Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι για παζαρέματα. Δικαίωση του αγώνα των απεργών πείνας τώρα.


Η κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο χρόνος εξαντλείται,100 απεργοί είναι στο νοσοκομείο με μόνιμες βλάβες και το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι να αναλάβει τις ευθύνες της, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή. Η επιλογή των απεργών να θέσουν την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο είναι η απόλυτη έκφραση ελευθερίας και προσήλωσης στον αγώνα τους για την διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματός τους στη ζωή. Εκτός από τις χιλιάδες των αλληλέγγυων πολιτών , δεκάδες συλλογικότητες, σωματεία , σύλλογοι και διεθνείς προσωπικότητες ,εντός και εκτός Ελλάδας, στέκονται στο πλευρό των απεργών πείνας και συντάσσονται με τα δίκαια αιτήματά τους.

Η κίνηση πολιτών Ηλείας ενάντια στο μνημόνιο, αισθάνεται την ευθύνη, να συνυπογράψει το κείμενο υπογραφών των απεργών που ακολουθεί και να στηρίξει τα αιτήματα τους, τα οποία είναι εν τέλει αιτήματα όλων όσων υποφέρουν και αγωνίζονται για το αυτονόητο, την αξιοπρέπεια τους.

Κίνηση Πολιτών Ηλείας ενάντια στο μνημόνιο

Ακολουθεί το κείμενο υπογραφών. Όσοι και όσες επιθυμούν να το υπογράψουν, ας στείλουν το όνομα με την ιδιότητα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:ypografes.allilegyi.stin.apergia@gmail.com

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας
Πόσες φορές χρειάζεται να ρισκάρουν τη ζωή τους,
έτσι ώστε να υπάρχουμε και να υπάρξουν;
Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητά το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του πλέον ευάλωτου, του αδύνατου κρίκου.
Για το μετανάστη και την μετανάστρια που με το αίμα τους, την υποβαθμισμένη εργασία και τη δημιουργικότητα τους, κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας».
Για εκείνον και εκείνη που αναζητώντας την ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, διαπερνούν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή.
Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του δόγματος της ασφάλειας από το ’93 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες.
Για τα παιδιά των μεταναστών που από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία – όπως και τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.

Γι’ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους:
- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών
- Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών
- Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες

Κρίνεται εξίσου απαραίτητο άτομα, συλλογικότητες και οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους μέσα από ψηφίσματα, κείμενα και δράσεις.

Ιανουάριος, 2011
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: