Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Τεταρτη απογευμα Πυργος ( 2ο Λυκειο)

Στο 2ο Λυκειο Πυργου 7.30 το απογευμα την Τεταρτη 4 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί

ανοιχτή συνέλευση της επιτροπής για ενημέρωση της δίκης καθώς και συντονισμό της

δράσης σε τοπικό επίπεδο.ΕΠΙΤΡΟΠΗ <<ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ>> ΠΥΡΓΟΥ

οχι στα διόδια.

Η επιτροπη <<ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ>> Πυργου καλει ολους τους πολιτες να συμμετεχουν

ενεργα στις αγωνιστικες κινησεις


Τριτη πρωι Πατρα
Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών συζητείται την Τρίτη 3 Μαϊου, η αγωγή που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας κατά της «Ολυμπίας οδού», ζητώντας την κατάργηση της σύμβασης παραχώρησης έργου, αλλά και τη μη καταβολή διοδίων στον οδικό άξονα Ρίου – Ζευγολατιού.

Στην αγωγή, που έχει καταθέσει η προηγούμενη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης που διέρχεται από το τμήμα Πάτρα – Κόρινθος να πληρώνει διόδια, τη στιγμή που δρόμος δεν είναι κατασκευασμένος και δεν έχει δοθεί προς χρήση.

Το γεγονός ότι η υπόθεση θα συζητηθεί εκείνη την ημέρα, έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις μέσω του διαδικτύου. Επιτροπές αγώνα από διάφορες περιοχές της χώρας θα έρθουν στην Πάτρα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην είσπραξη των διοδίων. Μάλιστα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, προγραμματίζουμε και συγκέντρωση κατά των διοδίων. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το Σεπτέμβριο.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο αντίστοιχο δεδικασμένο και είναι η πρώτη αγωγή που εκδικάζεται κατά της «Ολυμπίας». Στην υπόθεση είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα δύο αναβολές και για το λόγο αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα, αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης στην ουσία της.

Η απόφαση να παρασταθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος, είχε ληφθεί προ μηνών, προκειμένου να καλύψει τη νομική πλευρά του ζητήματος.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Υποθηκοφυλακείο Πύργου: Να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενες

Η εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλει η κυβέρνηση με το επαίσχυντο μνημόνιο επεκτείνεται και στα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Επικαλούμενοι τη μείωση των συναλλαγών, πολλοί υποθηκοφύλακες επιβάλλουν αυθαίρετα ελαστικές μορφές εργασίας, μειωμένο ωράριο, εργασία εκ περιτροπής, άδειες άνευ αποδοχών, περικοπές επιδομάτων. Ταυτόχρονα ζητούν να επιβαρυνθούν κι άλλο οι πολίτες για τις συναλλαγές τους!

Την τακτική αυτή ακολουθεί και ο υποθηκοφύλακας Πύργου. Επιβάλλει τη
μετατροπή της πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων σε εργασία τριών ημερών την εβδομάδα με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%!

Υπογραμμίζουμε ότι ο υποθηκοφύλακας, ως δημόσιος λειτουργός που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως εργοδότης στην ιδιωτική του επιχείρηση. Δεν είναι κατανοητό να επωμίζονται οι εργαζόμενες τα βάρη της μειωμένης δραστηριότητας, όταν επί σειρά ετών το υποθηκοφυλακείο είχε τεράστια έσοδα. Ούτε βεβαίως αποτελεί λύση να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο για τις συναλλαγές τους οι πολίτες, που ήδη δοκιμάζονται άγρια από τη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα

Είμαστε αλληλέγγυοι στις εργαζόμενες του υποθηκοφυλακείου. Καλούμε τον υποθηκοφύλακα να μην προχωρήσει στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ζητάμε το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο σ’ αυτή τη χώρα. Πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους.

Η Τοπική Επιτροπή Πύργου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Βαξεβάνης στα Λεχαινά

Το βιβλίο του "Ο άνθρωπος του Τείχους" θα παρουσιάσει το Σάββατο 30 Απριλίου και ώρα 20:30, στο Καφέ ΟΣΕ στα Λεχαινά, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα και μετά την παρουσίαση του βιβλίου...
... θα ακολουθήσει συζήτηση του Κώστα Βαξεβάνη με το κοινό.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Δίκη για τα διόδια

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών συζητείται την Τρίτη 3 Μαϊου, η αγωγή που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας κατά της «Ολυμπίας οδού», ζητώντας την κατάργηση της σύμβασης παραχώρησης έργου, αλλά και τη μη καταβολή διοδίων στον οδικό άξονα Ρίου – Ζευγολατιού.

Στην αγωγή, που έχει καταθέσει η προηγούμενη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης που διέρχεται από το τμήμα Πάτρα – Κόρινθος να πληρώνει διόδια, τη στιγμή που δρόμος δεν είναι κατασκευασμένος και δεν έχει δοθεί προς χρήση.

Το γεγονός ότι η υπόθεση θα συζητηθεί εκείνη την ημέρα, έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις μέσω του διαδικτύου. Επιτροπές αγώνα από διάφορες περιοχές της χώρας θα έρθουν στην Πάτρα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην είσπραξη των διοδίων. Μάλιστα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, προγραμματίζουν και συγκέντρωση κατά των διοδίων. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το Σεπτέμβριο.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο αντίστοιχο δεδικασμένο και είναι η πρώτη αγωγή που εκδικάζεται κατά της «Ολυμπίας». Στην υπόθεση είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα δύο αναβολές και για το λόγο αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα, αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης στην ουσία της.

Η απόφαση να παρασταθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος, είχε ληφθεί προ μηνών, προκειμένου να καλύψει τη νομική πλευρά του ζητήματος.
απο:Για τον Πύργο την Ηλεία την Πελοπόνησσο.

Έδεσε με σκοινί 17 χρόνο παιδί κτηνοτρόφος από την Ν.Μανολάδα.

Πισθάγκωνα έδεσε έναν 17χρονο Ρουμάνο, ένας 33χρονος κτηνοτρόφος στη Μανολάδα, επειδή όπως υποστήριξε στην Αστυνομία, μαζί με έναν 19χρονο ομοεθνή του, αποπειράθηκαν να κλέψουν γίδες και πρόβατα από το στάβλο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα. Περίπου στις 9 π.μ. οι δύο Ρουμάνοι, ο 17χρονος μαζί με τον 19χρονο φίλο του, περνούσαν μέσα από το περιφραγμένο κτήμα του 33χρονου, προκαλώντας την οργή του. Εκείνος θεώρησε πως πήγαν να κλέψουν τα ζωντανά από το στάβλο του και τους κυνήγησε. Κατάφερε να πιάσει τον 17χρονο, τον οποίο και έδεσε με σχοινί και στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία, ενώ ο 19χρονος έφυγε τρέχοντας πανικόβλητος.

Μετά την προσαγωγή του 17χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα, παρουσιάστηκε και ο 19χρονος φίλος του. Ο 33χρονος είπε στους αστυνομικούς τη δική του εκδοχή για το θέμα, επιμένοντας πως οι δύο αλλοδαποί είχαν σκοπό να τον κλέψουν. Οι Ρουμάνοι από την άλλη πλευρά επέμεναν πως περνούσαν μέσα από τα χωράφια για να επισκεφθούν ομοεθνείς τους στην περιοχή.

Τελικά αφού κατατέθηκαν μηνύσεις από τις δύο πλευρές οι διαφορές των τριών ανδρών, που αφέθηκαν ελεύθεροι, θα λυθούν όπως φαίνεται στα δικαστήρια.
απο: ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στην ΦΡΑΟΥΛΑ

Μετά και το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού από μπράβους φραουλοπαραγωγών που επιτέθηκαν την Τρίτη το πρωί στον δημοσιογράφο του «Βήματος», Γιώργο Πουλιόπουλο και στον φωτορεπόρτερ, Ιάκωβο Χατζησταύρου η κατάσταση στην περιοχή της Ν.Μανολάδας έχει φτάσει στο απροχώρητο .

Μην αγοράσει κανείς φράουλες από τα φραουλοχώρια της ντροπής!

Αν θέλουμε να λέμε ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και κατ' επέκταση και για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ θα πρέπει κατά την γνώμη μου, να δείξουμε ο καθένας μας όπως μπορεί ότι ο εκφασισμός της ζωής μας δεν θα περάσει.

Για να σταματήσει το δουλεμπόριο ανθρώπων!

Για να μην τρώμε φυτοφάρμακα!

Όσο αφήνουμε εργάτες να δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς τόσο αφήνουμε το περιθώριο στους «σωτήρες» του Δ.Ν.Τ. και των ντόπιων μεγαλοτσιφλικάδων να κάνουν και σε μας τα ίδια.

SOS για Κυπαρισσιακό κόλπο!!!

Στο ''μάτι'' φαίνεται πως έχουν βάλει την Δυτική Μεσσηνία πολλοί εργολάβοι και μεγαλοεπιχειρηματίες! Μετά την περιοχή της Γιάλοβας της Πύλου και την κατασκευή της ΠΟΤΑ σειρά φαίνεται πως έχει η ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας μέχρι την Ελαία! Αυτή την φορά η ''ανάπτυξη'' πάει να βάλει το χέρι της στο πευκόδασος της Ελαίας! Το σχέδιο της καταστροφής προβλέπει 50 πολυτελές κατοικίες μέσα στο δάσος απο το χωριό Αη Γιαννάκη μέχρι την Ελαία κατα μήκος της ακτογραμής!
Να σημειώσουμε οτί το συγκεκριμένο πευκόδασος είνα ένα απο τα μοναδικά (αν όχι το μοναδικό) της Μεσογείου στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ζώων. Η αμουδιά της περιοχής με τις αμοθίνες της είναι ο δεύτερος σημαντικότερος τόπος ωοτοκύας της χελώνας καρέτα-καρέτα μετά τον κόλπο του Λαγανά! Αντ' αυτού ο ο Δήμος Τριφυλίας ανοίγει δρόμους μέσα στο δάσος κόβοντας δέντρα και χρησιμοποιόντας άμμο απο της αμοθίνες του αιγιαλού, και σαν να μην έφτανε αυτό διαπιστώθηκε οτί η άμμος απο τις αμοθίνες χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών!
Αυτη την φορά δεν θα πρέπει να αφήσει κανένας κάτοικος να αλλωθεί η περιοχή απο την λεγόμενη ''ανάπτυξη''!

Το πευκόδασος της Ελαίας θα παραμείνει ως έχει!
Αλλιώς το Ιόνιο είναι αρκετά βαθύ και χωράει όλα τα μηχανήματα και τις πολυτελές κατοικίες!!!

πηγή indymedia

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Μπράβοι φραουλοπαραγωγών επιτέθηκαν την Τρίτη το πρωί στον δημοσιογράφο του «Βήματος», Γιώργο Πουλιόπουλο και στον φωτορεπόρτερ, Ιάκωβο Χατζησταύρου, προκειμένου να τους αποτρέψουν από το να κάνουν ρεπορτάζ στην Μανωλάδα της Ηλείας.

Τέσσερα αυτοκίνητα, που είχαν κινητοποιηθεί από τον επιστάτη αγροτικής μονάδας, μπλοκάρισαν το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, ενώ ένα τζιπ έπεσε πάνω του. Αμέσως μετά τη σύγκρουση ο επιστάτης και οι μπράβοι που τον συνόδευαν επιτέθηκαν και χτύπησαν τους δημοσιογράφους, τραυματίζοντας μάλιστα στο κεφάλι τον φωτορεπόρτερ

Μάλιστα από τον κ. Χατζησταύρου άρπαξαν την φωτογραφική του μηχανή, την οποία του επέστρεψαν, μόνον όταν αφαίρεσαν την ψηφιακή κάρτα με τις φωτογραφίες.

Ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ του Βήματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ενώ στο αστυνομικό τμήμα έχει μεταφερθεί και ο επιστάτης του κτήματος κ.Αρβανιτάκης, ο οποίος πρωτοστάτησε στο επεισόδιο.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να καλύψουν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα θερμοκήπια της φράουλας.
ΠΗΓΗ: Για τον Πύργο την Ηλεία την Πελοπόννησο.

Για συνεχή ενημέρωση για το θέμα: ΗλείαΤώρα και στο ΒΗΜΑ

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ» ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Συνεχίζουμε! –Δυναμώνουμε!-Θα νικήσουμε!
Μειώνουν την τιμή των διοδίων. Αλλά διεκδικούμε την κατάργηση όλων των διοδίων.
Αν δεν υπήρχε το κίνημα ενάντια στα διόδια θα γινόταν ποτέ αυτό;
Με το κίνημα και το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να κατακτάμε νίκες και στόχους!!
Το κίνημα «δεν πληρώνω» έχει τεράστια δυναμική και δίκιο.

Από την άλλη η κυβέρνηση του μνημονίου επιχειρεί να κάμψει το κίνημα των ενεργών πολιτών «δεν πληρώνω»:
Με αυθαιρεσία, τρομοκρατία και καταστολή
Με αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμα πριν καν διαπραχθεί το «δήθεν αδίκημα» της παράβασης του ΚΟΚ,
με παραπλάνηση των οδηγών ώστε να περάσουν την μπάρα και να διαπράξουν «τροχαία» παράβαση,
με υπερβάλλοντα ζήλο αστυνομικοί της τροχαίας ,έχοντας προφανώς εντολή για εντάσεις και επεισόδια στα διόδια και στα αστυνομικά τμήματα,
με συλλήψεις ,παράνομες κρατήσεις μπόλικη αυθαιρεσία και αυταρχισμό,
με παρεμπόδιση των πολιτών να διεκδικούν το δικαίωμα να αρνούνται τη ληστεία των διοδίων.
Νομίζουν ότι το κίνημα δεν πληρώνω θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.
Υποτιμούν το λαό και τη δύναμή του.
Υποτιμούν ότι το κίνημα «δεν πληρώνω» είναι νομιμοποιημένο στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού ο οποίος χτυπιέται από τα σκληρά μέτρα τους, την πολιτική τους, την τρόικα και το μνημόνιό τους.
Υποτιμούν την τεράστια οργή που συσσωρεύουν στην ψυχή των ανθρώπων.
Κάνουν το ίδιο λάθος που έκανε ο Μουμπάρακ, ο Μπέν -αλή και όλοι οι δικτάτορες διαχρονικά.
Θεωρούν το λαό δεδομένο και σίγουρο. Δεν είναι! Δεν είμαστε!

Προς αυτή τη κατεύθυνση το κίνημά μας συνεχίζει και συντονίζεται με αλληλέγγυα κινήματα στις συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, στα σχολεία στις γειτονιές, στον αγώνα για καθαρό περιβάλλον και παντού όπου αναπτύσσονται δίκαιοι αγώνες.
Και η τροπολογία τους και η κυβέρνησή τους ,μαζί και τα μεγαλοαφεντικά τους,γρήγορα θα ανατραπούν ,θα συναντηθούν με τους δικτάτορες και οι στόχοι του κινήματος «δεν πληρώνω» θα υλοποιηθούν,
και θα έχουμε:
Ασφαλείς δρόμους, δωρεάν μετακίνηση, ακύρωση των ληστρικών αποικιοκρατικών συμβάσεων και κατάργηση της ληστείας που συντελείται στους δρόμους.

Πάτρα 12.4.2011 επιτροπή πολιτών Αχαΐας «δεν πληρώνω»

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

«ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προβολή βίντεο

Τρίτη 12 Απριλίου 2011 ώρα 19:00
ΠΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Ομιλητές:
• Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της ΟΛΜΕ.
• Θανάσης Τσιριγώτης, εκπαιδευτικός, γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ
• Σταύρος Γούτσος, μέλος Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ
• Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΕΠ ΠΑΤΡΩΝ


ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΥΡΓΟΥ,
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΥΡΓΟΥ,
ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

“Παράνομη η καταβολή διοδίων μετά τις 5 Απριλίου”

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» κ.Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, αναφέροντας πως από 5 Απριλίου, δηλαδή μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης με την Ολυμπία Οδό, παύει η πληρωμή διοδίων στα μη ολοκληρωμένα τμήματα της εθνικής οδού, οπότε σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να σταματήσουν να αποδίδονται διόδια από τους πολίτες.

Αναλυτικά, ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει στην ερώτησή του:
“Κύριε Περιφερειάρχα,
Ως θεσμικός παράγων και βασικός εκφραστής των νόμιμων συμφερόντων όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος έχετε υποχρέωση για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, την παρακολούθηση και την εποπτεία εφαρμογής τήρησης δεσμεύσεων. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Από σήμερα 5 Απριλίου του 2011 οι πολίτες-χρήστες της Ολύμπιας Οδού απαιτούν από την κοινοπραξία και το κράτος να εφαρμόσουν τον νόμο που αναφέρεται στο Άρθρο 18.2.4, ότι μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης, δηλαδή μετά την 4η Απριλίου 2011 με βάση το άρθρο 24.2.3….(παύει η πληρωμή διοδίων, τελών στα μη ολοκληρωμένα τμήματα του Α/Κ Τριπόλεως-Πάτρα του έργου). Σημειωτέον δε ότι τα έσοδα από τα διόδια κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό 49,5% του συνολικού κόστους του έργου, δηλαδή οι χρήστες- οδηγοί συμμετέχουν κατά 50% στο συνολικό έργο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε :
1) Ποιος ο τρόπος κατοχύρωσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος,
2) Αν γίνει καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πότε θα προβείτε προκειμένου να εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα ο νόμος.”

Πηγή : Για τον Πύργο την Ηλεία την Πελοπόννησο

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Ούτε με δικτάτορες ούτε με το ΝΑΤΟ .

Ένα κύμα λαϊκής οργής έχει ξεχυθεί σε όλα τα κράτη του αραβικού κόσμου. Ένα αυθόρμητο νέο πολιτικό κίνημα που ξεπήδησε μετά από δεκαετίες καταπίεσης και υποταγής. Νέοι που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια, εργαζόμενοι που πλημμυρίζουν τις πόλεις και τις πλατείες, οργανώνονται και διεκδικούν δυναμικά και επαναστατικά να ορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους.
Ο λαός της Λιβύης μετά από χρόνια δικτατορίας δε βρίσκει μόνο τα όπλα του καθεστώτος απέναντί του αλλά και τα οργανωμένα συμφέροντα των δυτικών κρατών και των πολυεθνικών.
Σε πλήρη συστράτευση ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. και όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις της διεθνούς αντίδρασης, καθώς και οι πολυεθνικές εταιρείες, εμπλέκονται στρατιωτικά στη Λιβύη με μοναδικό στόχο να ανακόψουν την πολύμορφη εξέγερση που εξαπλώνεται από την αραβική χερσόνησο έως τις ακτές του Ατλαντικού. Τοποθετώντας οι ίδιοι τις νέες "δημοκρατικές" ηγεσίες, μετά την πτώση των καθεστώτων για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, δημιουργούν τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες για ένα δεύτερο γύρο αποικιοκρατίας στη βόρεια Αφρική.

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Οι κυβερνήσεις της Δύσης και της Ε.Ε., στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των πολιτών τους για τη στρατιωτική εμπλοκή των χωρών τους στη Λιβύη, διαδίδουν συνεχώς ψευδής ειδήσεις μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ . Έτσι μεταμορφώνουν τους παλιούς τους συμμάχους σε σχιζοφρενείς, αιμοσταγείς δολοφόνους του άμαχου πληθυσμού και τους εξεγερμένους ανάλογα με την περίσταση είτε σε φιλοδυτικούς είτε σε σκληρούς φονταμενταλιστές ισλαμιστές. Ταυτόχρονα αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν τους λαούς σε κινητοποιήσεις και τα αληθινά αιτήματα των εξεγερμένων. Σε αυτή την προπαγανδιστική γραμμή κινούνται και τα εγχώρια ΜΜΕ συστρατευόμενα πλήρως με τους υπερεργολάβους της εξαπάτησης CNN και BBC. Σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ σημαντική είναι η συμμετοχή του κρατικού καναλιού της ΝΕΤ όπως και των ιδιωτικών MEGA και ΣΚΑΙ. Ακολουθώντας μονίμως τη γραμμή κυβέρνησης και εργολάβων συκοφαντούν συνεχώς τους κοινωνικούς αγώνες (Δεν Πληρώνω, Κερατέα, απεργίες κ.τ.λ.), αποκρύπτουν και εξαφανίζουν γεγονότα, κατασκευάζουν ειδήσεις και μεγιστοποιούν φήμες.
Όχι στα προπαγανδιστικά δελτία ειδήσεων!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Το ελληνικό κράτος διαχρονικά έχει συμβάλλει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της υπερδύναμης και του ΝΑΤΟ με αποστολή στρατευμάτων και με παραχώρηση βάσεων. Από τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ, στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στο δεύτερο πόλεμο του Ιράκ, στο Αφγανιστάν και τώρα στη Λιβύη. Είναι από τις πρώτες χώρες σε εξοπλιστικές δαπάνες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Για τη συγκεκριμένη επέμβαση το κόστος της επιχείρησης, ανάλογα με τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και τη διάρκειά της, θα κυμανθεί σε δυσθεώρητα για την οικονομία ύψη ! Ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε στο ΒΗΜΑ ότι το κόστος για τους Έλληνες θα αγγίζει τα 6 – 6,5 εκατ. Ευρώ το μήνα. Το πραγματικό ποσό υπολογίζεται, κάθε ημέρα, περίπου 1 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα, διατροφή, υποστήριξη, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ).Δαπάνη που βέβαια θα καλυφθεί 100% από εθνικά κονδύλια. Όλα αυτά χωρίς τη συμμετοχή των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων που ανάλογα με το εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5-3 εκατ. ευρώ επιπλέον. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή, όπως η Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού! Συμπερασματικά, η Ελλάδα του Δ.Ν.Τ., της ανεργίας και της υποχρηματοδότησης σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές) καλείται να καλύψει τα υπέρογκα κόστη της υπερδύναμης.

• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
• ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!
• ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΙΑΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ!!!
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σσσσ...Σιωπηλός Γάμος-Τρίτη 9:00μμΟι Κινηματογραφικές Βραδιές παρουσιάζουν την ταινία "Σιωπηλός Γάμος" στο Θέατρο Απόλλων την Τρίτη 5 Απριλίου στις 9:00μμ


Υπόθεση: Ρουμανία, 1953, σ’ ένα μικρό χωριό, ξεχασμένο από τον Θεό, ακόμα κι από τη… «μαμά ΕΣΣΔ»… Ελάχιστοι οι κάτοικοι, αλλά αρκετοί ώστε να γεμίζουν την πλατεία του χωριού και την εκκλησία, σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις! Ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Όλο το χωριό επί ποδός για τις προετοιμασίες. Θα γίνει μεγάλο γλέντι, και, φυσικά, όλοι είναι καλεσμένοι! Τα τραπέζια έχουν στρωθεί. Η αυτοσχέδια τοπική μπάντα έχει ξεκινήσει το τραγούδι και το χορό. Η γαμήλια πομπή έχει ξεκινήσει. Απρόσμενα και ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά τους μια πομπή οχημάτων του Ρωσικού Στρατού. Ο πατερούλης Στάλιν πέθανε. Το Εθνικό Πένθος κηρύσσεται από σήμερα και για επτά ημέρες. Έχουν μια ώρα στη διάθεσή τους για να μαζέψουν τα… του γάμου και να κλειστούν στα σπίτια τους. Επιβάλλονται συσκότιση, ησυχία και σοβιετικός θρήνος. Όλα του γάμου δύσκολα κι ο Στάλιν πεθαμένος. Αποφασίζουν ότι τίποτα δεν θα διακόψει τη χαρά τους. Θα γιορτάσουν το γάμο των παιδιών.… Στα Μουγκά

Σκηνοθεσία
Horatiu Malaele


ΕΛΜΕ Ν.Ηλεία-Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου
Είσοδος 5 ευρώ

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

"ΟΧΙ" στον Καλλικράτη στην παιδεία
Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείων
Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους

Άνοιγμα Διοδίων Γέφυρας Ρίου-Αντίρριου Παρασκευή 1 Απρίλη
ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΑΝΟΙΞΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ. Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ VINCI. ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ": Η VINCI ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ. ΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ "ΤΡΥΦΕΡΟΙ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΗΦΑΓΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Τσελεπής Θεόδωρος, Πρόεδρος Σωματείου «Η ΓΑΛΑΡΙΑ», εργαζόμενος στην VINCI στην Ολυμπία Οδό (κατασκευάστριας εταιρείας της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου)

Αγρίνιο 1 Απρίλη 2011

ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΛΕΜΜΕΝΗ.

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ «Αν δεν πληρώνουμε διόδια δεν θα γίνουν τα έργα»

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ "Το «δεν πληρώνω» κλονίζει την εμπιστοσύνη των τραπεζών"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ «Με το άνοιγμα της γέφυρας απειλείται το εργασιακό μας μέλλον και θα είμαστε αυτοί που τελικά θα την...πληρώσουν»

Ένας υπουργός, μια κοινοπραξία εργολάβων και ένα Σωματείο εργαζομένων ταυτίζονται απόλυτα. Για τον υπουργό είναι λόγος πολιτικής επιβίωσης. Για την κοινοπραξία είναι λόγος οικονομικής επιβίωσης. Για το Σωματείο εργαζομένων στη γέφυρα, τι είναι?

Όταν οι εργαζόμενοι στην VINCI πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για πάγωμα των απολύσεων, για πληρωμή δεδουλευμένων 24 πρωτοβάθμια Σωματεία υπέγραφαν ψήφισμα συμπαράστασης στο Σωματείο «Η ΓΑΛΑΡΙΑ». Ζητήθηκε και από το Σωματείο εργαζομένων στην γέφυρα να πράξει το ίδιο αλλά αρνήθηκε «γιατί θα είχε προβλήματα με την εργοδοσία».

Σήμερα, σε μια αγωνιστική κινητοποίηση και στο άνοιγμα της γέφυρας, βρέθηκε «απέναντι» επικαλούμενο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην γέφυρα.

Αλήθεια, γιατί κινδυνεύει το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων σε μια επιχείρηση κερδοφόρα όπως η γέφυρα? Γιατί ταυτίζονται με την εταιρεία που κερδοσκοπεί χρόνια τώρα και θησαυρίζει από όλους εμάς? Τι κοινό έχω εγώ με τους Γάλλους εργοδότες μου, όταν πληρώνω 260 ευρώ το μήνα για να μπορώ να πηγαίνω από το Αγρίνιο στην Πάτρα και να δουλεύω στην ίδια εταιρεία που σκοπεύει να με απολύσει στο τέλος του μήνα? Πόσο ταυτίζονται τα συμφέροντα μου με μια εταιρεία που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το τι εισπράττει? Αλήθεια, το ότι προβλέπεται ότι το έργο θα περιέλθει νωρίτερα στο Δημόσιο αν οι εργολάβοι εξασφαλίσουν απόδοση 11,5% επί των ιδίων κεφαλαίων τους είναι γνωστό στο Σωματείο εργαζομένων στη γέφυρα?

Φαντάζομαι πως οι απειλές των Γάλλων στην γέφυρα είναι ίδιες με αυτές που δεχόμαστε και μείς στην Ολυμπία Οδό. Όμως δεν κλείνουμε τα μάτια. Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι πιο σπουδαία από την δουλειά του, από την κομματική του τοποθέτηση και τα συμφέροντά του. Γιατί ζωή χωρίς αξιοπρέπεια είναι ζωή κλεμμένη.

Υ.Γ. Αυτοί οι τρελοί στην Κερατέα δεν σκέφτονται πως μπορεί να απολυθούμε οι εργαζόμενοι στα μεγάλα έργα με τα καμώματα τους? Ντροπή τους!!

Τσελεπής Θεόδωρος, Πρόεδρος Σωματείου «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»
εργαζόμενος στην VINCI στην Ολυμπία Οδό (κατασκευάστριας εταιρείας της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου

Πηγή:http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 11:30 π.μ.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες
Ξεσηκωθείτε! Η ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ έχει κάνει ορμητήριο θανάτου τις βάσεις στον Άραξο και στην Ανδραβίδα ενάντια στο λιβυκό λαό, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη.
Να απαιτήσουμε να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από τον πόλεμο. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στη Σούδα και στο Άκτιο. Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά πλοία που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επίθεση. Αλληλεγγύη στο λιβυκό λαό. Αυτό είναι το λαϊκό συμφέρον: Καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να σταματήσει ο πόλεμος και η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη.
Από τη μια πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών, από την άλλη πόλεμος με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα μνημόνια ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Ενιαία είναι η επίθεση στους λαούς.
Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό. Το τι θα κερδίσει το ελληνικό κεφάλαιο από τη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης, ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τη ΝΔ.
Ο πόλεμος στη Λιβύη είναι άδικος, είναι ιμπεριαλιστικός. Γίνεται για το μοίρασμα και τον έλεγχο των πετρελαίων και των ενεργειακών πόρων. Για αυτό το λόγο κάνουν τον πόλεμο η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Τα ιμπεριαλιστικά γεράκια που έχουν ορμήσει στο λαό της Λιβύης, παριστάνουν τώρα τους ανθρωπιστές, ενώ κανονίζουν πώς θα μοιράσουν τη λεία. Για τους ίδιους λόγους πολεμά και το αντιλαϊκό καθεστώς Καντάφι που μέχρι πρότινος έκλεινε συμφωνίες με αυτές τις δυνάμεις, τη Ρωσία και την Κίνα, είχε στενές σχέσεις με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Οι ιμπεριαλιστές δεν προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λιβυκού λαού. Σήμερα τον σκοτώνουν, αύριο θα τον καταληστεύουν. Τα ίδια έκαναν στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε τόσες άλλες χώρες.
Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Εγκαταλείψτε τα στηρίγματα του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Απομονώστε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που καλλιεργούν αυταπάτες για ειρήνη μέσω της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι λαϊκό μέτωπο πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Τώρα με δυνατό ΚΚΕ οργανώνουμε την αντεπίθεση, ανυπακοή και απειθαρχία στον ιμπεριαλισμό.