Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;Συμπληρώνουμε 3 εβδομάδες συνεχούς αγωνιστικής παρουσίας στην πλατεία Ιατρίδη (και 3 Κυριακές στην κεντρική πλατεία Πύργου), όπως και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλες τις Ελληνικές πόλεις.
Προχωράμε με τη σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε!

"Ποτέ μην αμφιβάλλετε ότι, μια μικρή ομάδα σκεπτόμενων αφοσιωμένων πολιτών μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Στην πραγματικότητα είναι το μόνο σχήμα που το έχει κάνει ποτέ!...", έλεγε η Αμερικανίδα αννθρωπολόγος Μάργκαρετ Μίντ και την πιστέψαμε!...

Αυτό που έχει εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη πανελλήνια αλλά κι εμάς τους ίδιους, είναι η ευφορία, η χαρά και η ελπίδα που κυριαρχεί στις συγκεντρώσεις, στις συνελεύσεις και στις δράσεις μας!

Επειδή ξεκίνησα μια νύχτα μέσω facebook με τον Πυργιώτη φοιτητή του ΤΕΙ Παύλο Μ. την κινητοποίηση στον Πύργο, παρά τα ενθαρυντικά μηνύματα, νοιώθω την ανάγκη, να εξηγήσω μερικά πράγματα για να γίνει περισσότερο γνωστό το πως λειτουργούμε:

Πρώτα-πρώτα δεν υπάρχουν οργανωτές!

Ογανωτές είμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε στη λαική συνέλευση και στις δράσεις.

Είμαστε πολίτες, όπως όλοι εσείς.

Απλά εμείς αφήσαμε πρώτοι τον καναπέ μας και γίναμε και διαδηλωτές, όπως θα γίνετε κι εσείς!...
Είμαστε μόνο εθελοντές...

Αν σας απογοητεύει κάτι θα χαρούμε να μας ενισχύσετε με την παρουσία σας, την ιδέα σας και τη συμμετοχή σας στη λήψη των αποφάσεων και στη δράση μας.

Ανάμεσά μας υπάρχουν άνεργοι αλλά και εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες και αγρότες και νοικοκυρές, που μετά από τα εξοντωτικά ωράρια της καθημερινότητάς μας και το τρέξιμο στις επαγγελματικές και προσωπικές μας υποχρεώσεις, αφιερώνουμε και 4-8 ώρες καθημερινά σ' αυτή την ιδέα, με στόχο το "κοινό καλό".

Γιατί καταλάβαμε ότι το "ατομικό καλό" είναι μόνο μια ψηφίδα στο ψηφιδωτό του "κοινού καλού".

Συζητάμε, διαβάζουμε, γράφουμε, αλληλοενημερωνόμαστε, αποφασίζουμε, κάνουμε πράξη τις αποφάσεις μας, που αυτοχρηματοδοτούμε με ελεύθερη συνεισφορά από όποιον θέλει -κάθε φορά που θα χρειαστούν χρήματα.

ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ:

Δεν υπάρχουν οργανωτές, υπάρχουν ΜΟΝΟ εθελοντές!

Δεν πάμε στην πλατεία σα "δημόσιοι υπάλληλοι" για να μας κατακρίνει για όσα δεν καταφέραμε ο κάθε πολίτης, που δε συμμετέχει με τη δράση του και αγνοεί ότι είμαστε απλά εθελοντές...

Αν έχετε κάποιο θέμα μπορείτε να καταθέσετε πρόταση για ψήφιση στη λαική συνέλευση κι αν θέλετε ελάτε να γραφτείτε σε κάποια εθελοντική ομάδα που είναι πάντα ανοιχτές για νέα μέλη και που παίρνουν τις αποφάσεις τους αμεσοδημοκρατικά.

Αν δεν το κάνετε αυτό κι απλά κρίνετε θα σας θεωρήσω άτομο διασπαστικό, άτομο που ξέρει μόνο να κατηγορεί ή άτομο που απλά του αρέσει να κάθεται μπροστά σε μία οθόνη και να κρίνει χωρίς πρώτα να έχει ψάξει να βοηθήσει...

Μην κοιτάς τί κάνουν οι άλλοι για εσένα αλλά να κοιτάξεις τί κάνεις εσύ για να γίνουμε όλοι καλύτεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: