Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

"Το συνδικάτο του εγκλήματος" στην Ηλεία


Παράνομες «εργασίες», με την κάλυψη υπηρεσιών και του δήμου Ζαχάρως, πραγματοποιούσε η εταιρεία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή στο περιβόητο συνδικάτο του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη. Τα στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην «Ελευθεροτυπία».

Σε έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας, που εστάλη στον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα αναφέρεται πως η εταιρεία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» προέβαινε σε παράνομες αμμοχαλικοληψίες και στην αποθήκευση αδρανών υλικών στον ποταμό της Νέδας πλησίον της κοινότητας Πρασιδακίου, όπου είχε αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικου.

Σε αυτό το σημείο, επεμβαίνει ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νικόλαος Σιάνης, ο οποίος αφού ισχυρίζεται στους συναδέλφους του ότι η εταιρεία του Γιώργου Τρομπούκη, που προβαίνει σε αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα εκτελεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «...η εταιρεία αποθηκεύει τις περίσσειες αμμοκροκάλης επί παραποτάμιου δημόσιου χώρου στον νομό Ηλείας προκειμένου, αντί ανταλλάγματος καταβλητέου προς το Ελληνικό Δημόσιο, να ενσωματώσει αυτές επί τμημάτων της κατασκευασθησόμενης Ιονίας Οδού στην κατασκευή της οποίας, μέσω της κοινοπραξίας "ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ" θα συμμετάσχει».

Την ίδια περίοδο, ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο Ηλείας, κάνει λόγο για αντιπλημμυρικό έργο στη Νέδα. Ο δήμαρχος της Ζαχάρως, αιτιολογεί τις εργασίες της εταιρείας του Τρομπούκη υποστηρίζοντας ότι «η εταιρεία προβαίνει σε διευθέτηση της κοίτης ώστε σε δεδομένη πυρκαγιά να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα (!)»

Και τις δύο απόψεις όμως διαψεύδει κατηγορηματικά ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδωνας, ο οποίος σε έγγραφό του αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Περιφέρεια δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια αμμοχαλικοληψίας στη Νέδα.

Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί η ενοικίαση από την εν λόγω εταιρεία αγροτεμάχιου πέντε στρεμμάτων κοντά στην κοινότητα Πρασιδακίου του Δήμου Ζαχάρως, δίπλα από τη Νέδα, στην πλαγιά ενός λόφου! Το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως με συνεδρίασή του στις 19.2.2008 μετά την 1137/08 αίτηση της εταιρείας «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ», με ομόφωνη απόφαση τού ενοικίασε την εν λόγω έκταση.

«Η ενοικίαση αυτή είναι περίεργη και θα πρέπει να μάθουμε τι ήθελε να κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία σε αυτή την περιοχή και αν ο δήμος έχει εισπράξει χρήματα και πόσα. Το κτήμα που ενοικίασε είναι σε πλαγιά και δεν μπορεί εκεί να γίνει τίποτα. Δίπλα μάλιστα περνάει ένας χείμαρρος που καταλήγει στη Νέδα. Η υπόθεση μυρίζει...», δήλώνουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Πρασιδακίου και τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως, εκφράζοντας τα ερωτήματα και την ανησυχία τους για την παρουσία της εταιρείας του Γιώργου Τρομπούκη στην περιοχή τους.

Πηγή http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: