Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Λίγα λόγια για το Blog..


Το Alternative Media Movement Ηλείας γεννήθηκε από την ανάγκη να εκφραστούμε για τα ζητήματα που αφορούν το νομό μας στα κοινωνικά, εργασιακά και οικολογικά θέματα αλλά και σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης έκφρασης. Είναι ένας χώρος ελεύθερης και δημόσιας έκφρασης , συζήτησης και προβληματισμού που σκοπό έχει τη δημιουργία κινηματικών διεργασιών και την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα.

Iδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου η κρίση των καιρών μας έχει περιβάλλει και έχει οδηγήσει στην όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και την τοποθέτηση κοινωνικών ομάδων από την θέση του δημιουργού στην θέση του νεόπτωχου και του αποκλεισμένου.

Το σπάσιμο της φούσκας του “κοινωνικού κράτους”, του “κράτους δικαίου”, έβγαλε το προσωπείο του “αναγκαίου” νεοφιλελευθερισμού και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, με την δημιουργία χιλιάδων νέων ανέργων και την αδυναμία των κρατούντων να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για την οικονομική και οικολογική ανασυγκρότηση των δοκιμαζόμενων-πυρόπληκτων νομών. Η επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, με πρόσχημα την αστική ασφάλεια, δημιουργούν την συστολή των ελευθεριών, με την προσπάθεια παρακολούθησης των συνομιλιών των κινητών τηλεφώνων, με τις τρομοκάμερες, τον τρομονόμο, την ποινικοποίηση της κουκούλας και την επανενεργοποίηση χουντικών νόμων, μέσα στο πανικό τους, φοβούμενοι τις κοινωνικές αντιστάσεις που γεννά η ίδια τους η πολιτική, που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Μπροστά σε αυτή τη χρονική συγκυρία, το αίτημα για αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση , την δημιουργία των ανοιχτών συνελεύσεων με αμεσοδημοκρατικές δομές στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα και την προώθηση κινηματικών διαδικασιών θεωρείται αναγκαίο, έτσι ώστε να αντικρίσουμε ένα αύριο με ιδέες και λύσεις που γεννιούνται από τα σπλάχνα της
κοινωνίας και δεν έρχεται από τα πάνω,ούτε από αυτόκλητους σωτήρες, αλλά από εμάς τους ίδιους.

Να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: