Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Η μάχη του Γραμματικού

Τρίτη 7-7-2009

"Η προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΑ έβγαλε τους κατοίκους… στο βουνό! Μπλόκα και καταστροφές στους δρόμους, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, δακρυγόνα και πυρκαγιές στις παρακείμενες εκτάσεις.
Νέο επεισόδιο στην σύγκρουση του κεντρικού κρατικού μηχανισμού και των τοπικών κοινωνιών, με μήλον της Εριδος τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).
Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Μαύρο Βουνό και επιχείρησαν να εμποδίσουν τις εργασίες για την δημιουργία του, επιτέθηκαν κατά των μηχανημάτων του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και προκάλεσαν υλικές ζημίες.
Στη συνέχεια συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία τους, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και τους εξώθησαν από το σημείο."

Αυτά συμβαίνουν ενώ ο αγώνας των κατοίκων για την μη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους συνεχίζεται....φέρνοντάς μας στο μυάλο πρόσφατες εικόνες από την "χωματερή" της Αγγινάρας.Και μπορεί στην Αγγινάρα να μην είχαμε συγκρούσεις "σώμα με σώμα" όμως η στάση των κρατούντων ήταν η ίδια!

Τη σκυτάλη από την Λευκίμμη στην Κέρκυρα,και την Αγγινάρα παίρνει πλέον το Γραμματικό


Πηγή:http://www.oxistoxyta.gr/
http://xyta-grammatiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: