Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Τι συμβαίνει με την παραλία στο Λεβεντοχώρι???

Για χρόνια πολλά η δεξιά παραλία του Λεβεντοχωρίου καλυπτόταν από ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς απομονωμένη και απρόσιτη από τα αμάξια και τον πολιτισμό όπως ήταν, ζούσαν σε αυτή πλάσματα της φαντασίας˙ γυμνιστές, χίπηδες, εραστές & νεράιδες. Επίσης, θαλάσσιες χελώνες επισκέπτονται έως και σήμερα την παραλία αυτή και γεννούν τα αυγά τους κάτω από το φώς του φεγγαριού.


Για χρόνια πολλά μπορούσες να φθάσεις στην παραλία αυτή, γνωστή ως ‘παραλία γυμνιστών’, μέσω ενός χωμάτινου δρόμου και κατόπιν ενός μικρού μονοπατιού (γεμάτο με καλάμια). Σήμερα, αυτήν την παραλία, την άλλοτε γεμάτοι από καλύβες, σκεπάζει η σκιά ενός τσιμεντένιου όγκου.


Από καιρό, οι κρατούντες του τόπου μας είχαν βάλει στο ‘μάτι’ αυτό το κομμάτι γης και καθιστώντας το δύσβατο και απρόσιτο, το απομάκρυναν από τα μάτια της κοινωνίας και το απαξίωναν χρόνο με το χρόνο, ώστε τελικώς το κατέστησαν εύκολη λεία στη βιομηχανία του τουρισμού.


Πρέπει, λοιπόν, να σταθούμε κριτικά απέναντι σε αυτού του είδους την ‘ανάπτυξη’ , καθότι η άκριτη τουριστικοποίηση αλλοιώνει το φυσικό τοπίο και καθιστά αδύνατη την πρόσβαση μας σε ελεύθερους χώρους. Παράλληλα, οι πολυεθνικές του τουρισμού που αναπτύσσονται στο νομό μας, το μόνο που προσφέρουν είναι ουσιαστικά στρατιές κακοπληρωμένων υπαλλήλων με ανύπαρκτα δικαιώματα (βλέπε τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του Grecotel στην Κυλλήνη).


- Ας διεκδικήσουμε να ανοίξει ο δρόμος για την παραλία Λεβεντοχωρίου

- Οι παραλίες είναι ελεύθεροι, δημόσιοι, κοινωνικοί χώροι και δεν ανήκουν σε κανένα ξενοδοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια: