Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Ούτε με δικτάτορες ούτε με το ΝΑΤΟ .

Ένα κύμα λαϊκής οργής έχει ξεχυθεί σε όλα τα κράτη του αραβικού κόσμου. Ένα αυθόρμητο νέο πολιτικό κίνημα που ξεπήδησε μετά από δεκαετίες καταπίεσης και υποταγής. Νέοι που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια, εργαζόμενοι που πλημμυρίζουν τις πόλεις και τις πλατείες, οργανώνονται και διεκδικούν δυναμικά και επαναστατικά να ορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους.
Ο λαός της Λιβύης μετά από χρόνια δικτατορίας δε βρίσκει μόνο τα όπλα του καθεστώτος απέναντί του αλλά και τα οργανωμένα συμφέροντα των δυτικών κρατών και των πολυεθνικών.
Σε πλήρη συστράτευση ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. και όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις της διεθνούς αντίδρασης, καθώς και οι πολυεθνικές εταιρείες, εμπλέκονται στρατιωτικά στη Λιβύη με μοναδικό στόχο να ανακόψουν την πολύμορφη εξέγερση που εξαπλώνεται από την αραβική χερσόνησο έως τις ακτές του Ατλαντικού. Τοποθετώντας οι ίδιοι τις νέες "δημοκρατικές" ηγεσίες, μετά την πτώση των καθεστώτων για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, δημιουργούν τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες για ένα δεύτερο γύρο αποικιοκρατίας στη βόρεια Αφρική.

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Οι κυβερνήσεις της Δύσης και της Ε.Ε., στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των πολιτών τους για τη στρατιωτική εμπλοκή των χωρών τους στη Λιβύη, διαδίδουν συνεχώς ψευδής ειδήσεις μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ . Έτσι μεταμορφώνουν τους παλιούς τους συμμάχους σε σχιζοφρενείς, αιμοσταγείς δολοφόνους του άμαχου πληθυσμού και τους εξεγερμένους ανάλογα με την περίσταση είτε σε φιλοδυτικούς είτε σε σκληρούς φονταμενταλιστές ισλαμιστές. Ταυτόχρονα αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν τους λαούς σε κινητοποιήσεις και τα αληθινά αιτήματα των εξεγερμένων. Σε αυτή την προπαγανδιστική γραμμή κινούνται και τα εγχώρια ΜΜΕ συστρατευόμενα πλήρως με τους υπερεργολάβους της εξαπάτησης CNN και BBC. Σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ σημαντική είναι η συμμετοχή του κρατικού καναλιού της ΝΕΤ όπως και των ιδιωτικών MEGA και ΣΚΑΙ. Ακολουθώντας μονίμως τη γραμμή κυβέρνησης και εργολάβων συκοφαντούν συνεχώς τους κοινωνικούς αγώνες (Δεν Πληρώνω, Κερατέα, απεργίες κ.τ.λ.), αποκρύπτουν και εξαφανίζουν γεγονότα, κατασκευάζουν ειδήσεις και μεγιστοποιούν φήμες.
Όχι στα προπαγανδιστικά δελτία ειδήσεων!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Το ελληνικό κράτος διαχρονικά έχει συμβάλλει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της υπερδύναμης και του ΝΑΤΟ με αποστολή στρατευμάτων και με παραχώρηση βάσεων. Από τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ, στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στο δεύτερο πόλεμο του Ιράκ, στο Αφγανιστάν και τώρα στη Λιβύη. Είναι από τις πρώτες χώρες σε εξοπλιστικές δαπάνες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Για τη συγκεκριμένη επέμβαση το κόστος της επιχείρησης, ανάλογα με τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και τη διάρκειά της, θα κυμανθεί σε δυσθεώρητα για την οικονομία ύψη ! Ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε στο ΒΗΜΑ ότι το κόστος για τους Έλληνες θα αγγίζει τα 6 – 6,5 εκατ. Ευρώ το μήνα. Το πραγματικό ποσό υπολογίζεται, κάθε ημέρα, περίπου 1 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα, διατροφή, υποστήριξη, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ).Δαπάνη που βέβαια θα καλυφθεί 100% από εθνικά κονδύλια. Όλα αυτά χωρίς τη συμμετοχή των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων που ανάλογα με το εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5-3 εκατ. ευρώ επιπλέον. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή, όπως η Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού! Συμπερασματικά, η Ελλάδα του Δ.Ν.Τ., της ανεργίας και της υποχρηματοδότησης σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές) καλείται να καλύψει τα υπέρογκα κόστη της υπερδύναμης.

• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
• ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!
• ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΙΑΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ!!!
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: