Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

Προσοχή φοράνε κουκούλα!

Εργαζόμενες/οι! Αφού μας ξεζουμίσανε τα τελευταία χρόνια για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αφού ρούφηξαν τον ιδρώτα και το αίμα μας και οποιαδήποτε δημιουργική ικανότητα μας μέσα στη δουλειά με την αγαστή συμπαράσταση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ( Γ.Σ.Ε.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Π.Α.Μ.Ε ), πετώντας μας ψίχουλα για να συντηρήσουν την εργατική μας δύναμη τώρα μας πετάνε σα στυμμένες λεμονόκουπες.
Τώρα δε μπορούν να διαχειριστούν τις αντιφάσεις που γεννά το ίδιο τους το σύστημα. Έσπασε η ιλουστρασιόν βιτρίνα του καπιταλισμού και άφησε να αναδυθεί όλη η ταξική και γραφειοκρατική του δυσοσμία. Ο καπιταλισμός πάντα βρισκόταν σε κρίση. Απλώς τώρα έγινε πιο ορατή και καμία και κανείς δε μπορεί έστω να προσποιηθεί ότι δεν τη βλέπει. Τότε μας υποσχόντουσαν κατανάλωση, ευμάρεια και ευημερία. Τώρα μας καλούν να πληρώσουμε για τη σωτηρία τους.
Η ανεργία δεν είναι μία απλή δυσλειτουργία του καπιταλισμού. Είναι ένα σύμπτωμα σύμφυτο στην ουσία του. Η ανεργία είναι αυτή που τρέφει και συμβάλλει στη διατήρηση της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας. Χωρίς αυτή πώς θα υπήρχαν άλλωστε οι εφεδρικοί του στρατοί που τόσο τους χρειάζονται; Και δε φτάνει μόνο η ανεργία, αλλά και οι ήδη υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και οδηγούμαστε όλες και όλοι σε ένα νέο βάρβαρο εργασιακό Μεσαίωνα. Τα παραδείγματα από την επικαιρότητα είναι πολλά. Μαζικές απολύσεις( που αγγίζουν σε μερικούς κλάδους το 50% του εργατικού δυναμικού π.χ. κατασκευές), η εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου στις βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας, το νέο χαράτσι για τους δημόσιους υπαλλήλους-έκτακτη εισφορά μισού μισθού, η εξίσωση προς τα πάνω των ορίων συνταξιοδότησης αντρών-γυναικών καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Η επίθεση του καθεστώτος ξεκινά από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και φτάνει μέχρι τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Η απάντηση στη διεκδίκηση των εργασιακών αυτονόητων είναι το βιτριόλι. Η απάντηση στη διεκδίκηση των πολιτικών αυτονόητων είναι το ιδιώνυμο και η περιύβριση Αρχής. Αυτός άλλωστε ήταν και είναι ο απώτατος τους στόχος. Να φοβόμαστε ακόμα και να εκφράσουμε λόγο για αυτά που μας ανήκουν στο οικονομικό και το πολιτικό πεδίο.
Εάν νομίζουν ότι η ιστορία τελείωσε πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο καπιταλισμός δε διορθώνεται, ανατρέπεται!

• Να ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους
• Να απαγορευθούν οι απολύσεις
• Αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς
• Οριζόντιος συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων
• Καμιά ανοχή στα νέα ιδιώνυμα και την περιύβριση αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: