Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη παρέλαση στον Πύργο‏


Πρωταγωνιστής ο κόσμος του Πύργου
Ο κόσμος του Πύργου είπε χθες το δικό του ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο. Η πορεία διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ηλείας, καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες, ανάγκασε την αστυνομία να υποχωρήσει και μετατράπηκε αυθόρμητα σε μαζική αντίδραση εκατοντάδων πολιτών. Όπως και σε όλη την Ελλάδα, η δυναμική έκφραση της λαϊκής οργής και αγανάκτησης αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1940.
Οι αντιστάσεις του λαού απέναντι στον αυταρχισμό αποτελούν την καλύτερη τιμή για  όσους έπεσαν για την ελευθερία του τόπου μας.  Το μήνυμα ήταν σαφές: Να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη χούντα που κυβερνά την Ελλάδα, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας.
Η άθλια προσπάθεια των διαπλεκόμενων δημοσιογράφων και τηλεσχολιαστών να αναζητούν παντού υποκινητές τους καθιστά γελοίους. Η οργή του κόσμου θα τους σαρώσει κι αυτούς, μαζί με το σύστημα της διαπλοκής που υπηρετούν.
Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τη χώρα σε μπανανία. Εκλογές τώρα με απλή αναλογική. Ή εμείς ή αυτοί!
Η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πύργου


Η μετατροπή τελικά της παρέλασης σε μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση αγανάκτησης και  οργής είναι αντάξια  των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων  του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Οι σημερινές αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθούν .. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: