Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Λίγα λόγια για την προβολή του ντοκιμαντέρ "Η κατάληψη"

Η απογευματινή προβολή της Δευτέρας πήγε αρκετά καλά. Μπορεί να μην είχαμε όσο κόσμο θα θέλαμε να έρθει αλλά υπήρχε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον και ένα μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για τα όσα έγιναν στα κατειλημμένα εργοστάσια της Αργεντινής. Για της συνέπειες που είχε η κατοχή του Δ.Ν.Τ. στην χώρα και για τις κοινωνικές αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν. Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που είχε πάει το Δ.Ν.Τ. ( σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και με χρέος ούτε το μισό από το δικό μας ) και ακόμα δεν μπορεί να ανακάμψει!
Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ προβάλαμε δύο συνεντεύξεις από τους απεργούς της Χαλυβουργίας και στη συνέχεια μαζέψαμε χρήματα για να ενισχύσουμε τον αγώνα των απεργών. Ένας αγώνας που είδη βρίσκετε στην 42η μέρα απεργίας.
Με αυτές τις κινήσεις νιώθει κανείς ότι δεν είναι μακριά από τα όσα συμβαίνουν και είναι μεγάλη χαρά το να νιώθεις ότι έστω και οικονομικά συμμετέχεις στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις,για αξιοπρεπή μισθούς , για εργατικά δικαιώματα. 

Η νίκη των απεργών της χαλυβουργίας θα είναι μια νίκη όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: