Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Κατάληψη του Δημαρχείου Ήλιδας από τους σπουδαστές του TEI


( αναδημοσίευση από το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ)

Σηκώνουν το βάρος μόνοι τους και συγκεντρώνουν τα... πυρά όσων δεν συμφωνούν με τον αγώνα τους οι σπουδαστές του υπό κατάργηση τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης...
... του ΤΕΙ Πάτρας, με έδρα την Αμαλιάδα. Από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Δημαρχείου Ήλιδας, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να μην κλείσει το τμήμα τους.

Το iliatora.gr συνομίλησε με τους σπουδαστές και ενημερώθηκε, γι' ακόμη μια φορά, για τις δίκαιες θέσεις τους. Ανάμεσα στις δηλώσεις που καταγράψαμε ήταν και αυτή του σπουδαστή Κώστα Καλορίτη, ο οποίος, μιλώντας και εκ μέρους των συμφοιτητών του, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μετά από Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 24ωρη κατάληψη του Δημαρχείου Ήλιδας, με στόχο την αφύπνιση των πολιτών για ακόμη μια φορά, διότι μας δείξανε ότι η πρώτη μας κινητοποίηση (σ.σ. διαβάστε στα "σχετικά άρθρα) δεν τους ευαισθητοποίησε. Η κατάληψη αυτή αποτελεί και μια αντίδραση προς τις τοπικές αρχές για τη συμπεριφορά που έχουν απέναντι μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάληψης δεν ακούστηκαν και τα καλύτερα σχόλια από μερίδα πολιτών, ενώ υπήρξαν και φραστικές επιθέσεις. Ήταν ένα είδος ψυχολογικού πολέμου, καθώς κατέκριναν τον αγώνα μας και τις προσπάθειες μας, ζητώντας μας στοιχεία που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα της πράξης μας. Υπήρξαν όμως και αρκετοί Αμαλιαδίτες οι οποίοι μας υποστήριξαν και μας εμψύχωσαν, με τα καλά τους λόγια, για τη συνέχεια του αγώνα μας"
Οι σπουδαστές θα αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους μετά από νέα Γενική Συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Η ανακοίνωση των σπουδαστών του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης

Στις 10/05/2011 ανακοινώθηκε μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ότι το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Πατρών, με έδρα την Αμαλιάδα, δεν θα δεχτεί εισακτέους, πράγμα που σημαίνειΤΕΡΜΑ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ και με αποτέλεσμα τη φυγή των ήδη υπαρχόντων φοιτητών. Αυτό επηρεάζει άμεσα στη μείωση της πολιτιστικής ανάπτυξης αυτού του τόπου και στη μείωση της οικονομικής ανάπτυξής του.

Τι θα απογίνουν οι πολυκατοικίες σας; Οι επιχειρήσεις σας, αναρωτηθείτε. Εμείς είμαστε μόνο η αρχή. Μέχρι το 2013 θα έχουν κλείσει όλα τα παραρτήματα. Μέσα από αυτή την ανακοίνωση έγινε μια ανοιχτή συνέλευση για τους πολίτες, στο κτίριο που στεγάζεται το τμήμα, όπου παρευρέθηκαν πολλά άτομα, εκπρόσωποι φορέων και μη. Οι εκπρόσωποι των φορέων μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν απλά, ανούσια λόγια διότι όταν τους ζητήσαμε τα λόγια να γίνουν πράξεις αυτοί μας γύρισαν την πλάτη. Γιατί άραγε;

Γι’ αυτό και εμείς σήμερα κλείνοντας το δημαρχείο τους, δείχνουμε με τον τρόπο μας ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και μόνοι μας, αφήνοντας στην άκρη τους διαμεσολαβητές- τοπικές αρχές. Ζητάμε απευθείας από τους πολίτες της Αμαλιάδας την υποστήριξή τους για την προώθηση των κοινών μας συμφερόντων. Και μην ξεχνάτε, σήμερα είμαστε εμείς, αύριο εσείς και μεθαύριο τα παιδιά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: