Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Άνοιγμα Διοδίων Γέφυρας Ρίου-Αντίρριου Παρασκευή 1 Απρίλη
ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΑΝΟΙΞΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ. Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ VINCI. ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ": Η VINCI ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ. ΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ "ΤΡΥΦΕΡΟΙ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΗΦΑΓΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Τσελεπής Θεόδωρος, Πρόεδρος Σωματείου «Η ΓΑΛΑΡΙΑ», εργαζόμενος στην VINCI στην Ολυμπία Οδό (κατασκευάστριας εταιρείας της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου)

Αγρίνιο 1 Απρίλη 2011

ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΛΕΜΜΕΝΗ.

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ «Αν δεν πληρώνουμε διόδια δεν θα γίνουν τα έργα»

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ "Το «δεν πληρώνω» κλονίζει την εμπιστοσύνη των τραπεζών"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ «Με το άνοιγμα της γέφυρας απειλείται το εργασιακό μας μέλλον και θα είμαστε αυτοί που τελικά θα την...πληρώσουν»

Ένας υπουργός, μια κοινοπραξία εργολάβων και ένα Σωματείο εργαζομένων ταυτίζονται απόλυτα. Για τον υπουργό είναι λόγος πολιτικής επιβίωσης. Για την κοινοπραξία είναι λόγος οικονομικής επιβίωσης. Για το Σωματείο εργαζομένων στη γέφυρα, τι είναι?

Όταν οι εργαζόμενοι στην VINCI πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για πάγωμα των απολύσεων, για πληρωμή δεδουλευμένων 24 πρωτοβάθμια Σωματεία υπέγραφαν ψήφισμα συμπαράστασης στο Σωματείο «Η ΓΑΛΑΡΙΑ». Ζητήθηκε και από το Σωματείο εργαζομένων στην γέφυρα να πράξει το ίδιο αλλά αρνήθηκε «γιατί θα είχε προβλήματα με την εργοδοσία».

Σήμερα, σε μια αγωνιστική κινητοποίηση και στο άνοιγμα της γέφυρας, βρέθηκε «απέναντι» επικαλούμενο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην γέφυρα.

Αλήθεια, γιατί κινδυνεύει το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων σε μια επιχείρηση κερδοφόρα όπως η γέφυρα? Γιατί ταυτίζονται με την εταιρεία που κερδοσκοπεί χρόνια τώρα και θησαυρίζει από όλους εμάς? Τι κοινό έχω εγώ με τους Γάλλους εργοδότες μου, όταν πληρώνω 260 ευρώ το μήνα για να μπορώ να πηγαίνω από το Αγρίνιο στην Πάτρα και να δουλεύω στην ίδια εταιρεία που σκοπεύει να με απολύσει στο τέλος του μήνα? Πόσο ταυτίζονται τα συμφέροντα μου με μια εταιρεία που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το τι εισπράττει? Αλήθεια, το ότι προβλέπεται ότι το έργο θα περιέλθει νωρίτερα στο Δημόσιο αν οι εργολάβοι εξασφαλίσουν απόδοση 11,5% επί των ιδίων κεφαλαίων τους είναι γνωστό στο Σωματείο εργαζομένων στη γέφυρα?

Φαντάζομαι πως οι απειλές των Γάλλων στην γέφυρα είναι ίδιες με αυτές που δεχόμαστε και μείς στην Ολυμπία Οδό. Όμως δεν κλείνουμε τα μάτια. Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι πιο σπουδαία από την δουλειά του, από την κομματική του τοποθέτηση και τα συμφέροντά του. Γιατί ζωή χωρίς αξιοπρέπεια είναι ζωή κλεμμένη.

Υ.Γ. Αυτοί οι τρελοί στην Κερατέα δεν σκέφτονται πως μπορεί να απολυθούμε οι εργαζόμενοι στα μεγάλα έργα με τα καμώματα τους? Ντροπή τους!!

Τσελεπής Θεόδωρος, Πρόεδρος Σωματείου «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»
εργαζόμενος στην VINCI στην Ολυμπία Οδό (κατασκευάστριας εταιρείας της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου

Πηγή:http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: