του Κράτους, επιχειρεί να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα, που στηρίζεται στην λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. Επειδή απορρέει από την διάταξη του άρθρου 120 παρ. 2 του Συντάγματος ότι, «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους, που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία, αποτελούν ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Επειδή ως εκ τούτου, πρέπει να ενεργοποιηθεί η διάταξη του άρθρου 120 παρ. 4 του Συντάγματος, δυνάμει της οποίας «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι οποίοι δικαιούνται ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία».
Επειδή εντός των προσεχών ημερών, επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας, ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Επειδή ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαιτίους μιας κοινωνικής – εθνικής καταστροφής, που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτήν του 1922, του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΩΣ για την μέχρι πρότινος αντισυνταγματική και, ως εκ τούτου, προφανώς παράνομη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά παντός υπευθύνου,

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

1. Θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον της αρμόδιας Αρχής, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, με δόλο οποιουδήποτε βαθμού, ο οποίος υπάρχει, είτε διότι επιδιώκονται ευθέως τα εγκληματικά ανωτέρω αποτελέσματα, είτε προβλέπονται, ως αναγκαία συνέπεια των ανωτέρω πράξεων, είτε, ως ενδεχόμενη συνέπεια αυτών και παρά ταύτα, κάθε υπεύθυνος δεν απέχει από την ενέργειά του αυτή, αποδεχόμενος την παραγωγή των (των ανωτέρω εγκληματικών αποτελεσμάτων).

2. Θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον της αρμόδιας Αρχής, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, έχει ήδη προκύψει εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

3. Επιφυλασσόμεθα, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, με δόλο οποιουδήποτε βαθμού, έχει ήδη προκύψει εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω της εξουσιοδότησης από εσάς, τρίτων προς ψήφισή τους.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ : Να μην προβείτε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των συνημμένων μετ’ αυτού εφαρμοστικών νόμων, όπως έχει τεθεί, ως προαπαιτούμενο από το ΔΝΤ, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης της δανειακής σύμβασης.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται, όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς, προς τους οποίους απευθύνεται και ειδικότερα, προς τους Βουλευτές του Ν. Ηλείας : 1. Παναγιώτη Γ. Αντωνακόπουλο, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 2), 2. Παναγιώτη Π. Δημητρουλόπουλο, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 11), 3. Μιχαήλ Ι. Κατρίνη, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 28), 4. Γεώργιο Δ. Κοντογιάννη, κάτοικο Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 4), 5. Ιωάννη Δ. Κουτσούκο, κάτοικο Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 11) και 6. Κωνσταντίνο Γ. Τζαβάρα, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Λετρίνων 12), καθώς και, όπως κοινοποιήσει την παρούσα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προς γνώση των και για τις νόμιμες συνέπειες.

Πύργος 12.06.2011 Το Εξωδίκως Προσκαλόν Κίνημα Αγανακτισμένων Πολιτών ΠύργουΘα τους επιδοθεί με Δικαστικό Επιμελητή, όπως προβλέπει ο νόμος αλλά και θα τους επιδοθεί από όλους εμάς το πρωί της Τετάρτης 15-6-2011, ημέρα Γενικής Απεργίας, με πορεία που θα διοργανώσουμε από την Πλατεία Ιατρίδη στα Γραφεία τους. Αν δεν είναι εκεί θα το παραδίδουμε στους συνεργάτες τους ή αν βρίσκουμε τα γραφεία τους κλειστά θα κάνουμε θυροκόλληση...

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!!!

Προσωπικά πιστεύω ότι το κίνημα θα πρέπει να σταθεί με ωριμότητα και να αντιμετωπίζει το κρίσιμο των καιρών μας με αίσθημα ευθύνης! Οι αφορισμοί , οι ολοκληρωτικές απόψεις και η αβασάνιστη κριτική χωρίς καμιά προσπάθεια απάντησης στην βαρβαρότητα απλά μας εκτονώνει!
Σίγουρα ακόμα είναι η αρχή .
Σίγουρα ακόμα είναι το πρώτο βήμα για μια άλλη λογική πιο δημοκρατική και λιγότερο αγοραία.
Ας μην έχουμε αυταπάτες το οικονομικοπολιτικό σύστημα που μας κυβερνά είναι υπεύθυνο για την κρίση χρέους . Είναι υπεύθυνο ΟΧΙ μόνο γιατί δεν την πρόλαβε και επειδή είναι στρεβλό και κομματικό αλλά γιατί από την φύση του ο νεοφιλελευθερισμός γεννά τις κρίσεις. ( Η ιστορία του αιώνα που μας πέρασε είναι γεμάτη με κρίσεις χρέους που περιοδικά χτυπούν τα κράτη που συμμετέχουν στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου και στην σφαίρα επιρροής αυτών. Μην ξεχνάμε ότι η κρίση χρέους στο μεσοπόλεμο μας οδήγησε στην πιο μαύρη περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας )
Η κρίση είναι μια πολύ καλή αφορμή για να αποσπάσουν από την εργατική τάξη ότι με αγώνες είχε κερδίσει. Μέσα από την κατάργηση κάθε είδους προστατευτισμού στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης σπάνε όλους τους έως τώρα τρόπους λειτουργίας της αγοράς αφήνοντας τους εθνικούς και υπερεθνικούς υπεργολάβους να μονοπωλούν την αγορά ( με τα καρτέλ , τον αθέμιτο ανταγωνισμό κλείνουν τις μικροεπιχειρήσεις και βουλιάζουν την οικονομία στην ύφεση και την ανεργία).
Αυτό που θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι ότι εμείς παράγουμε τα χρήματα.
Ο καθένας από μας παράγει το χρήμα που αυτοί διακινούν στις τράπεζες τους.
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

Το παγκόσμιο κίνημα ενάντια στους G8,  η γνώση που αποκομίσαμε από την αντίσταση του λαού της Αργεντινής στο Δ.Ν.Τ. και οι φωνές αντίστασης που πυκνώνουν σε όλες τις πλατείες της Ευρώπης και του κόσμου είναι ίσος η αρχή για την ενοποίηση της αντίστασης!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!Να γεμίσουμε απόψε τις πλατείες!
Απόψε το βράδυ , όπως και κάθε βράδυ στις πλατείες του νομού μας υπάρχει ένα ανοιχτό μικρόφωνο για τον καθένα που θα θελήσει να πει την άποψη του και να μοιραστεί τις αγωνίες του!
Η ελευθερία του λόγου είναι ουσία της δημοκρατίας!
Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε τόσο διευρύνουμε τους ορίζοντες τις δημοκρατίας

Όχι στην φίμωση του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ και ΙΟΝΙΟΝ FM

Πιστεύω ότι είναι χρέος μας ως αγανακτισμένοι πολίτες Πύργου να σταθούμε δίπλα και αλληλέγγυα στον σταθμό ΙΟΝΙΟΝ FM και στον ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ!

Το σάπιο κομματικό κράτος που για χρόνια μας κυβερνά και είναι υπεύθυνο για την οικονομική κατρακύλα ,φιμώνει και λογοκρίνει ότι του φέρνει αντίσταση στα σχέδια του. Είναι θέμα αξιοπρέπειας πια να αναμετρηθούμε με τα ντόπια κομματικά απολιθώματα και να σπάσουμε τον τοίχο της σιωπής , γιατί μόνο έτσι θα αποτάξουμε από πάνω μας την συνενοχή …γιατί όταν ξέρεις τι συμβαίνει και συνεχίζεις να εθελοτυφλείς είναι συνενοχή.

Ας ακούσουμε λοιπόν την Εξεγερμένη Αξιοπρέπεια που τόσα χρόνια κρύβεται μέσα μας και ας αφιερώσουμε την αποψινή διαμαρτυρία της πλατεία σε αυτούς που βάζοντας τα με τα συμφέροντα χάνουν την δουλεία τους .

ΣE ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΑΧΑΪΑΣ, ΤΩΡΑ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM ΗΛΕΙΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

80.000 ευρώ πρόστιμο γιατί εκπέμπουμε εκεί που εκπέμπαμε 22 χρόνια τώρα. Εκεί που με συγκεκριμένες συντεταγμένες μας αδειοδότησε το 1989, με την 10991/Z2/1214/30-11-89 άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας το κράτος. Η οποία όπως λένε οι νόμοι 2173/1993, 2328/1995 και ο τελευταίος 3592/2007 άρθρο 5 παρ. 7, εδάφιο β. είναι ακόμη σε ισχύ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ…ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ

-Την πρώτη φορά έβαζαν άλλους στη συχνότητά μας και το κράτος δεν αντιδρούσε. Πλήθος τα έγγραφα και οι αποδείξεις….
-Τη δεύτερη μας έτρεχαν στα δικαστήρια οι καθ όλα έντιμοι νοικοκύρηδες του συστήματος. Οι δικαστικοί επιμελητές έκαναν και κάνουν πάρτι στους χώρους μας.
-Την Τρίτη και φαρμακερή, θέλουν να μας εξοντώσουν (τρομάρα τους) με το εθνικό σπορ των προστίμων.
Μωρέ τον Παπαδόπουλο τον ζηλεύανε, δεν τον μισούσαν. Τέτοια αντίσταση πια, για να τον διώξουν και….να κάνουν χειρότερα; Τουλάχιστον εκείνον τον αναγνωρίζαμε. Ήταν μαύρος.
Τώρα; Αν ένας απονήρευτος φουκαράς πιστέψει πως έχουμε δημοκρατία και ξεψαρώσει τι τέλος θα χει;

Που ακούστηκε μωρέ ενημερωτικό ραδιόφωνο να τιμωρείται (με 22 χρόνια καθυστέρηση) γιατί επένδυσε εκεί που του υπέδειξε το κράτος!!!
Τι γελοιότητες είναι αυτές; Τι απροσχημάτιστη χούντα; Υπάρχει έστω και η στοιχειώδης λογική σε τούτη τη χώρα ή τη χάσαμε κι αυτή στα βρώμικα και σκοτεινά σοκάκια της μεταπολίτευσης;
Γιατί σε εποχή οικονομικής (το «ηθικής» είναι ασορτί με την επόμενη λέξη και παραλείπεται) κατάρρευσης πληρώνουμε τόσες «ανεξάρτητες» αρχές; Τι δουλειά κάνουν; Πόσο παραγωγικές είναι; Και σκεφτείτε ότι οι πόροι τους είναι από τα πρόστιμα που βάζουν!!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!! Ο Φαύλος κύκλος της «Δημοκρατίας»!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Σε ποιο ευρωπαϊκό κράτος μωρέ, αποτελούν περιοδική είδηση ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ (η ανάγκη δημιούργησε και τους ανάλογους συντάκτες) τα πρόστιμα των ανεξάρτητων αρχών;
Ποιο άλλο έργο έχουν να επιδείξουν αυτοί οι κύριοι από την ώρα που τους ίδρυσαν; Έβαλαν κάτι σε τάξη; ΟΧΙ. Αντίθετα ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ. Πρόσφατη απόφαση έβαλε σταθμό της επαρχίας να εκπέμπει στην ίδια συχνότητα με την ΕΡΤ!!!!!! Αυτός πράγματι είναι ένας πολύ προχωρημένος τρόπος φίμωσης…. Ποιος θ’ ακουστεί; Ο βλάχος ή η ΕΡΤ; Η ΕΡΤ φυσικά, αφού ο βλάχος τη χρηματοδοτεί κι όλας!!!

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΙΩΞΗ του IONION FM οφείλεται στον αιχμηρό και ξεκάθαρο λόγο του. Στην αγωνιστική προσπάθεια του σταθμού για ένα καλλίτερο αύριο και μια ΕΝΤΙΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. Στις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων του σταθμού για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, για τα πεπραγμένα στο Δήμο Ζαχάρως μετά απ’ αυτές, για τον χορό της διαπλοκής και το ξεκοκάλισμα των χρημάτων του δύστυχου Ηλείου πολίτη. Μάρτυς μας οι τόσες σκανδαλώδεις υποθέσεις που τρέχουν στην εισαγγελία του Πύργου. Για αυτές ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.

ΖΗΤΑΜΕ

Την ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ των υγιών δυνάμεων της Πολιτικής, της Δικαιοσύνης και των Ενεργών Πολιτών αυτού του τόπου. Την ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, που έπρεπε ήδη να είχε επέμβει. Τα κρούσματα είναι ήδη ΠΟΛΛΑ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ. Δεν πρέπει -ειδικά σήμερα- να ενδύεται τα ρούχα του Πόντιου Πιλάτου.
ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΣΚΕΨΗΣ της ελληνικής περιφέρειας. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΝΘΗΣΕΙ.
ΕΝΩΣΤΕ το λόγο σας μαζί μας για ισονομία, ισοπολιτεία και ισοκρατία. Τα βασικά συστατικά της δημοκρατίας που χάσαμε.


Για το ΙΟΝΙΟΝ FM

Δημήτρης Ι. Κολόκας

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Ανοικτή επιστολή


Ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας.
Εμείς οι αγανακτισμένοι πολίτες του Πύργου απαιτούμε να μην ψηφίσετε το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν χαίρει της έγκρισης του ελληνικού λαού.
 Σας καλούμε παράλληλα να συμβάλλετε στην προώθηση της ρητής θέσης του ΟΗΕ ότι «ένα κράτος δεν μπορεί να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια… να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς».
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με συνταγές  τρόικας (ΔΝΤ,ΕΕ και Ευρωπαϊκή Τράπεζα), οδηγούν στο χάος. Το γιατί το γνωρίζετε..
Είναι επίσης σαφές ότι αυτή η πολιτική αποτελεί ζήτημα προδοσίας του λαού. Διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία μας, αλλά και η δημοκρατία μας.
Ζητάμε ξεκάθαρα να πείτε όχι στο νέο μνημόνιο και να σεβαστείτε την ψήφο του Ηλειακού λαού.  Δεν αρκεί απλά να «αντιμιλήσετε» στην κυβέρνηση, για επικοινωνιακή  κατανάλωση. Πρέπει ξεκάθαρα να πείτε ΟΧΙ την ημέρα της σχετικής ψηφοφορίας.
Ο Ηλειακός Λαός, σας εξέλεξε για να τον αντιπροσωπεύσετε στο κοινοβούλιο και όχι ναυπηρετείτε την τρόικα. Έτσι εσείς είστε οι πρώτοι υπόλογοι απέναντι στους Ηλείους. 
 Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Πύργος 08-06-2011 
Κίνημα Αγανακτισμένων Πολιτών Πύργου

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Κυριακή 12 Ιουνίου υπάρχει Πανευρωπαϊκό κάλεσμα στις πλατείες.Εμείς, εκτός απ'την καθιερωμένη συναυλία που θα κάνουμε στην Κεντρική πλατεία του Πύργου,
αποφασίσαμε να κλείσουμε λεωφορείο και να ανεβούμε Αθήνα στο Σύνταγμα.Η αναχώρηση θα γίνει στις 11.00 το πρωϊ και θα φύγουμε απο κεί στις 12.00 τη νύχτα, το κόστος είναι
15 ευρώ το άτομο.Να σημειώσουμε οτι την επόμενη ημέρα Δευτέρα, είναι του Αγίου Πνέυματος, που είναι αργία και βολέυει πολύ κόσμο.Οποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή
μπορεί να το κάνει μέσω της σελίδας μας στο facebook, στο site, ή να έρθει επι τόπου
στην πλατεία Ιατρίδη που είμαστε κάθε μέρα απο τις 7.30
ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ 500.000!!!
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ !!!!!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδω
http://iliatora.gr/

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

Στην κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου προχώρησαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο να μην τυπωθεί το ΦΕΚ του νόμου με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εσωτερικών διαμαρτύρονται για την κατάργηση των επιδομάτων.

Συνάντηση με τους εργαζομένους αναμένεται να έχει ο υφυπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να τους μεταπείσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει το νομοσχέδιο να τεθεί σε ισχύ με την υπερψήφισή του, δηλαδή σήμερα και όχι με τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Η μεγαλύτερη εως τώρα συγκέντρωση που εχει γίνει πραγματοποιήθηκε χθές Κυριακή,
στην κεντρική πλατεία του Πύργου.Ο κόσμος ήταν πάνω απο 700 άτομα, και σε σύνολο
παρακολούθησαν την εκδήλωση πάνω απο 1500 άνθρωποι όλων των ηλικιών.Στις 7.30 κάναμε
προσυγκέντρωση στην πλ. Ιατρίδη όπου αφού φτιάξαμε πανώ ξεκινήσαμε όλοι μαζί πορεία.
Με κατσαρόλες και συνθήματα διασχίσαμε την κεντρική πλατεία όπου και στήσαμε μικροφωνική και προτζέκτορα.Κατα την διάρκεια της διαμαρτυρίας φωνάξαμε συνθήματα,
υπήρξαν διάφορες τοποθετήσεις στο μικρόφωνο,ένας παπούς μάλιστα διάβασε και ποίημα του, και κάναμε την καθιερωμένη πλέον ανοιχτή συνέλευση.Υστερα πραγματοποιήθηκε συναυλία μέσα σε πολύ καλό κλίμα.Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε απ'ευθείας
μετάδοση απο Σύνταγμα.Αυτό ειναι ενα δείγμα για το τι θα ακολουθήσει.
Τώρα που ξυπνήσαμε, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ !
www.iliatora.gr

Red NoteBook: Πολύ ενδιαφέρον σελίδα με εξαιρετικές αναλύσεις. Τη συστήνω σε όλους καλή ανάγνωση και προβληματισμό!


Τι είναι (και τι δεν είναι) το Red Notebook Στοιχεία Ταυτότητας
Το Red Notebook (RNB) είναι ένα πόρταλ ενημέρωσης, καθημερινού πολιτικού σχολιασμού και ανάλυσης για όσα αφορούν την πολιτκή, την κοινωνία και τον πολιτισμό - είτε αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, είτε όχι.

Δεν είναι επιχείρηση. Δεν εκδίδεται (από) και δεν απευθύνεται σε «ειδικούς», αν και στη μεγάλη παρέα του συμμετέχουν δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με τον πολιτισμό - και που οι άλλοι τους θεωρούν «ειδικούς». Μολονότι φιλοδοξεί να είναι έγκυρο, αποφεύγει συστηματικά την ουδετερότητα. Ταυτόχρονα, απαγορεύει στον εαυτό του να γίνεται αυτοαναφορικό: η σκοπιά απ΄την οποία βλέπει τα πράγματα το υποχρεώνει να συζητά, να μαθαίνει, να βλέπει αποχρώσεις.

Μπορείτε να γίνετε το «αυτί» και το «μάτι» του όπου κάτι κινείται, αλλά και να ανοίξετε εσείς τη συζήτηση. Το RNB δεν μιλάει μόνο: προσπαθεί και να ακούει.
rednotebook.gr | rnbnet.gr
στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση: rednotebook.gr@gmail.com

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Μεγάλη συμμετοχή είχε η χθεσινή πρωτοβουλία καθαρισμού του αθλητικού κέντρου της Αγ. Βαρβάρας.
Ο εθελοντισμός , ο σεβασμός στο περιβάλλον ,στον συνάνθρωπο και στον δημόσιο χώρο είναι έννοιες που μας ενώνουν.


Η «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ» αποτελείται από πολίτες του Πύργου που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.
Ανεξάρτητα από την πολιτική, ιδεολογική και κοινωνική προέλευση του καθενός, κοινός στόχος είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου που ζούμε και κινούμαστε, η ανάδειξη με συγκεκριμένες παρεμβάσεις των προβλημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας, η προβολή νέων εναλλακτικών τρόπων κοινωνικής συμπεριφοράς.
Η «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ» αποτελεί ένα στοίχημα, για την δημιουργία εθελοντικού κινήματος στην πόλη του Πύργου, το οποίο θα στηρίζεται στην διάθεση και την συμμετοχή των φίλων που την πλαισιώνουν, χωρίς οργανωτική δομή, χωρίς υποβολείς και προστάτες.
Στα πρώτα της βήματα και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί έχει ανάγκη από τον κάθε έναν που θέλει να προσφέρει.
Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει για να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, η να προτείνει ή να βοηθήσει με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο, μπορεί να στείλει μήνυμα στο email e.d.pirgou@gmail.com

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | Αγανακτισμένη Κυριακή

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ( ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ) που ακολουθεί από τις κυριακάτικες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων , αποφασισμένων πολιτών στον Πύργο και στην Αμαλιάδα.


ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ | Αγανακτισμένη Κυριακή

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Για να μην τρέχουμε όπως ο αείμνηστος Βέγκος στην δουλεία.Για να έχουμε αξιοπρεπή δουλειά.
Και για όλα τα για να του κόσμου ας εγερθούμε , τα εργασιακά μας δικαιώματα εξαφανίζονται.
Εμπρός για ένα ακηδεμόνευτο αδιαμεσολάβιτο συνδικαλισμό στους χώρου δουλείας μας.
Οι εργάτες της Αφρικής του Αραβικού κόσμου της Αιματοβαμμένης Υεμένης εξεγείρονται, και εμείς μαζί τους !Ας δώσουμε σήμερα το μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι πέρα από την οικονομική και πολιτική ένωση του κεφαλαίου υπάρχει η ένωση και η αντίσταση των εργαζόμενων!

η αγανάκτηση πάει Πλατεία!

Συγκέντρωση στις 7:30 στην Πλ. Ιατρίδη, με τις κατσαρόλες μας...
τα "κρόταλα" μας, τα "κρουστά" μας...
ο,τι ηχηρό μπορούμε να βρούμε.
Και πάμε Κεντρική Πλατεία!

διαδόστε το στους φίλους σας!

Ενημέρωση στο επίσημο blog μας

Ανοίγει ο δρόμος των απολύσεων στο δημόσιο σχολείο!

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

www.edupame.gr
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία μιας μόνο δεύτερης ξένης Γλώσσας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για απολύσεις στο Δημόσιο Σχολείο, οδηγεί σε παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, καταστρατήγησης ωραρίου, κατάργησης των όποιων οργανικών θέσεων με το πρόσχημα της παύσης διδασκαλίας του επιστημονικού αντικειμένου.
Το μέτρο αυτό αποδεικνύει τι σημαίνει «Νέο Σχολείο»: «σχολείο ΑΕ», σχολείο διαφοροποιημένο, σχολείο με απλήρωτους, ελαστικά εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα εκπαιδευτικούς.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην πολιτική αυτονομίας της «σχολικής μονάδας» και των γενικότερων αναδιαρθρώσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα: Κενά και τοποθετήσεις ανά συγκεκριμένο σχολείο. Σχολεία αποκεντρωμένα με διαφορετικό αναλυτικό πρόγραμμα και διαφορετικό προσωπικό που θα το υλοποιεί κάθε χρονιά. Περιορισμός των προσλήψεων, αύξηση του ωραρίου εργασίας, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι κομμάτια του ίδιου «παζλ».
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η απόφαση του Υπουργείου μας καταδικάζει στον εργασιακό μεσαίωνα!
Μην αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα σαν δικό σου. Δεν έχεις καμία ευθύνη. Το χρέος είναι όλο «παράνομο», αποτυπώνει τις προκλητικές επιδοτήσεις των καπιταλιστών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, τους υπέρογκους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων. Σε ένα χρόνο πάνω από 100 δις ευρώ (!) δόθηκαν στις τράπεζες, ενώ μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας, οι καταθέσεις των ελλήνων καπιταλιστών ανέρχονται στα 600 δις ευρώ (!).
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!
Αγώνας μαζί με όλο το λαό κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης–ΕΕ –ΔΝΤ-πλουτοκρατίας που τσακίζει κάθε λαϊκό δικαίωμα και μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει οργανική θέση!

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.

ü Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Π.Α.Μ.Ε. Εκπαιδευτικών

Κατασκευασμένη η είδηση περί προπηλακισμού πολιτικών στη Κέρκυρα

Το περιστατικό που ακολουθεί είναι ένα μικρό δείγμα του μεγέθους της παραπληροφόρησης που δεχόμαστε από τα Μ.Μ.Ε.
Είναι γνωστό ποια ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες τα Μ.Μ.Ε. έχουν αναλάβει το ρόλο της αστυνόμευσης των συνειδήσεων.
ΟΧΙ στα προπαγανδιστικά δελτία ειδήσεων.


Δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα η παρουσίαση των χθεσινών γεγονότων στη Κέρκυρα, όταν μέλη του κινήματος αγανακτισμένων πολιτών του νησιού συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν σε συγκέντρωση πολιτικών. Πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι συγκεντρωμένοι απειλούσαν, επιτέθηκαν, πετούσαν πέτρες και τελικά ανάγκασαν τους πολιτικούς να «δραπετεύσουν» με καΐκι, γεγονότα που διαψεύδei κατηγορηματικά στο Tvxs μέλος της συντονιστικής επιτροπής
Αρκετοί Έλληνες και Ευρωπαίοι βουλευτές συμμετείχαν χθες σε επίσημο γεύμα, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν στις επάλξεις του κάστρου πάνω από το εστιατόριο και σε πολύ μεγάλη απόσταση από τους βουλευτές. Τους χώριζε μάλιστα το ύψους 70 μέτρων τείχος του Φρουρίου.
Όπως φαίνεται καθαρά και στο ακόλουθο βίντεο, η απόσταση ήταν απαγορευτική για οποιουδήποτε είδους επίθεση ή προπηλακισμό.
Στην πραγματικότητα, οι βουλευτές αποφάσισαν από μόνοι τους να αποχωρήσουν με καΐκι, προκειμένου να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες των πολιτών, ενώ αρκετοί παραδέχθηκαν με δηλώσεις τους πως δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο ή ρίψη πέτρας.
Ιδιαίτερη λοιπόν εντύπωση, προκαλούν -ενδεχομένως- τα μεγαλοποιημένα ρεπορτάζ αρκετών ειδησεογραφικών σταθμών και εφημερίδων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί δημοσιογράφοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν από μόνοι τους το θέμα, με ερωτήσεις τους στους παρευρισκόμενους βουλευτές.
Το tvxs.gr επικοινώνησε με μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Αγανακτισμένων Κέρκυρας, που έδωσε τη δική του εκδοχή της ιστορίας:
Μάθαμε ότι θα βρίσκονται στον ιστιοπλοϊκό όμιλο και αποφασίσαμε να πάμε εκεί να διαμαρτυρηθούμε, μιας και δεν είχαμε προχωρήσει σε κάποια δράση εκτός των συγκεντρώσεων.
Για να φτάσεις στο εστιατόριο όμως πρέπει να περάσεις μέσα από το Φρούριο, περνώντας από κάτι στοές, κλπ. Φτάνοντας λοιπόν στη στοά που κατεβαίνει προς τα εκεί, ήρθαν κάποιοι άνθρωποι από την ασφάλεια και μας είπαν ήρεμα και ευγενικά πως δεν μπορούν να μας αφήσουν να πάμε πέρα από ένα σημείο.
Εμείς αποφασίσαμε πως δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε κανένα σε δύσκολη θέση ή να δημιουργήσουμε θέμα, επεισόδια, κλπ, οπότε σκαρφαλώσαμε στο τείχος που είναι πάνω από εκεί που γινόταν η εκδήλωση. Για να καταλάβετε, βρισκόμασταν στις επάλξεις του κάστρου, στα 60-70 μέτρα ύψος από το εστιατόριο.
Ήμασταν 250-300 άτομα και αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα. Βρισκόμασταν εκεί για περίπου τρεις ώρες και κάποια στιγμή μας ενημερώνουν ότι θα έρθει να τους πάρει ένα καΐκι και δε θα φύγουν από εκεί που ήμασταν εμείς. Αυτό το μάθαμε από κάτι γνωστούς που ήταν μέσα στον όμιλο, δεν είπαμε εμείς σε κανέναν ότι δε θα τους αφήσουμε να περάσουν, αλλά οι ίδιοι δεν ήθελαν να περάσουν από εκεί.
Αφού λοιπόν μαθεύτηκε αυτό, άρχισαν τα συνθήματα για το καράβι, τραγουδούσαμε «ήταν ένα μικρό καράβι» και γενικά κάναμε πλάκα. Υπήρχαν λίγα άτομα που φώναζαν πιο σκληροπυρηνικά συνθήματα, αλλά δεν μπορείς να τους κλείσεις και το στόμα. Αποφασίσαμε όμως όλοι και το επαναλαμβάναμε συνεχώς, να μην πεταχτεί καμία πέτρα ή τίποτα άλλο προς τα κάτω.
Με όσους μιλήσαμε και ήταν κάτω, μας είπαν πως δεν άκουσαν τίποτα να πετάγεται. Δεν υπήρξε κανένας προπηλακισμός και καμία απειλή. Καταρχήν δε βρέθηκε ποτέ κανείς σε απόσταση για να γίνει κάτι τέτοιο. Δε θα μπορούσαμε κιόλας, γιατί ήμασταν πάνω στο κάστρο σε απόσταση 70 μέτρων.
Διάφοροι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και μία φίλη μου, πήραν σήμερα συνέντευξη από την Νταλάρα, η οποία ήταν χαμηλών τόνων και δεν είπε ότι τους επιτεθήκαμε ή κάτι τέτοιο. Είπε ότι αυτά είναι αναμενόμενα, κλπ. Αλλά κάποιοι δημοσιογράφοι επέμεναν «μα τι λέτε κυρία Νταλάρα, αφού σας πετούσαν πέτρες», δηλαδή προσπαθούσαν να δημιουργήσουν από μόνοι τους το θέμα.Πηγή: tvxs.gr

Ο μόνος εχθρός μας ο νεοφιλελευθερισμός!

Όσο δεν αμφισβητούμε το οικονομικό σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο και στο περιβάλλον τόσο θα πληρώνουμε ακριβά τις κρίσεις του.Το οικονομικοπολιτικό σύστημα που μας κυβερνά θα βρίσκεται πάντα σε τεχνίτη κρίση γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί να μαζεύει τον κοινωνικό πλούτο που παράγουμε και με την ίδια ευκολία μπορεί να μας μπουκώνει με λεφτά και με ένδοξες ολυμπιάδες για να μας υποτάξει με καταναλωτικά και εθνικιστικά ιδεώδη.

Οι εργάτες της Αφρικής του Αραβικού κόσμου της Ισπανίας ,της Ελλάδας εξεγείρονται.

Eμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι πλατείες όλου του κόσμου.

Ο μόνος εχθρός μας ο διεθνοποιημένος νεοφιλελευθερισμός

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου

Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι! Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη .
Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας: -γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε, -γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί, -γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας. -γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο. -γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων, -γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει.
Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται.
Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου” Άμεση δημοκρατία τώρα!

real-democracy.gr/

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Oι πλατείες Πύργου και Αμαλιάδας παραμένουν "ζωντανές"Δυναμική επιστροφή στην πλατεία Ιατρίδη των "Αγανακτισμένων" πολιτών του Πύργου το βράδυ της Πέμπτης, για την παρουσίαση του βιβλίου "Κρίση, «απεχθές» χρέος και αθέτηση πληρωμών. To ελληνικό... δίλημμα"

( το πλήρες άρθρο και περισσότερες φωτογραφίες θα το βρείτε στο ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ )

Μερικές φωτό από το Σαββατοκύριακο

Έστω και καθυστερημένα δημοσιεύουμε μερικές φωτό που μας ήρθαν


Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Κατάληψη του Δημαρχείου Ήλιδας από τους σπουδαστές του TEI


( αναδημοσίευση από το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ)

Σηκώνουν το βάρος μόνοι τους και συγκεντρώνουν τα... πυρά όσων δεν συμφωνούν με τον αγώνα τους οι σπουδαστές του υπό κατάργηση τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης...
... του ΤΕΙ Πάτρας, με έδρα την Αμαλιάδα. Από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Δημαρχείου Ήλιδας, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να μην κλείσει το τμήμα τους.

Το iliatora.gr συνομίλησε με τους σπουδαστές και ενημερώθηκε, γι' ακόμη μια φορά, για τις δίκαιες θέσεις τους. Ανάμεσα στις δηλώσεις που καταγράψαμε ήταν και αυτή του σπουδαστή Κώστα Καλορίτη, ο οποίος, μιλώντας και εκ μέρους των συμφοιτητών του, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μετά από Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 24ωρη κατάληψη του Δημαρχείου Ήλιδας, με στόχο την αφύπνιση των πολιτών για ακόμη μια φορά, διότι μας δείξανε ότι η πρώτη μας κινητοποίηση (σ.σ. διαβάστε στα "σχετικά άρθρα) δεν τους ευαισθητοποίησε. Η κατάληψη αυτή αποτελεί και μια αντίδραση προς τις τοπικές αρχές για τη συμπεριφορά που έχουν απέναντι μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάληψης δεν ακούστηκαν και τα καλύτερα σχόλια από μερίδα πολιτών, ενώ υπήρξαν και φραστικές επιθέσεις. Ήταν ένα είδος ψυχολογικού πολέμου, καθώς κατέκριναν τον αγώνα μας και τις προσπάθειες μας, ζητώντας μας στοιχεία που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα της πράξης μας. Υπήρξαν όμως και αρκετοί Αμαλιαδίτες οι οποίοι μας υποστήριξαν και μας εμψύχωσαν, με τα καλά τους λόγια, για τη συνέχεια του αγώνα μας"
Οι σπουδαστές θα αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους μετά από νέα Γενική Συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Η ανακοίνωση των σπουδαστών του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης

Στις 10/05/2011 ανακοινώθηκε μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ότι το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Πατρών, με έδρα την Αμαλιάδα, δεν θα δεχτεί εισακτέους, πράγμα που σημαίνειΤΕΡΜΑ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ και με αποτέλεσμα τη φυγή των ήδη υπαρχόντων φοιτητών. Αυτό επηρεάζει άμεσα στη μείωση της πολιτιστικής ανάπτυξης αυτού του τόπου και στη μείωση της οικονομικής ανάπτυξής του.

Τι θα απογίνουν οι πολυκατοικίες σας; Οι επιχειρήσεις σας, αναρωτηθείτε. Εμείς είμαστε μόνο η αρχή. Μέχρι το 2013 θα έχουν κλείσει όλα τα παραρτήματα. Μέσα από αυτή την ανακοίνωση έγινε μια ανοιχτή συνέλευση για τους πολίτες, στο κτίριο που στεγάζεται το τμήμα, όπου παρευρέθηκαν πολλά άτομα, εκπρόσωποι φορέων και μη. Οι εκπρόσωποι των φορέων μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν απλά, ανούσια λόγια διότι όταν τους ζητήσαμε τα λόγια να γίνουν πράξεις αυτοί μας γύρισαν την πλάτη. Γιατί άραγε;

Γι’ αυτό και εμείς σήμερα κλείνοντας το δημαρχείο τους, δείχνουμε με τον τρόπο μας ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και μόνοι μας, αφήνοντας στην άκρη τους διαμεσολαβητές- τοπικές αρχές. Ζητάμε απευθείας από τους πολίτες της Αμαλιάδας την υποστήριξή τους για την προώθηση των κοινών μας συμφερόντων. Και μην ξεχνάτε, σήμερα είμαστε εμείς, αύριο εσείς και μεθαύριο τα παιδιά σας.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το χρέος την κρίση,το μνημόνιο!Την Πέμπτη 2 Ιούνη το βράδυ στην Πλατεία Ιατρίδη ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση για το χρέος για την κρίση,το μνημόνιο!

Ομιλητές οι οικονομολόγοι Λ.Βατικιώτης και Κ. Τόλιος

πλατεία Ιατρίδη