Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Είσαι με μας ή με τους άλλους;

Υπάρχει ένας αστικός μύθος από αυτούς που αγαπάν τα μικρά παιδιά και οι μωροί ενήλικες ότι κάποιοι κακοί τους κορόιδεψαν τους εξαπάτησαν και τους έκλεψαν την ψήφο και το βιος! Αυτή η εύκολη άποψη μας απαλλάσσει αβασάνιστα από τον κόπο να θυμηθούμε μήπως φταίμε και εμείς που την καλλιεργήσαμε! Ίσως να φταίμε όταν κουνούσαμε υπερήφανα τα πλαστικά σημαιάκια των ολυμπιακών αγώνων του 2004 και υποθηκεύαμε την χώρα σε αβάσταχτα δάνεια!

Όταν τρέχαμε πίσω από κάθε βλαχοδήμαρχο για να μας διορίσει το παιδί ή ακόμα χειροτέρα να μας ρίξει άσφαλτο και να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο! Όταν ψωνίζαμε με πλαστικό χρήμα και εξαγοράζαμε με κουπόνια την ζωή των τηλεοπτικών παραμυθιών , όταν χλευάζαμε ως γραφικό τον εργάτη που έχανε το μεροκάματο του για να κατεβεί σε πορείες μήπως και προλάβει τα καταστροφικά για την κοινωνία μέτρα που για χρόνια έπαιρναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την σιωπηρή συγκατάθεσή μας!

Ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ ότι ο μετανάστης παππούς σου έφυγε από τον τόπο του γιατί η καπιταλιστική κρίση του μεσοπολέμου οδήγησε στο μεγαλύτερο μακελειό της παγκόσμιας ιστορίας .Και όπως τότε έτσι και σήμερα χιλιάδες συνάνθρωποι σου μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή γιατί τους κυνηγά ο οικονομικός πόλεμος των ισχυρών της γης ( δηλαδή των G8 και των οικονομικών πατρώνων τους ) .

Χαίρομαι που ο κόσμος επιτέλους σηκώθηκε από τους καναπέδες του και άρχισε δειλά δειλά να γυρίζει στο κεφάλι του την ιδέα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ζωή του και ότι και αυτός θα πρέπει να πάρει μια θέση σε όσα γίνονται γύρω του!

Η θέση που θα πάρει θα τον συνοδέψει για αρκετά χρόνια!

Το ερώτημα απλό:

Να δώσει την σιωπηρή συγκατάθεση του στο μεσοπρόθεσμο , αγκαλιάζοντας δηλαδή τον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης και της Ε.Ε. και αναγνωρίζοντας το ως την μόνη λύση για την σωτηρία της χώρας!

Ή να πει όχι στον εκβιασμό!

Το όχι βέβαια έχει κόστος! Γιατί θα πρέπει να διαλέξει και στρατόπεδο και να ξεκαθαρίσει μέσα του κάποια απλά αλλά σημαντικά θέματα!

Θα είναι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ε.Ε., των ντόπιων και ξένων αφεντικών και των κομμάτων που έμπρακτα στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα δηλαδή ( ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ,ΛΑΟΣ , εξωκοινοβουλευτική , νεοφιλελεύθερη, ξενοφοβική , πατριδοκάπιλη άκρα ΔΕΞΙΑ) . Ή θα είναι με το κίνημα που θέτει το ζήτημα ξεκάθαρα : Η κρίση δεν είναι παθογένεια του συστήματος , το καπιταλιστικό σύστημα γεννά την κρίση.

Τα συμπεράσματα δικά σας και η κουβέντα συνεχίζεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: