Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση Συλλόγου Σπουδαστών για το κτιριακό πρόβλημα

Το τμήμα της Πληροφορικής & ΜΜΕ έχει ολοκληρώσει τον έκτο χρόνο της λειτουργίας του και το τμήμα της Μουσειολογείας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων διανύει το πέμπτο εξάμηνο. Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουμε ακόμα δικό μας πανεπιστημιακό χώρο εκπαίδευσης, είναι ανεπίτρεπτο να συστεγάζετε τριτοβάθμιο ίδρυμα με δευτεροβάθμιο (απαξιώνει τις σπουδές μας), είναι ανεπίτρεπτο 1500 σπουδαστές να κάνουν μάθημα σε τέσσερα μόνο εργαστήρια και σε δέκα μόνο αίθουσες θεωρίας.


Είναι αδικία για εμάς που τόσα χρόνια δεν μπορείτε να λύσετε το σοβαρό πρόβλημα του κτιριακού μας(προσωρινό και μόνιμο) και να ζητάτε από την εκάστοτε κυβέρνηση ίδρυση Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής. Είναι κοροϊδία για τους σχεδόν 1500 σπουδαστές των τμημάτων του Πύργου να μην έχουν ακόμα ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό χώρο εκπαίδευσης. Με την στάση σας και με τις πράξεις σας μας δίνετε την εικόνα, πως το μόνο ενδιαφέρον σας είναι οι οικονομικές απολαβές που εισπράττετε από τους σπουδαστές και όχι η πραγματική επιστημονική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου.
Η απραξία, η απαξίωση, η κοροϊδία της τοπικής αυτοδιοίκησης μας έχει φτάσει στα όρια μας. Λέμε τέλος στις ανούσιες συζητήσεις, λέμε τέλος στις υποσχέσεις.

Διεκδικούμε – Απαιτούμε:
1. Την άμεση εύρεση χώρου και την άμεση εκκίνηση των εργασιών για τη δημιουργία νέου ακαδημαϊκού χώρου, που να μπορεί να στεγάσει δύο και περισσότερα τμήματα.
2. Την άμεση απομάκρυνση του 4ου Λυκείου σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, ώστε να αναπτυχθεί το τμήμα της Μουσειολογίας.
3. Να δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες (προσωρινή μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων).
4. Δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές.

Προτείνουμε:
1. Πορεία μαζί με τους φορείς από το ΤΕΙ μέχρι το Δημαρχείο.
2. Έξω από το Δημαρχείο διήμερη στάση διαμαρτυρίας όπου:
• Θα στήσουμε τρεις σκηνές (ως ένδειξη διαμαρτυρίας ότι δεν έχουμε κτίριο)
• Θα αναρτήσουμε δύο πανό (ένα στο Δημαρχείο και ένα στο απέναντι κτίριο, με κατάλληλο μήνυμα)
• Θα στήσουμε εξέδρα όπου θα εκφωνήσουμε το πλαίσιο μας, θα δώσουμε το λόγο στους φορείς, θα προκαλέσουμε το Δήμαρχο να απαντήσει στα ερωτήματά μας και θα διοργανώσουμε συναυλία.
3. Θα μοιράζουμε φυλλάδιο με το πλαίσιό μας.
4. Θα απαιτήσουμε άμεση συνάντηση του Δημάρχου (Μ. Παρασκευόπουλου), του Νομάρχη(Χ. Καφύρα) και του Προέδρου ΤΕΙ Πατρών (Σ. Καπλάνη) στο χώρο του Δημαρχείου για να βρουν λύση και να τη δημοσιεύσουν στα Μ.Μ.Ε.
5. Θα στείλουμε Δελτίο Τύπου στα τοπικά και στα Πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. όπου θα καταγγέλλουμε ονομαστικά τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών, τον Δήμαρχο και τον Νομάρχη.
6. Θα αναρτήσουμε αφίσες σε όλη τη πόλη οι οποίες θα καταδικάζουν (Δήμαρχο, Νομάρχη και Πρόεδρο ΤΕΙ Πατρών) ονομαστικά και με τις φωτογραφίες τους.

Τέλος, καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Μ. Παρασκευόπουλο, τον Νομάρχη Χ. Καφύρα και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών Σ. Καπλάνη για την απραξία τους, καθώς επίσης και τις πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που δημιουργούν σχολές χωρίς κατάλληλες υποδομές και συνθήκες καθώς επίσης και τη συνεχή υποχρηματοδότηση της παιδείας.

ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΤΕΡΜΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: