Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Δεν είσαι πια μόνος - Ας ακουστεί η φωνή μας!

Τα νέα μέτρα, που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, γκρεμίζουν τα όνειρα και τις ελπίδες της νεολαίας, του κόσμου της δουλειάς, του φοιτητή, του μετανάστη, για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή.

Η πλαστή δημοκρατική ομαλότητα του χθες μόλις τελείωσε και τώρα αρχίζει η χούντα του Δ.Ν.Τ. , της Ε.Ε., των ντόπιων φίλων τους, τραπεζιτών και των αυτόκλητων βιομηχάνων «σωτήρων». Με όπλο την απειλή της πτώχευσης και της παύσης πληρωμών, επιβάλουν ένα νέο εργασιακό καθεστώς που περιλαμβάνει ελαστική- ανασφάλιστη εργασία, μισθούς στα όρια της φτώχιας, μείωση συντάξεων, ανεξέλεγκτες απολύσεις. Έναν εργασιακό και κοινωνικό ,δηλαδή, μεσαίωνα.

Σε αυτό το δρόμο που μας επιβάλουν δε βαδίζουμε πια μόνοι!!
Απαντάμε στο μονόδρομο της πολιτικής τους :
στήνοντας την αντίσταση
οργανώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη
στοχεύουμε στην ανατροπή των αντικοινωνικών μέτρων.

Σκοπός της συγκρότησης της επιτροπής αγώνα είναι η γνωριμία, ο συντονισμός, η κοινή δράση ατόμων, ομάδων, πρωτοβάθμιων σωματείων και γενικότερα καθενός από εμάς που θέλει να εκφραστεί αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να ακουστεί αλλιώς. Στόχος μας είναι το κίνημα να απαντά με πραγματική αλληλεγγύη στην πράξη.
Φιλοδοξούμε λοιπόν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην εργασία και στην ποιότητα ζωής, κόντρα στο μπαράζ απολύσεων και τον εκβαρβαρισμό της κοινωνίας που φέρνουν τα μέτρα.

Την Τετάρτη 26/5 θα παρακολουθήσουμε την προβολή της ταινίας, που παρουσιάζουν οι «Κινηματογραφικές βραδιές», ώρα 9.00 μ.μ., στο Θέατρο «Απόλλων», με τίτλο «Αργεντινή», η οποία αναφέρεται σε παρόμοια κατάσταση με αυτή που βιώνει η χώρα μας.

Η συγκρότηση της επιτροπής θα γίνει σε ανοιχτή συνέλευση που θα οργανωθεί την Τετάρτη 2/6/2010 στο Εργατικό κέντρο Πύργου. Καλείστε όλοι να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις μας, την απάντηση των εργαζόμενων και των ανέργων στον δήθεν μονόδρομο του Δ.Ν.Τ.!!!!

ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΤΥΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: