Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτοί στις κάλπες κι εμείς στους δρόμους

Αυτοί στις κάλπες κι εμείς στους δρόμους
Την «αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας» προκειμένου να περάσουν τα νέα μέτρα που θα σαρώσουν και τα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις, επικαλέστηκε ο Καραμανλής για να δικαιολογήσει την κήρυξη πρόωρων εκλογών όπως άλλωστε, ζητά εδώ και μήνες το ΠΑΣΟΚ αποβλέποντας στην επάνοδό του στην εξουσία.

Το τρίπτυχο διαρθρωτικές αλλαγές (δηλαδή νέο ψαλίδισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων) -αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (δια της αφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων) – έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες (βλέπε γενναίες περικοπές κοινωνικών παροχών) είναι το όχημα που θα οδηγήσει τους εξουσιολάγνους κομματικούς μηχανισμούς στις κάλπες.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκλογικής φιέστας που προσδιορίστηκε για τις 4 Οκτωβρίου, η κατάληξη είναι ήδη ορατή: τα μέτρα θα δρομολογηθούν, η καταστολή θα ενταθεί και οι αγύρτες των κομμάτων θα πανηγυρίζουν ο καθένας για τη «νίκη του».

Στο μεταξύ η εγκληματική επίθεση κατά της Κ.Κούνεβα θα μπει οριστικά στο συρτάρι, εκατοντάδες μετανάστες θα εξακολουθήσουν να συνωστίζονται σε κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα νέα όπλα μαζικής καταστολής θα φθάνουν στις αποθήκες της Κατεχάκη.

Μέσα στην παραζάλη της προεκλογικής κλοτσοπατινάδας εξάλλου, θα ξεχαστεί η κόλαση των ελληνικών φυλακών και μέσα σε τόνους προεκλογικού υλικού θα θαφτούν οριστικά οι δολοφονίες 56 εργαζομένων από τις αρχές της χρονιάς.

Όσο για τη δράση των τρωκτικών της Ζiemens, του Βατοπεδίου, των ομολόγων κλπ, εννοείται ότι δεν απασχολεί πλέον το σύστημα που προσπαθεί θα εδραιώσει την εξουσία του τάζοντας στους υπηκόους φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η αγωνία τους για τη νομή της εξουσίας μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Η δική μας απάντηση δίνεται στους δρόμους, στις κινηματικές διαδικασίες και στους χώρους ελευθερίας που κατακτάμε.

Μαρία Γερογίαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: