Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Ανοικτή επιστολή


Ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Ηλείας.
Εμείς οι αγανακτισμένοι πολίτες του Πύργου απαιτούμε να μην ψηφίσετε το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν χαίρει της έγκρισης του ελληνικού λαού.
 Σας καλούμε παράλληλα να συμβάλλετε στην προώθηση της ρητής θέσης του ΟΗΕ ότι «ένα κράτος δεν μπορεί να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια… να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς».
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με συνταγές  τρόικας (ΔΝΤ,ΕΕ και Ευρωπαϊκή Τράπεζα), οδηγούν στο χάος. Το γιατί το γνωρίζετε..
Είναι επίσης σαφές ότι αυτή η πολιτική αποτελεί ζήτημα προδοσίας του λαού. Διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία μας, αλλά και η δημοκρατία μας.
Ζητάμε ξεκάθαρα να πείτε όχι στο νέο μνημόνιο και να σεβαστείτε την ψήφο του Ηλειακού λαού.  Δεν αρκεί απλά να «αντιμιλήσετε» στην κυβέρνηση, για επικοινωνιακή  κατανάλωση. Πρέπει ξεκάθαρα να πείτε ΟΧΙ την ημέρα της σχετικής ψηφοφορίας.
Ο Ηλειακός Λαός, σας εξέλεξε για να τον αντιπροσωπεύσετε στο κοινοβούλιο και όχι ναυπηρετείτε την τρόικα. Έτσι εσείς είστε οι πρώτοι υπόλογοι απέναντι στους Ηλείους. 
 Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Πύργος 08-06-2011 
Κίνημα Αγανακτισμένων Πολιτών Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια: