Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Δεν πληρώνω το χαράτσι ακινήτων


17 /11 /2011

Δύο χρόνια τώρα , με την τρομοκρατία του χρέους , βιώνουμε μια ανελέητη επίθεση στην αξιοπρέπειά μας , στην προσωπική μας περιουσία , στους μισθούς , στις συντάξεις μας , στις κοινωνικές δαπάνες και τα δικαιώματά μας , με απολύσεις , ανεργία , αύξηση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και οι επιθέσεις τους δεν έχουν τελειωμό.

Τρομαγμένοι από το λαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου , συγκρότησαν το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- ΛΑΟΣ και διόρισαν κυβέρνηση τραπεζιτών.

Το νέο αρπακτικό μέτωπο , προσπαθεί ν΄αρπάξει όσα μπορεί , για λογαριασμό της ντόπιας και διεθνούς τοκογλυφίας.

Ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται για την υφαρπαγή των εισόδημάτων μας είναι και το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ. Το χαράτσι για τα ακίνητα είναι άδικο, δυσβάσταχτο , καταχρηστικό, αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό. Είναι ενάντια στη λαϊκή πλειοψηφία. Εξαθλιώνει τον πολίτη και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν όχι σύμφωνα με τα εισοδήματά τους , αλλά με τα τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους. Έτσι οι φτωχοί φορολογούνται το ίδιο με τους πλούσιους.

Τα χαράτσια ήρθαν και θα μείνουν για πάντα στους λογαριασμούς. Για το 2011 ο πρώτος λογαριασμός ήρθε το Νοέμβρη με το μισό φόρο . Στον επόμενο λογαριασμό που θα έρθει σε δύο μήνες θα πληρώσουμε και το υπόλοιπο ποσό. Από το 2012 το χαράτσι θα έρθει σε 4 δόσεις και πολύ πιο ανεβασμένο από το φετινό, καθώς από το 2012 θα αυξηθούν και οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. Με λίγα λόγια από εδώ και πέρα θα πληρώνουμε, ανά τρίμηνο, νοίκι στο κράτος για το σπίτι που μένουμε και αν δεν έχουμε να πληρώσουμε, θα κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα και στη συνέχεια στο δρόμο. Αλλά και χωρίς το χαράτσι, ήδη 400.00 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό. Συνυπολογίζοντας και τα νοικοκυριά που δε θα μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, καθώς στο Νόμο δεν υπάρχει ρύθμιση για διακανονισμό του χρέους, τα σπίτια που απειλούνται να μείνουν χωρίς ρεύμα θα είναι πολλαπλάσια.

Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 8 χρόνια έχει αυξηθεί κατά 60% η τιμή της κιλοβατώρας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα ύψη αδικαιολόγητα.

Η Δ.Ε.Η. δεν είναι κτήμα κανενός υπουργού. Είναι περιουσία του Λαού .

Η Δ.Ε.Η. κτίστηκε με χρήματα από τις πολεμικές αποζημιώσεις του λαού μας, που πολέμησε για να πέσει ο ναζισμός και να έρθει η Ελευθερία . Δεν μπορεί να πουληθεί λοιπόν από κανέναν υπουργό-υπάλληλο των τραπεζιτών! Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει κτήμα του λαού. Είναι μια υγιής επιχείρηση, με καθαρά κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με ακίνητη περιουσία δις ευρώ και προσπαθούν να την ξεπουλήσουν στους φίλους τους «επενδυτές» στην τιμή ευκαιρίας των 300 εκατ. ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι και αυτήν την πηγή πλούτου της κοινωνίας προσπαθούν να την πουλήσουν για ψίχουλα. Για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, χρησιμοποιούν υπουργούς, ΜΜΕ, παπαγαλάκια.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Σ’ αυτόν το αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Ήδη δεκάδες συνελεύσεις γειτονιάς , ενώσεις πολιτών, σύλλογοι εκπαιδευτικών , σύλλογοι δικηγόρων και άλλοι σύλλογοι, αντιδρούν δυναμικά με κινητοποιήσεις και προσφυγές. Και βέβαια 30 δήμοι σε όλη τη χώρα, το παράδειγμα των οποίων αναμένεται σύντομα ν΄ ακολουθήσουν κι άλλοι , δεν καλούν απλώς τους δημότες τους σε μαζική ανυπακοή ενάντια στην πληρωμή του τέλους ακινήτων , αλλά αναλαμβάνουν οι ίδιοι να προβούν σε μαζικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους. Έχουν αναρτήσει ειδικές οδηγίες για το πώς να πληρώνουν οι πολίτες τη ΔΕΗ στα μηχανήματα των τραπεζών και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν αυτοί. Επιπλέον ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης αποτελεί εγκληματική πράξη, γιατί θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.

Βέβαια για να είμαστε αποτελεσματικοί πρέπει να προβούμε μαζικά σε διαμαρτυρία στη ΔΕΗ , στην Εφορεία και στις αμέτοχες αρχές του τόπου μας, που δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση αλληλεγγύης προς τους πολίτες τους .

Δεν πρέπει να αφήσουμε με κανένα τρόπο να περάσει αυτό το μέτρο που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και εξαθλιώνει τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Το πιο σημαντικό όμως για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι η κινηματική δράση.

Αντίσταση σε κάθε γειτονιά, να μην αφήσουμε καμιά εταιρεία να κόψει το ρεύμα του γείτονά μας. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί όποιον συνάνθρωπό μας απειλείται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, διώχνοντας τον ιδιώτη ηλεκτρολόγο που έχει αναλάβει να διακόψει το ρεύμα. Γι' αυτό πρέπει να οργανωθεί η κάθε γειτονιά, ώστε ανταλλάσσοντας τηλέφωνα, άμεσα να ειδοποιηθούν όλοι και να τον σταματήσουν. Αλλά και στην περίπτωση που το κόψουν πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες με στόχο την επανασύνδεση.

Αυτός ο νόμος εφαρμόζεται εξαιτίας του μνημονίου, που ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ και ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όπως επίσης και οι καλοθελητές τους , ΛΑ.Ο.Σ. και ΝΤΟΡΑ, που από κοινού έχουν επιδοθεί στην υφαρπαγή των εισοδημάτων μας και στην εξαθλίωσή μας. Όλοι αυτοί σκύβουν δουλικά το κεφάλι στους φίλους τους τραπεζίτες και στους δανειστές μας και δείχνουν σκληρότητα και αναλγησία στους πολίτες αυτής της χώρας. Οι αποφάσεις τους έχουν δημιουργήσει τέτοια λαϊκή αντίδραση, που για να μην καταρρεύσουν, έφτασαν στο σημείο να διορίσουν και τον Παπαδήμο ως νέο πρωθυπουργό, κόντρα στην κοινωνική κατακραυγή. Όλοι αυτοί ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τύχες του λαού. Μάλιστα οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν στήσει σήμερα τα γραφεία τους σε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και οι καλύτεροι απ' αυτούς βρίσκονται εδώ και μήνες στην Αθήνα. Αυτό που θέλουν είναι να δουλεύουμε με μεροκάματα Κίνας, και να είμαστε σκλάβοι στις τράπεζες και στις επίπλαστες «υποχρεώσεις» μας.

Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πάνω από τα κέρδη και ότι πρέπει να αντισταθούμε στα σχέδιά τους.

Θέλουν να χρεοκοπήσουμε εμείς , για να μη χρεοκοπήσουν οι χρηματιστές .

Κάτω η χούντα των τραπεζών! Να μην πληρώσουμε ΤΙΠΟΤΑ για ένα χρέος που δεν είναι δικό μας.

Να μην τους αφήσουμε!

Όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: